Γιατί χωρίζουν

Τρία στα δέκα ζευγάρια διαλύουν τη σχέση τους κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών

Δεν είναι τυχαίο ότι το καλοκαίρι «τινάζονται» στον αέρα πολλές σχέσεις. Από τα στατιστικά στοιχεία προκύπτει ότι τουλάχιστον 3 στα 10 ζευγάρια χωρίζουν κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών. Και αυτό είναι φαινόμενο που κλιμακώνεται.

Τους λόγους για τους οποίους το καλοκαίρι μετατρέπεται σε «δολοφόνο» των σχέσεων ανέλαβε να εξηγήσει ο ιδρυτής της ιστοσελίδας SpeedVacanze.it που εξειδικεύεται στη διοργάνωση διακοπών για single, Τζιουζέπε Γκαμπαρντέλα. Συνήθως, όπως λέει, η κρίση υποβόσκει από καιρό, απλώς βρίσκει τις αφορμές να εκδηλωθεί στις διακοπές, με το ζευγάρι να συνειδητοποιεί ότι «δεν κάνουν μαζί». Τον υπόλοιπο χρόνο η δουλειά και οι καθημερινές εργασίες τούς κρατούσαν απασχολημένους το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Οπότε, οι συγκρούσεις περιορίζονταν, κρύβοντας ουσιαστικά τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Το καλοκαίρι όμως περνούν αναγκαστικά πολύ χρόνο μαζί, με αποτέλεσμα να βγαίνουν στην επιφάνεια οι αντιθέσεις των χαρακτήρων τους.

Η σπίθα που θα τους φέρει στα άκρα ποικίλλει. Μπορεί να είναι η επιλογή του προορισμού, η οργάνωση του προγράμματος, το ντύσιμο ή οι φίλοι με τους οποίους θα πάνε μαζί διακοπές. Επιπλέον, κάποιες μικρές καθημερινές συνήθειες στις οποίες δεν έδιναν σημασία μπορεί να αποδειχτούν ανυπόφορες, καθώς, όπως λέει ο Γκαμπαρντέλα, «αναδεικνύονται τα χαρακτηριστικά του συντρόφου που ενοχλούν τον άλλον».

Αλλες φορές, προσθέτει, το καλοκαίρι απλώς δίνει την ευκαιρία να υλοποιηθεί η απόφαση που ωρίμασε αρκετό χρόνο πριν. Ο φόβος της μοναξιάς και η έλλειψη εναλλακτικής κρατούσαν το ζευγάρι μαζί. Στις διακοπές όμως υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες νέων γνωριμιών, κάτι που εκμεταλλεύεται αυτός που θέλει να χωρίσει, ώστε να κάνει το τελικό βήμα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ