Ενας γλάρος πιστός σαν σκύλος

Πέταξε με κομμένα φτερά 150 χιλιόμετρα, για να βρεθεί κοντά στον άνθρωπο που του είχε σώσει τη ζωή

Γλάρος αποδείχτηκε πιο πιστός και από σκύλο. Πέταξε με ψαλιδισμένα φτερά απόσταση 150 χιλιομέτρων για να επιστρέψει στον άνθρωπο που του έσωσε τη ζωή όταν ήταν νεοσσός και τον μεγάλωσε μαθαίνοντάς του να πετάει, να ψαρεύει και να κολυμπάει.

Ο Βαλέριο Τοβάνο που εργάζεται ως ναυαγοσώστης σε παραλία του Λοάνο κοντά στη Σαβόνα της Ιταλίας και έχει πάθος με τους γλάρους ανέπτυξε πολύ ισχυρό δεσμό με τον ιπτάμενο «μαθητή», ωστόσο έναν χρόνο μετά την πρώτη συνάντησή τους τον παρέδωσε, ως όφειλε, αν και με βαριά καρδιά, σε κέντρο προστασίας ζώων στο Μπερνέτσο που βρίσκεται στις Αλπεις. Οι υπεύθυνοι του ψαλίδισαν τα φτερά ώστε να μην μπορεί να πετάξει, προκειμένου να είναι έτοιμος για πτήση μόνο το φθινόπωρο, όταν θα ολοκλήρωνε την εκπαίδευσή του και αφότου θα είχε μάθει να συμβιώνει με τα άλλα πουλιά του είδους του.

Τα ρεύματα του αέρα

Το γλαρόπουλο όμως είχε άλλη άποψη. Επειτα από δύο ημέρες το ‘σκασε με προορισμό το Λοάνο. Τι και αν τα ψαλιδισμένα φτερά του και τα ρεύματα του αέρα το δυσκόλευαν.

Υστερα από δέκα ώρες παρουσιάστηκε εξουθενωμένο μπροστά στον έκπληκτο Ταβάνο. Σαν τον γνωστό τηλεοπτικό σκύλο Λάσι, πέρασε περιπέτειες, αλλά επέστρεψε στον άνθρωπο τον οποίο αναγνωρίζει ως αφεντικό του. Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να πάει δίπλα στον «μπαμπά» του και στη συνέχεια να μπει στο δωμάτιό του για να βρει φαγητό.

Λίγες ημέρες αργότερα ωστόσο ο Τοβάνο τον επέστρεψε στο καταφύγιο, επειδή, όπως είπε, πρέπει να μάθει να ζει με τους άλλους γλάρους, όπως επιτάσσει η φύση. «Μέσα μου όμως ξέρω ότι θα γυρίσει ξανά σε εμένα» είπε πάντως στους υπευθύνους.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ