Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Η Περιστέρα στο περιοδικό που πόζαρε ο Βαρουφάκης

Τετρασέλιδο αφιέρωμα στο «Paris Match» για το «μαχητικό, ριζοσπαστικό κορίτσι του Τσίπρα»

Πίσω από κάθε ισχυρό άντρα, λένε, υπάρχει μία ακόμα ισχυρότερη γυναίκα. Πίσω από κάθε πολιτική πράξη, μια ερωτική ιστορία.

Το επιβεβαιώνει η «σιδηρά κυρία του Τσίπρα», η αριστερή, ασυμβίβαστη συνείδηση του Ελληνα πρωθυπουργού, για την οποία χύνει άφθονο μελάνι το γαλλικό περιοδικό «Paris Match» στο σχετικό τετρασέλιδο αφιέρωμα.

Μπέτυ, η πιο ριζοσπαστική. Από τα σχολικά τους χρόνια. Η Περιστέρα Μπαζιάνα, η πρώτη σύντροφος Ελληνα ηγέτη που αρνείται τον τίτλο της πρώτης κυρίας αποφεύγοντας να συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στις επίσημες μετακινήσεις του. Οπως αποφεύγει και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η «επαναστάτρια με αιτία», όπως αποκαλείται εναλλακτικά η Περιστέρα, ασκεί μεγάλη επιρροή στον Αλέξη Τσίπρα. Από το 1987, τότε που γνωρίστηκαν στο Λύκειο Αμπελοκήπων. Τότε που η έφηβη Περιστέρα ήταν πιο δραστηριοποιημένη στην πολιτική. Τότε που τον μύησε στο κομμουνιστικό κόμμα.

Το γαλλικό περιοδικό ανατρέχει στις απαρχές της ερωτικής ιστορίας τους. Στον σχολικό έρωτα που μετεξελίχθηκε σε σχέση ζωής μεταξύ δύο ανθρώπων που μοιράζονται το ίδιο lifestyle και τις ίδιες ιδέες.

Ο συμβιβασμός

Μέχρι που η ισχυρή αντίσταση και η ακαμψία του Eλληνα πρωθυπουργού απέναντι στους δανειστές κατέληξαν σε συμβιβασμό. Κι ας είχε ομολογήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ο «άντρας που έκανε την Ευρώπη να τρέμει», πως δεν τολμά να απογοητεύσει τη σύντροφό του.

«Τελικά η Μπέτυ έμεινε δίπλα στον σύντροφό της ή τον εγκατέλειψε;» αναρωτιέται ο συντάκτης του «Paris Match», για να απαντήσει πιο κάτω «δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε», καθώς «η 41χρονη όμορφη μηχανολόγος επιλέγει να σιωπά αφήνοντας τον Αλέξη να παίρνει όλη τη λάμψη».

«Είναι δύσκολο να πιστέψουμε πως η Περιστέρα διένυσε όλες αυτές τις ιλιγγιώδεις εβδομάδες δίχως να πει μια λέξη» προσθέτει ο συντάκτης υπενθυμίζοντας πως «για την ακτιβίστρια που μεγάλωσε στην Καρδίτσα, μια περιοχή σημαντική για την Αριστερά, θα πρέπει να ήταν σπαρακτικό να ζει τη βίαιη και ενορχηστρωμένη από τον σύντροφό της στροφή».

Ο συντάκτης θυμίζει επιπλέον τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Τσίπρα, «την ελπίδα που ερχόταν. Αλλά δεν ήρθε, αφού οι εταίροι ανάγκασαν τον Ελληνα ηγέτη να αποδεχτεί τους σκληρότερους όρους για τη διάσωση της Ελλάδας».

Ποια είναι η θέση της Περιστέρας Μπαζιάνα απέναντι σε αυτή την κρίσιμη στροφή;

Η «κόκκινη Μπέτυ», όπως τη χαρακτηρίζει ένα τμήμα του αγγλοσαξονικού Τύπου, δεν έχει διστάσει να επιτεθεί εναντίον παπαράτσι λέγοντας σε κάποιον που επιχείρησε να την απαθανατίσει σε κάποια παραλία πως δεν κάνει ένα τίμιο επάγγελμα. Οπως δεν δίστασε- κατά τη διάρκεια της εκπόνησης της διατριβής της- να κηρύξει δικαστικό πόλεμο στον καθηγητή της, ο οποίος την κατηγόρησε για κλοπή δεδομένων και να τον κερδίσει σε δικαστική μάχη πέντε χρόνια μετά, χάρη στη βοήθεια της συνηγόρου της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Μόνο που η Ζωή δεν ήταν τόσο ανθεκτική κατά των παραχωρήσεων. Είναι άραγε η Μπέτυ; Το γαλλικό άρθρο γεννά νέα ερωτήματα για το «μαχητικό ριζοσπαστικό κορίτσι του Αλέξη, με τα χαρακτηριστικά Ελληνίδας θεάς».

25.07 

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...