Οnline θα βλέπουμε πώς πάνε τα έσοδα

Οι πολίτες θα μπορούν πρώτη φορά να παρακολουθούν απευθείας, μέσω Διαδικτύου, την απόδοση της φορολογικής διοίκησης, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Οπως ανακοινώθηκε, ο ιστότοπος www.publicrevenue.gr είναι ανοιχτός, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής διαφάνειας και αξιοκρατίας αλλά και της παγίωσης αρχών επιχειρησιακής αριστείας. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προβαίνει σε μια κίνηση που θα επιτρέπει στους πολίτες να παρατηρούν την εξέλιξη της είσπραξης των εσόδων ανά τακτά χρονικά διαστήματα και σε συνάρτηση με τους στόχους που έχουν τεθεί. Στον νέο κόμβο θα δημοσιεύονται οι στόχοι και τα αντίστοιχα αποτελέσματα επίτευξής τους εκ μέρους των Υπηρεσιακών Μονάδων της ΓΓΔΕ στα παρακάτω θεμελιώδη και κρίσιμα μεγέθη: 1. Είσπραξη παλαιών οφειλών 2. Ποσοστό είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών τρέχοντος έτους 3. Πλήθος τακτικών ελέγχων 4. Ποσοστό είσπραξης από τακτικούς ελέγχους 5. Πλήθος προσωρινών ελέγχων 6. Ποσοστό είσπραξης από προσωρινούς ελέγχους 7. Πλήθος ελέγχων από τους οποίους ελήφθησαν μέτρα.

Τις επόμενες μέρες θα προστεθούν και τα αντίστοιχα μεγέθη επίτευξής τους συγκεντρωτικά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προοδευτικά και σωρευτικά, τα οποία θα αφορούν την αποτελεσματικότητα επίτευξης στόχων της Διεύθυνσης Φορολογικής Συμμόρφωσης, της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου και της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ