Φούρνος μικροκυμάτων με όζον η Αττική

Αποπνικτική ατμόσφαιρα δημιουργούν σε όλη τη χώρα οι υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με την άπνοια και την αυξημένη υγρασία. Η κατάσταση είναι ακόμη πιο δύσκολη στα αστικά κέντρα και ειδικά στην Αττική, όπου στα παραπάνω έρχονται να προστεθούν οι υψηλές συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικών ρύπων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, το Δίκτυο Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας κατέγραψε χθες υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον σε πέντε περιοχές και συγκεκριμένα στα Λιόσια (188 μg/m3), στο Μαρούσι (209 μg/m3), στο Περιστέρι (221 μg/m3), στη Νέα Σμύρνη (192 μg/m3) και στη Λυκόβρυση (187μg/m3). Αιτία των αυξημένων τιμών ήταν οι δυσμενείς για τη ρύπανση μετεωρολογικές συνθήκες που αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα. Για τον λόγο αυτό το υπουργείο Περιβάλλοντος ζητεί από τους πολίτες να προτιμούν τις μετακινήσεις με μέσα μαζικής μεταφοράς και να ανεφοδιάζουν με βενζίνη τα οχήματά τους μετά τη δύση του ηλίου. Εξάλλου το υπουργείο Υγείας συστήνει στα άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση.

Η αυξημένη υγρασία έχει αποτέλεσμα την εκτίναξη του δείκτη δυσφορίας, ειδικά στις παραλιακές περιοχές και στα νησιά. Χθες στο Παλαιό Φάληρο η θερμοκρασία έφτασε τους 33 βαθμούς Κελσίου, αλλά η αίσθηση θερμότητας ήταν 38 βαθμοί, ενώ στο Ρέθυμνο οι αντίστοιχες τιμές ήταν 30 και 37 βαθμοί.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ