Πρώτο πιάτο «Μοσχαράκι Βαρουφάκης»

Ενα «αγαπημένο του Τσίπρα» για ορεκτικό, ένα «Σοϊμπλέξιτ» για κυρίως και μια «Γλυκιά Αντζι» για επιδόρπιο. Στο εστιατόριο του Γιώργου Χρυσίδη στο Βερολίνο το Grexit επανέρχεται στο τραπέζι, χάρη στο εμπνευσμένο μενού που δημιούργησε με χιούμορ ο Ελληνας ιδιοκτήτης του. Το ελληνικό εστιατόριο Ζ στην περιοχή Κρόιτσμπεργκ του Βερολίνου θα σερβίρει έως τα μέσα Αυγούστου, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές, πιάτα με ονομασίες εμπνευσμένες από την επικαιρότητα και τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις. Κάπως έτσι «γεννήθηκαν» και το «Μοσχαράκι Βαρουφάκης», ο «Τροϊκεξολοθρευτής ΙΙΙ» και το «Καλαμάρι ΔΝΤ».

Ο Χρυσίδης γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά τα τελευταία 24 χρόνια ζει στη Γερμανία. Το εστιατόριό του στο προάστιο Κρόιτσμπεργκ του Βερολίνου σερβίρει μεσογειακή κουζίνα και ως εκ τούτου πολλά ελληνικά πιάτα. Την ιδέα του νέου μενού τη συνέλαβε πριν από μερικές εβδομάδες και αμέσως ξεκίνησε την υλοποίησή του με επτά νέα πιάτα.

«Αρχικά είχα τις αμφιβολίες μου φοβούμενος μήπως ο κόσμος αντιδράσει αρνητικά, όμως δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Ο κόσμος γέλασε μόλις είδε τα νέα πιάτα. Το βρίσκουν αστείο, είναι άνετοι» λέει ο Ελληνας εστιάτορας. Από τα αγαπημένα του ίδιου είναι το «Σοϊμπλέξιτ», ένα πιάτο με βάση το αρνάκι. «Σκεφτόμουν τα καλοκαίρια στην Ελλάδα, όπου προσπαθείς να οδηγήσεις προς την παραλία και δεν μπορείς, διότι σου κλείνουν τον δρόμο τα πρόβατα που στέκονται μες στη μέση» λέει

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ