Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

14 χρόνια (!) στον πατριό με τις ανώμαλες ορέξεις

Ποινή κάθειρξης 14 ετών στον επικελευστή του Πολεμικού Ναυτικού για τον βιασμό του (τότε) 8χρονου γιου της συντρόφου του

Στη φυλακή οδηγείται ο επικελευστής του Πολεμικού Ναυτικού από τα Μέγαρα που καταδικάστηκε για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια στην υπόθεση-σοκ την οποία αποκάλυψε η «Espresso» τον Μάρτιο, σε δημοσίευμα με τίτλο «Πατριός με ανώμαλες ορέξεις».

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ

Το Πενταμελές Ναυτοδικείο Πειραιά καταδίκασε τον 36χρονο επικελευστή Κυριακούλη Θεοχάρη σε ποινή κάθειρξης 14 ετών και στέρηση πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε χρόνια για το βασανιστήριο στο οποίο
e24rt 3υπέβαλε το μικρότερο παιδί της συντρόφου του, ενώ ξυλοκοπούσε τον μεγαλύτερο γιο της καθώς και την ίδια. Επιβαρυντικό έκρινε το δικαστήριο το γεγονός πως ο 36χρονος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους συγγενείς του άτυχου 8χρονου (σήμερα 10 ετών), αφού ετοιμαζόταν να παντρευτεί τη μητέρα του! Η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την επιβολή ποινής κάθειρξης 20 ετών, ωστόσο τελικά το δικαστήριο τού αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, χωρίς ωστόσο η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Ως την απολογία του ο 36χρονος προσπαθούσε να πείσει το δικαστήριο πως υπήρχε σχέδιο εξόντωσής του από τη μητέρα του παιδιού! Ωστόσο η υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε ναυάγησε από όσα αποκάλυψαν στις καταθέσεις τους οι μάρτυρες και οι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων ιατροδικαστές, παιδοψυχίατροι και παιδοψυχολόγοι που εξέτασαν το θύμα. Μόνο στην απολογία του φαίνεται ότι αποφάσισε να δείξει μεταμέλεια ο υπαξιωματικός.

Το αγοράκι αποκάλυψε τον βιασμό του στις 7 Φεβρουαρίου 2014, όταν η μητέρα του διέκρινε αλλαγή στη συμπεριφορά του και το πίεσε για να μάθει τι το βασάνιζε. Ο ανήλικος άρχισε να της εξιστορεί με λεπτομέρειες τα γεγονότα και αποκάλυψε πως ο πατριός του τον είχε κακοποιήσει σεξουαλικά πάνω από δύο φορές! Το χρονικό διάστημα της κακοποίησης του αγοριού προσδιορίζεται από τον Σεπτέμβριο του 2013 ως τον Ιανουάριο του 2014, με τόπο του μαρτυρίου του την εξοχική κατοικία του καταδικασθέντος στα Λιακωτά Μεγάρων.

Μεταξύ άλλων κατέθεσαν ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, που επιβεβαίωσε ότι η πράξη γινόταν κατ’ εξακολούθηση, ενώ η παιδοψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη εξήγησε τα ψυχικά τραύματα που αντιμετωπίζει e24rt 2το παιδί. Οπως λέει στην «Espresso» η συνήγορος της οικογένειας του 10χρονου, ποινικολόγος Ελένη Πατρικοπούλου: «Ζητήσαμε την παραδειγματική τιμωρία του δράστη, διότι με την πράξη του γκρέμισε τον κόσμο του παιδιού και τις αξίες του. Είναι βέβαιο ότι το παιδί θα παραμείνει το μεγάλο θύμα από αυτή την πράξη, διότι η αρνητική εμπειρία του επηρεάζει καταλυτικά τη μετέπειτα ζωή του. Από την άλλη, ο δράστης ενδέχεται να δημιουργήσει κι άλλο θύμα. Η εκμετάλλευση από τον δράστη του πατρικού προτύπου, που το παιδί ακούμπησε πάνω του, ο χώρος, ο τρόπος και το όλο σκηνικό τέλεσης των πράξεων δημιούργησαν ένα τεράστιο τραύμα στην ψυχή του. Τουλάχιστον η ηθικοκοινωνική απαξία του δράστη που δηλώθηκε από την απόφαση του δικαστηρίου θα είναι η μόνη του παρηγοριά στον αγώνα που ξεκινάει για να αποκαταστήσει ξανά τον εαυτό του και τον ψυχισμό του».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...