Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Φραγή στις e-συναλλαγές από ξένες πλατφόρμες

Στην εποχή της τεχνολογίας αλλά και της κρίσης, μπλόκο σε χιλιάδες Ελληνες καταναλωτές έχουν στήσει γνωστές ξένες διαδικτυακές πλατφόρμες και…

Στην εποχή της τεχνολογίας αλλά και της κρίσης, μπλόκο σε χιλιάδες Ελληνες καταναλωτές έχουν στήσει γνωστές ξένες διαδικτυακές πλατφόρμες και εμπορικές εταιρίες, αποκλείοντάς τους ουσιαστικά από ηλεκτρονικές συναλλαγές ή βάζοντας σημαντικά αναχώματα.

Ονόματα, πλατφόρμες και εταιρίες όπως οι Amazon, Apple, Google, facebook, eBay κ.λπ. είτε ακόμη δεν έχουν αποφασίσει να κάνουν δεκτές κάρτες που έχουν εκδοθεί στη χώρα μας λόγω των capital controls είτε βάζουν περιορισμούς και δέχονται κάποιες μικρές πληρωμές (π.χ. για εφαρμογές με προπληρωμένες κάρτες λίγων ευρώ).

Την ίδια ώρα οι υπηρεσίες της PayPal, της διεθνούς πύλης ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω της οποίας διεκπεραιώνονται μεταφορές χρημάτων, δεν είναι δυνατές στην Ελλάδα ή τουλάχιστον μέχρι πρότινος δεν είχαν ανοίξει.

Σημειώνεται ότι ανάλογα ζητήματα, πέρα από τους απλούς πολίτες-καταναλωτές, αντιμετωπίζουν και επιχειρήσεις, για παράδειγμα εξαγωγικές, καθώς μπορεί να αυξήθηκαν τα όρια συναλλαγών, πλην όμως το σύστημα χωλαίνει και ισχύει το… όποιος προλάβει. Με απλά λόγια, επαγγελματίες και ιδιώτες καταναλωτές επιχειρούν να κάνουν συναλλαγές για αγορές προϊόντων ή πληρωμές συνδρομών, οι οποίες ωστόσο δεν είναι δυνατόν να εκτελεστούν.

Αν και στον πρόσφατο «μπούσουλα» που εξέδωσε η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών ως προς τις επιτρεπόμενες συναλλαγές αναφερόταν ότι είναι εφικτή η χρήση πιστωτικής, χρεωστικής ή και προπληρωμένης κάρτας για αγορές στο internet, πάντα υπό κάποιες σχετικές προϋποθέσεις, εντούτοις στην πράξη οι ηλεκτρονικές συναλλαγές Ελλήνων που χρησιμοποιούν «πλαστικό χρήμα» με το εξωτερικό παραμένουν προβληματικές και οι καταναλωτές είναι εκτός συστημάτων.

Πιστωτικές κάρτες

Για τις συναλλαγές με πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες καθορίστηκε, για το πρώτο αυτό διάστημα, ημερήσιο όριο από 300.000 ευρώ για καθεμία από τις συστημικές τράπεζες (άρα συνολικά 1.200.000 ευρώ), τα εμπόδια όμως παραμένουν καθώς το όριο εύκολα προσεγγίζεται.

Βέβαια, κάποιοι έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν αγορές στο εξωτερικό με πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες, ωστόσο στη συντριπτική πλειονότητα στις ιστοσελίδες και στα applications που διαθέτουν γνωστές μεγάλες εταιρίες συνεχίζουν να μπλοκάρουν ελληνικούς κωδικούς.

Και μένει να φανεί αν αυτή η τακτική θα συνεχιστεί μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Πρέπει να σημειωθεί πως η πιστωτική, χρεωστική ή και προπληρωμένη κάρτα για αγορές στο internet μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς περιορισμούς, εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα τηρούν λογαριασμό σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...