Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Οι 6 διάσημες Ελληνίδες που περιμένουν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τα...

Baby boom προσεχώς! Γεννητούρια αναμένονται το επόμενο διάστημα στην...

Στις 28 Απριλίου η πρεμιέρα του ριάλιτι «TV Queen» στο Open

Ολοταχώς ετοιμάζεται να βγει στον «αέρα» στις 28 Απριλίου...

Χωρισμένη και λαμπερή η Λάσπα!

Λαμπερή και ανανεωμένη Κατερίνα Λάσπα σε μία από τις...

Ο πρίγκιπας Χάρι «έκοψε» επισήμως τους δεσμούς με τη Βρετανία

Να δίνει ο πατέρας σου μάχη με τον καρκίνο...

Οι διάσημοι που κοίταξαν στα μάτια τον καρκίνο

Ποιοι κατάφεραν και βγήκαν νικητές στη μάχη με την ύπουλη ασθένεια.

Η Αντζελίνα Τζολί βρήκε τη δύναμη να δράσει προληπτικά. Οι περισσότεροι συνάδελφοί της από τον χώρο της showbiz όμως δεν είχαν αυτή την ευκαιρία. Με λίγη ή περισσότερη ταλαιπωρία, αναλόγως της περίπτωσης, αρκετοί είναι αυτοί που κατάφεραν να βγουν νικητές από την άνιση μάχη με τον καρκίνο και να αφοσιωθούν στη συνέχεια στην ενημέρωση της κοινής γνώμης για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης. Εχοντας νοσήσει από καρκίνο στο κόλον το 2002, η διάσημη κριτής του βρετανικού «X-Factor» και σύζυγος του Οζι Οζμπορν, Σάρον, ήταν αποφασισμένη να μη διακινδυνεύσει να περάσει μια δεύτερη αντίστοιχη περιπέτεια. Οταν ανακάλυψε έτσι ότι ήταν κι εκείνη φορέας του ελαττωματικού γονιδίου που αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες καρκίνου του στήθους, πήρε την απόφαση να υποβληθεί σε προληπτική διπλή μαστεκτομή. «Για εμένα δεν ήταν μεγάλη απόφαση. Ηταν αυτονόητο» δήλωσε πέρυσι, μιλώντας πρώτη φορά για την περιπέτειά της.

Η Σίνθια Νίξον, αντιθέτως, παρά το γεγονός ότι η μητέρα της είχε νοσήσει από καρκίνο του μαστού, περιορίστηκε στην προληπτική δράση που προσφέρει η μαστογραφία. Στη διάρκεια ετήσιας εξέτασης ρουτίνας που έκανε το 2006 διαγνώστηκε και εκείνη με τη νόσο, ωστόσο επέλεξε να κρατήσει την είδηση για τον εαυτό της. Δημόσια μίλησε πρώτη φορά για το πρόβλημά της δύο χρόνια αργότερα, στην εκπομπή «Good Morning America». «Πάντα σκεφτόμουν ότι ίσως νοσήσω κι εγώ. Το είχα στο μυαλό μου» δήλωσε χαρακτηριστικά η κοκκινομάλλα Μιράντα του «Sex and the City», η οποία έγινε έκτοτε πρέσβειρα του usan G. Komen Breast Cancer Foundation.

Αντιμέτωπη με τον καρκίνο του μαστού και τον εφιάλτη της διπλής μαστεκτομής και των χημειοθεραπειών βρέθηκε και η Κριστίνα Απλιγκέιτ το 2008, όταν ο καρκίνος του στήθους χτύπησε και τη δική της πόρτα. Ενα χρόνο μετά, έχοντας αφήσει πίσω της αυτή την περιπέτεια, ίδρυσε το Right Action Foundation για την οικονομική ενίσχυση των γυναικών που θέλουν να κάνουν μαστογραφίες.

Η Κάιλι Μινόγκ, από την πλευρά της, δεν είχε την «πολυτέλεια» να ζήσει τον δικό της Γολγοθά κεκλεισμένων των θυρών, καθώς η διάγνωση για καρκίνο του στήθους σε αρχικό στάδιο ήρθε τον Μάιο του 2005, ενώ βρισκόταν στην παγκόσμια περιοδεία της «Showgirl», την οποία αναγκάστηκε να διακόψει. Ακόμα και σήμερα όμως υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει ούτε μέρα που να μην περάσει από το μυαλό της η ανάμνηση των δύσκολων στιγμών που έζησε, γι’ αυτό φροντίζει να βρίσκεται συχνά στο πλευρό των καρκινοπαθών.

Αντιμέτωπη με ένα διαφορετικό τύπο καρκίνου, αυτόν του θυρεοειδούς, ήρθε η Σοφία Βεργκάρα το 2002. Αφού υποβλήθηκε σε ολική αφαίρεση του αδένα και σε ακτινοβολίες, κατάφερε να ξεπεράσει οριστικά το πρόβλημα, ωστόσο, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο Fox News τον περασμένο μήνα, η περιπέτεια αυτή άλλαξε οριστικά τη ζωή της. «Υστερα από κάτι τέτοιο οι προτεραιότητές σου αλλάζουν», είπε χαρακτηριστικά.

Την τύχη με το μέρος της είχε και η διάσημη «Νταντά» του Χόλιγουντ, η Φραν Ντρέσερ, η οποία παρά την αρχική, λανθασμένη διάγνωση, κατάφερε να ξεπεράσει τον εφιάλτη του καρκίνου της μήτρας το 2002. Επί δύο χρόνια θεωρούσε ότι έπασχε από διαταραχές της εμμηνόπαυσης και γι’ αυτό ακολουθούσε ορμονοθεραπεία, τη στιγμή που θα έπρεπε να υποβληθεί αμέσως σε υστερεκτομή, όπως τελικά έκανε.2f55g98h74

Το σοκ του Ντάγκλας, η τύχη του Ντε Νίρο και η αγωνία του Στιούαρτ

Εννιά μήνες ταλαιπωρήθηκε παίρνοντας αντιβιώσεις για να αντιμετωπίσει πόνους στη στοματική κοιλότητα ο Μάικλ Ντάγκλας, μέχρι οι γιατροί να διαγνώσουν σωστά την κατάστασή του, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στα μέσα της εβδομάδας στη βρετανική εφημερίδα «Mirror». Μέχρι τον Αύγουστο του 2010, οπότε ανιχνεύτηκε τελικά ο όγκος στη γλώσσα του, ο καρκίνος είχε φτάσει σε τελικό στάδιο, με αποτέλεσμα η μάχη να είναι δύσκολη. Παρ’ όλα αυτά τον Ιανουάριο του 2011 δήλωσε ότι βγήκε νικητής από αυτή.

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, από την πλευρά του, στάθηκε πιο τυχερός, καθώς ο καρκίνος του προστάτη με τον οποίο διαγνώστηκε τον Οκτώβριο του 2003 ήταν σε αρχικό στάδιο και με μια επέμβαση κατάφερε να απαλλαγεί σχετικά σύντομα από τη νόσο. Τους πιο τρομακτικούς μήνες της ζωής του χαρακτήρισε ο Ροντ Στιούαρτ την περίοδο που ακολούθησε από τον Μάιο του 2001 και μετά, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς αδένα, καθώς θα έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση σε απόσταση αναπνοής από τις φωνητικές χορδές του. Ευτυχώς όμως όλα πήγαν καλά και η επιστροφή του στο τραγούδι έγινε πολύ σύντομα.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...