Επικίνδυνα για καρκίνο τα γλωσσόφιλα

Η απάντηση προκαλεί έκπληξη, καθώς είναι κάθε άλλο παρά αναμενόμενη. Ο μεγάλος κίνδυνος ακούει στο όνομα «γλωσσόφιλα» και η εξήγηση είναι απολύτως επιστημονική.

Τι μπορεί άραγε να είναι πιο επικίνδυνο από το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ για την υγεία μας; Η απάντηση προκαλεί έκπληξη, καθώς είναι κάθε άλλο παρά αναμενόμενη. Ο μεγάλος κίνδυνος ακούει στο όνομα «γλωσσόφιλα» και η εξήγηση είναι απολύτως επιστημονική.

Οπως ανακάλυψαν ερευνητές, τα «γαλλικά» φιλιά ενέχουν το ρίσκο να γίνουν φορέας μετάδοσης του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), που με τη σειρά του έχει ρόλο στην πρόκληση καρκίνων στον στοματοφάρυγγα.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο δρ Μαχίμπαν Τόμας, επικεφαλής Γναθοχειρουργικής στο Royal Darwin Hospital της Αυστραλίας. Οπως διαπίστωσε, ο ιός HPV αποδείχτηκε υπεύθυνος για το 70% των καρκίνων του λαιμού.

Ο δρ Τόμας εξηγεί ότι, αν κάποιος μολυνθεί από τον HPV στον στοματοφάρυγγα, έχει 250 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσει καρκίνο από κάποιον που δεν είναι φορέας του ιού. Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί όχι μόνο με τα γλωσσόφιλα αλλά και με το στοματικό σεξ.

 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ