Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Ισλαμιστής Ιρανός τρομοκράτης στη Λέσβο

Συναγερμό στην ΕΥΠ αλλά και στις ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες, προκάλεσε η σύλληψη στη Μυτιλήνη ενός 51χρονου Ιρανού λαθρομετανάστη

Μυτιλήνη: Χειροπέδες σε Ιρανό, μέλος των τζιχαντιστών

Συναγερμό στην ΕΥΠ αλλά και στις ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες, προκάλεσε η σύλληψη στη Μυτιλήνη ενός 51χρονου Ιρανού λαθρομετανάστη, για τον οποίο υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως ανήκει στους μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Ο Ιρανός συνελήφθη στο αεροδρόμιο του νησιού τη στιγμή που προσπαθούσε να επιβιβάσει τρεις αδελφές από το Αφγανιστάν σε πτήση προς το Βερολίνο. Οι τρεις γυναίκες χρησιμοποιούσαν πλαστά βουλγαρικά διαβατήρια που, σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσαν στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Μυτιλήνης, τους τα είχε δώσει ο Ιρανός, ο οποίος τα είχε αγοράσει από έναν Τούρκο στο λιμάνι του Πειραιά.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως και ο Ιρανός ήταν κάτοχος πλαστού διαβατηρίου και είχε μπει παράνομα στη χώρα μας. Οι έμπειροι άντρες της Ασφάλειας κατάλαβαν πως κάτι σοβαρό κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση και αμέσως ενημέρωσαν το κλιμάκιο της ΕΥΠ που εδρεύει μόνιμα στο νησί. Αφού οι πράκτορες της υπηρεσίας εξέτασαν τον 51χρονο, διαπίστωσαν πως κρύβει μυστικά και ζήτησαν τη συνδρομή της κεντρικής διοίκησης της ΕΥΠ, η οποία έστειλε στη Λέσβο ειδικό κλιμάκιο.

Παρά το γεγονός ότι ο Ιρανός παραδέχθηκε πως στο παρελθόν είχε πολεμήσει στο πλευρό του ISIS, ισχυρίστηκε ότι πλέον δεν έχει σχέση με τους τζιχαντιστές. Ωστόσο οι πράκτορες της ΕΥΠ εκτιμούν πως εξακολουθεί να παίζει κάποιο περίεργο ρόλο και ότι πιθανότατα έχει αναλάβει να προωθεί μέσω αεροδρομίων των ακριτικών ελληνικών νησιών τους ομοϊδεάτες του, μέλη του χαλιφάτου, που έχουν σκοπό την προετοιμασία τρομοκρατικών χτυπημάτων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι φωτογραφίες του 51χρονου και όσα στοιχεία διαθέτει η ΕΥΠ γι’ αυτόν διανεμήθηκαν στις συνεργαζόμενες ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες και στη CIA, με σκοπό να αντληθούν επιπλέον πληροφορίες. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», οι σύνδεσμοι της ΕΥΠ δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής απάντηση, αλλά δεν αποκλείεται να αποδειχθεί πως οι ελληνικές Αρχές έχουν στα χέρια τους έναν άγνωστο παράγοντα του Ισλαμικού Κράτους με ιδιαίτερα σοβαρό ρόλο.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Βάση τζιχαντιστών στη Βοσνία
Για να φτάσουν στο απομονωμένο χωριό περνούν από την Ελλάδα

Την ευρωπαϊκή βάση τους σε απομονωμένο χωριό της Βοσνίας έχουν στήσει οι τζιχαντιστές, όπου καταφθάνουν για να εκπαιδευτούν οι «νεοσύλλεκτοι», περνώντας από την Ελλάδα.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Αυτό αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας «Mirror», η οποία επικαλείται πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών που εκφράζουν φόβους ότι αυτή η βάση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο για τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των χωρών της Δύσης.

Γνωστοί στις βοσνιακές Αρχές εξτρεμιστές μουσουλμάνοι, αποκαλύπτει η «Mirror», αγοράζουν μυστικά εκτάσεις γης στο Οσβε. Ανάμεσά τους είναι ο Χαρούν Μιχίσεβιτς που από την Αυστραλία προπαγανδίζει υπέρ του ISIS, οι τζιχαντιστές Γιασίν Ρίσβιτς και Οσμάν Κέκιτς, οι οποίοι ήδη πολεμούν στη Συρία, καθώς και ο Ιτζέτ Χάτζιτς, ο οποίος έχει πέσει στα χέρια των βοσνιακών Αρχών.

Το χωριό βρίσκεται σε στρατηγική θέση, καθώς είναι χτισμένο πάνω σε λόφο, επιτρέποντας έτσι καλή ορατότητα και έγκαιρη κινητοποίηση σε περίπτωση που πλησιάζει κάποιος «ανεπιθύμητος».

Επίσης, η τοποθεσία δεν υπάρχει στους χάρτες του GPS, ενώ το πυκνό δάσος που το περιβάλλει, αποτελεί ένα φυσικό τείχος που επιτρέπει στους τζιχαντιστές από τη Συρία, το Ιράκ και τη βόρεια Αφρική να εκπαιδεύονται ανενόχλητοι.

Ακουνε πυροβολισμούς

Η εκπαίδευση μάλιστα φαίνεται ότι έχει ήδη ξεκινήσει, αφού, όπως δηλώνουν κάτοικοι γειτονικών χωριών, συχνά ακούνε πυροβολισμούς.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική είναι η εφημερίδα και για τη διαδρομή που ακολουθούν οι τζιχαντιστές προκειμένου να φτάσουν στο Οσβε. Περνούν από τη Συρία στην Τουρκία και από εκεί στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια μέσω των Σκοπίων και της Σερβίας πηγαίνουν για εκπαίδευση στο χωριό, από το οποίο φεύγουν όταν είναι πλέον έτοιμοι μαχητές. Τους τελευταίους μήνες τουλάχιστον δώδεκα μαχητές του ISIS, που εκπαιδεύτηκαν στο Οσβε, φέρεται ότι πήγαν να πολεμήσουν στη Συρία, με πέντε από αυτούς να έχουν ήδη σκοτωθεί.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...