Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Επιμένει ο «Ιταλός Τσάκας» για τον «Αγιο Θωμά»

Το νησί Αγιος Θωμάς φαίνεται να αναζητεί ακόμη αγοραστή, καθώς ο Γουόρεν Μπάφετ αρνείται ότι είναι ο νέος ιδιοκτήτης του…

Το νησί Αγιος Θωμάς φαίνεται να αναζητεί ακόμη αγοραστή, καθώς ο Γουόρεν Μπάφετ αρνείται ότι είναι ο νέος ιδιοκτήτης του. Ο μεγιστάνας διέψευσε κατηγορηματικά την αγορά του νησιού στον κόλπο της Αίγινας και τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες.

Δημοσιογράφοι της «World Herald» που επικοινώνησαν με το γραφείο του Γουόρεν Μπάφετ στην Ομάχα των ΗΠΑ προκειμένου να ρωτήσουν αν ισχύει ότι ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος αγόρασε μαζί με τον «Ιταλό Τσάκα» κτηματομεσίτη Αλεσάντρο Πρότο το νησί, αντί 15.000.000 ευρώ, εισέπραξαν την κοφτή και κατηγορηματική απάντηση: «Οχι».

Ωστόσο, η εταιρία Proto Group Ltd του Αλεσάντρο Πρότοεπιμένει ότι η πώληση έχει γίνει και ότι έχει όλα τα έγγραφα για να το αποδείξει.

«Στο άρθρο αναφέρεται ότι το γραφείο του Γουόρεν Μπάφετ αρνήθηκε ότι αγόρασε ένα νησί στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ακριβώς το αντίθετο» αναφέρει σε δελτίο Τύπου που απέστειλε στην «Espresso». «Ο Γουόρεν Μπάφετ έκανε προσωπικά την αγορά μέσω της εταιρίας μας, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό» συμπληρώνει. Κάνει δε λόγο για «παρανόηση» που «δημιουργήθηκε λόγω των ευαίσθητων πολιτικών και οικονομικών συνθηκών».

Το δελτίο Τύπου που υπογράφεται από τον ιδιοκτήτη της εταιρίας, Αλεσάντρο Πρότο, επιμένει και «στην πώληση ελληνικού νησιού στον Τζόνι Ντεπ και το ζεύγος Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί» από την εταιρία Proto Group Ltd.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Αλεσάντρο Πρότο είναι μια μάλλον αμφιλεγόμενη περίπτωση επιχειρηματία. Το 2013 συνελήφθη με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων και χειραγώγηση της αγοράς, έπειτα από καταγγελία της εθνικής επιτροπής για τον έλεγχο του Χρηματιστηρίου της Ιταλίας (Consob), ενώ σε συνεντεύξεις του άφησε να εννοηθεί ότι ο «Μίστερ Γκρέι» από την ταινία «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» είναι αντιγραφή του ίδιου!

Οδηγός «Spiegel» για την αγορά νησιών

Επανέρχεται η «μόδα» των ελληνικών νησιών ως συμβόλων status, σύμφωνα με άρθρο του «Der Spiegel», το οποίο κάνει λόγο για την αυξημένη ζήτηση που γνωρίζουν τελευταία οι μικροί παράδεισοι του Αιγαίου και του Ιονίου. Προς διευκόλυνση των απανταχού ενδιαφερόμενων μάλιστα το περιοδικό συνέταξε με τη βοήθεια ειδικού 10 ερωταπαντήσεις αναφορικά με τις αγοραπωλησίες νησιών. Οπως διευκρινίζεται μέσα από αυτές, όποιος θέλει να γίνει μέλος του στενού κύκλου ιδιοκτητών νησιών, θα χρειαστεί τουλάχιστον 1.300.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που δεν διαθέτει το ποσό αυτό σε ρευστό, υπάρχει και η εναλλακτική του leasing. Σε κάθε περίπτωση πάντως αναφέρεται ότι τα προς πώληση νησιά ανήκουν σε ιδιώτες και είναι λίγα σε αριθμό, αφού, όπως διευκρινίζεται σε επόμενη ερώτηση, από το 2013 απαγορεύεται διά νόμου η πώληση κρατικών νησιών, παρά μόνο η μακροχρόνια ενοικίασή τους. Οι wannabe ιδιοκτήτες ελληνικών νησιών θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι θα πρέπει να καταβάλλουν φόρο ετησίως στο κράτος, ότι θα συναντήσουν μεγάλη γραφειοκρατία και ότι θα πρέπει να ανέχονται επισκέψεις αγνώστων στις παραλίες του ιδιωτικού νησιού τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...