Ρούχα που δεν λεκιάζουν

Κυκλοφορούν στη Βρετανία, διαθέτουν (χάρη στην νανοτεχνολογία) αδιάβροχες ίνες και καθαρίζονται με ένα απλό ξέπλυμα

Τέλος στον εφιάλτη των λεκέδων από κόκκινο κρασί ή σάλτσα βάζουν πρωτοποριακά ρούχα που κυκλοφορούν ήδη στη Βρετανία. Σε περίπτωση που πέσει πάνω τους κέτσαπ, μπίρα, αναψυκτικό ή οποιαδήποτε άλλη ουσία που στα υπόλοιπα ρούχα αφήνει σημάδια, στα πρωτοποριακά αυτά υφάσματα αρκεί ένα ξέπλυμα με νερό για να καθαριστούν.

Οι δημιουργοί τους χρησιμοποίησαν τη νανοτεχνολογία προκειμένου να κατασκευάσουν αδιάβροχες ίνες που δεν διαποτίζονται από κανένα λεκέ. Κατά τη χημική επεξεργασία τα νανοσωματίδια διεισδύουν στους μικροσκοπικούς πόρους των ινών του υφάσματος διορθώνοντας τις ατέλειες. Ετσι το υλικό αποκτά μια πολύ λεπτή επίστρωση που έχει υδροφοβικές ικανότητες. Μπορεί δηλαδή να απωθεί το νερό ή άλλα υγρά, ιδιότητα που διατηρεί για αρκετό χρονικό διάστημα.

Η εταιρία ρούχων Reality Dreams, με έδρα το Νόργουιτς, είναι καινούργια στην αγορά και ειδικεύεται στα T-shirts. Αναζητούσε, όπως λέει ο διευθυντής μάρκετινγκ Ματ Ντότι, ένα νέο προϊόν για να ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές της. Εμαθε για τη συγκεκριμένη τεχνολογία από συγγενή του κατά τύχη. Τη χρησιμοποιούσαν οι κατασκευαστικές εταιρίες για να αφαιρούν την υγρασία από τις ξυλοκατασκευές ή το σκυρόδεμα. «Στη συνέχεια κατασκεύασαν μια εκδοχή του υλικού που θα μπορούσε να εφαρμοστεί στα υφάσματα και τότε επικοινωνήσαμε μαζί τους» λέει ο Ντότι.

Τώρα η εταιρία ρούχων παράγει T-shirts και πουλόβερ που δεν λεκιάζουν και καθαρίζονται με ένα απλό ξέπλυμα με νερό. Αντέχουν μέχρι 30 πλυσίματα, αλλά, όπως προειδοποιεί ο Ματ Ντότι, αν εκτός από νερό πλυθούν με σκληρό απορρυπαντικό, θα φθαρούν γρηγορότερα. Οι πωλήσεις τους έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες της εταιρίας, παρά το γεγονός ότι οι τιμές δεν είναι χαμηλές. Για τα αδιάβροχα T-shirts ξεκινούν από 49,5 ευρώ, ενώ για τα πουλόβερ από 99 ευρώ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ