Τα capital controls «πνίγουν» το Χαμόγελο του Παιδιού

Συνθήκες οικονομικής «ασφυξίας» βιώνει το Χαμόγελο του Παιδιού, με τα αιτήματα για βοήθεια να αυξάνονται ραγδαία, την ώρα που στα ταμεία του οργανισμού δεν μπαίνει ούτε 1 ευρώ, εξαιτίας των capital controls. «Αγωνιούμε για το αν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στα παιδιά που μέχρι σήμερα στηρίζαμε αλλά και στα παιδιά που σήμερα μας έχουν ανάγκη. Καλούμαστε να διαχειριστούμε την περικοπή δράσεων, υπηρεσιών και ανθρώπινου δυναμικού. Σήμερα, σε μια Ελλάδα που καταρρέει, καταρρέει και το Χαμόγελο του Παιδιού» δήλωσε ο πρόεδρος του Χαμόγελου, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, περιγράφοντας το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο οργανισμός.

Οπως ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, οι εταιρίες έχουν «παγώσει» τις προμήθειες σε τρόφιμα και ρούχα, τα έσοδα είναι μηδενικά μετά την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, ενώ οι ετήσιες ανάγκες του Χαμόγελου ανέρχονται σε 13.000.000 ευρώ.

Η βοήθεια

Παρά τις δυσκολίες, το πρώτο εξάμηνο του 2015 ο οργανισμός κατάφερε να στηρίξει 60.804 παιδιά και τις οικογένειές τους μέσα από το σύνολο των πανελλαδικών δράσεών του. Ολόκληρη την περσινή χρονιά ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 82.000 παιδιά.

Οπως σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος, «η πιθανή περικοπή των δράσεων θα έχει τραγικές επιπτώσεις για τα παιδιά και τις οικογένειές τους στην Ελλάδα». Σύμφωνα με την κοινωνική λειτουργό του οργανισμού, Ιωάννα Λαγουμιντζή, αυτή τη στιγμή στα έντεκα σπίτια του Χαμόγελου μεγαλώνουν 299 παιδιά. Επίσης, 32 νέοι υποστηρίζονται ενώ σπουδάζουν και εργάζονται, 49 παιδιά βοηθιούνται στα Σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας, ενώ παράλληλα οι γονείς τους δέχονται την υποστήριξη που έχουν ανάγκη για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στον ρόλο τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ