Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Κλείνουν τα στόματα για το πλοίο της ηρωίνης

Δολοφονήθηκε σε ξενοδοχείο της Πόλης 50χρονος Ιρανός καταζητούμενος – Την περασμένη εβδομάδα πέθανε ξαφνικά ο προφυλακισμένος Τούρκος συντονιστής του καρτέλ

Το ένα μετά το άλλο κλείνουν τα στόματα των πρωταγωνιστών της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το δεξαμενόπλοιο «Noor1»! Μετά τον Τούρκο παραπληγικό που πέθανε πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα, αποκαλύπτεται ότι ακόμη ένας καταζητούμενος δολοφονήθηκε στην Κωνσταντινούπολη!

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», οι ελληνικές Αρχές ζήτησαν πρόσφατα ενημέρωση από τις αντίστοιχες τουρκικές για έναν Ιρανό με το όνομα Αχμέντ Σα…, ο οποίος ήταν καταζητούμενος για την υπόθεση του πλοίου της ηρωίνης, αλλά είχε καταφέρει να διαφύγει όταν έγιναν οι συλλήψεις στην Ελλάδα και εξαρθρώθηκε το καρτέλ. Η έκπληξη των Ελλήνων αστυνομικών ήταν τεράστια όταν ενημερώθηκαν από σύνδεσμό τους στην τουρκική Αστυνομία ότι είχε δολοφονηθεί με πυροβολισμούς πριν από περίπου τρεις μήνες και μάλιστα είχε βρεθεί νεκρός σε κακόφημο ξενοδοχείο της Πόλης!

Ο Ιρανός καταζητούμενος είχε στενές σχέσεις με έναν συμπατριώτη του, ο οποίος κρατείται στις ελληνικές φυλακές και φέρεται από τις Αρχές ως ο άνθρωπος που είχε ρόλο να επιβλέπει τη φόρτωση του φορτίου με τα ναρκωτικά στο «Noor1», στα ανοιχτά της θάλασσας του Ομάν. Οι Αρχές γνωρίζουν ότι ο Σα… είχε στενές σχέσεις με τον ήδη προφυλακισμένο Ελληνα που είχε δώσει εντολή στον Ινδό καπετάνιο του δεξαμενόπλοιου να φορτώσει νύχτα στα ανοιχτά του Ομάν «κάποια πράγματα», τα οποία μετέφερε με λάντσα ένας άλλος Ιρανός φίλος του!

rw354tw4t 1Ακόμη, τις ημέρες που το παλιό δεξαμενόπλοιο είχε δέσει στην Ελευσίνα, ο Αχμέντ Σα… διέμενε σε κεντρικό πολυτελές ξενοδοχείο των Αθηνών και φέρεται ότι μετέφερε μαζί με έναν Αλβανό μεγάλο μέρος της ηρωίνης σε αποθηκευτικό χώρο.

Οπως αποδείχτηκε, ο Αχμέντ Σα… είχε βρει καταφύγιο στην Τουρκία με τη βοήθεια της τοπικής μαφίας και έσβησε τα ίχνη του στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης. Εκεί όμως βρήκε και τον θάνατο, ίσως από κάποιους που ήθελαν να σφραγίσουν το στόμα του, μια και γνώριζε κάθε λεπτομέρεια για την υπόθεση του «Noor1».

Νέα διάσταση στον θάνατο του Τούρκου συντονιστή των καρτέλ

Η δολοφονία του Ιρανού καταζητούμενου δίνει νέα διάσταση στον θάνατο του φερόμενου ως εγκεφάλου της τουρκικής μαφίας Baskale Sheran, ο οποίος είχε προφυλακιστεί στον Κορυδαλλό για την εμπλοκή του στο καρτέλ της ηρωίνης ως ο άνθρωπος που θα αναλάμβανε την προώθηση και διακίνησή της στη δυτική Ευρώπη. Την περασμένη εβδομάδα, ο εκ γενετής παραπληγικός Τούρκος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε ζήτησε να έχει συνάντηση με έναν συμπατριώτη του, ο οποίος επίσης είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση των δύο τόνων ηρωίνης. Μετά τη συνάντηση ο Baskale Sheran ζήτησε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, καθώς είχε χειροτερέψει η κατάστασή του. Τελικά άφησε την τελευταία του πνοή στον «Ερυθρό Σταυρό» και η εκτίμηση ήταν ότι ο θάνατός του οφειλόταν σε παθολογικά αίτια. Ωστόσο, φήμες ανέφεραν ότι ήταν διατεθειμένος να ανοίξει το στόμα του και να μιλήσει για τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης, σε μια προσπάθεια να ελαφρύνει τη θέση του.

Τον χειμώνα η δίκη, με εμπλοκή ηχηρών ονομάτων

Με σταθερά βήματα εξελίσσεται η κύρια ανάκριση για τη μεγάλη υπόθεση των δύο τόνων ηρωίνης και η δίκη αναμένεται να προσδιοριστεί για τον χειμώνα. Μάλιστα, δεν αποκλείεται η ακροαματική διαδικασία να κρύβει εκπλήξεις, ακόμη και με ηχηρά ονόματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι από τους βασικούς εμπλεκόμενους (κυρίως Ελληνες) έχουν ανοίξει το στόμα τους και έχουν δώσει επιπλέον στοιχεία για την υπόθεση του δεξαμενόπλοιου «Noor1». Επίσης έχουν γίνει ακόμη και κατ’ αντιπαράσταση εξετάσεις μαρτύρων και κατηγορουμένων, σε μία από τις οποίες μάλιστα ένας βασικός κατηγορούμενος υπέβαλε ερωτήσεις σε έναν ναυτιλιακό πράκτορα με τον οποίο είχε συνεργαστεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης η ανακρίτρια ρώτησε τον μάρτυρα, παρουσία του βασικού κατηγορουμένου, για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο που του είχε γνωρίσει εκείνος.

Η απάντηση προκάλεσε έκπληξη, καθώς αποκαλύφθηκε ότι η γνωριμία του μάρτυρα με τον φίλο του κατηγορουμένου έγινε στα γραφεία μιας μεγάλης ναυτιλιακής εταιρίας στον Πειραιά. Μάλιστα, ο μάρτυρας είχε αναλάβει την πρακτόρευση των πλοίων της συγκεκριμένης εταιρίας, η οποία όμως δεν έχει ουδεμία σχέση με την ιδιοκτησία του δεξαμενόπλοιου «Noor1». Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται σύντομα να καταθέσει υπόμνημα στις δικαστικές Αρχές ακόμη ένας από τους βασικούς κατηγορουμένους, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι αθώος και τον έχουν μπλέξει άδικα.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...