Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει πρεμιέρα στο Anodos αυτή την Πέμπτη 28/3

Ο Γιάννης Πλούταρχος ξεκινάει τις εμφανίσεις του στο Anodos...

«Ψυχοκόρες»: Ο γοητευτικός απατεώνας Τάσος Μέρμηγκας

Όσα θα δούμε στο αποψινό διπλό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Ο Τάσος...

Ο Γιώργος Μαργαρίτης έφερε το «Κελί 33» στο «Έναστρον»

Μια ιδιαίτερη στιγμή, τόσο για τον ίδιο τον Χρήστο...

«Πρωινό ΣουΣου»: Άνοδο στο δυναμικό κοινό

Άνοδο στο δυναμικό κοινό 18-54 καταγράφει η εκπομπή «Πρωινό...

Αγρια πανσέληνος

Σήμερα το βράδυ ■ Τι φέρνει το «μπλε φεγγάρι» ■ Ποια ζώδια θα επηρεαστούν

Τα πάνω κάτω θα φέρει σε ολόκληρη τη χώρα σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο η δεύτερη πανσέληνος του Ιουλίου, γνωστή και ως «blue moon». Με την εμφάνισή της στον ουρανό αναμένονται ανατροπές και συγκρούσεις, που θα προκαλέσουν «κραδασμούς» και ανακατατάξεις!

ΑΠΟ ΤΟΝ
Θ. ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ 

Σύμφωνα με τη μελέτη της αστρολογικής συμβούλου και εκπροσώπου της American Federation of Astrologers Δήμητρας Παπανικολοπούλου, το φαινόμενο θα επηρεάσει άμεσα την Ελλάδα, κάτι που συμβαίνει κάθε φορά που εμφανίζεται.

«Αρκεί μόνο να δούμε τις τρεις τελευταίες φορές που είχαμε “blue moon”, για να καταλάβουμε τι εκπλήξεις μάς ετοιμάζει! Το 2007 είχαμε τις φονικές πυρκαγιές που έκαψαν όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα προκηρύχθηκαν και εκλογές. Το 2009, πάλι με “blue moon”, προκηρύχθηκαν εκλογές, κάτι που έγινε και το 2012. Αν έπρεπε να δώσω έναν χαρακτηρισμό στο φαινόμενο αυτό, θα ήταν “ασύμμετρη απειλή”»!

Σύμφωνα με τους αστρολογικούς υπολογισμούς, μετά την πρώτη πανσέληνο στις 2 Ιουλίου, η εμφάνιση της δεύτερης θα επιφέρει στην Ελλάδα πάσης φύσεως ανατροπές.

«Αυτό θα συμβεί γιατί το “μπλε φεγγάρι”, εκτός του ότι θεωρείται κοσμικό γεγονός, θα πραγματοποιηθεί δυστυχώς στο βίαιο ζώδιο του Υδροχόου. Σε ζώδιο του αέρα και του νερού και πολύ κοντά στο τετράγωνο Κρόνου/Δία (στις 28° Σκορπιού/Λέοντα). Αρα μιλάμε για μια πολύ δυνατή πανσέληνο που θα φέρει σε προσωπικό επίπεδο αλλαγές σε επαγγελματικό και οικονομικό επίπεδο, ενώ δεν θα είναι λίγοι αυτοί που θα επηρεαστούν συναισθηματικά. Σε γενικές γραμμές, έρωτες του παρελθόντος θα αναστατώνουν τον σταθερό σταυρό, Υδροχόους, Λέοντες, Ταύρους, Σκορπιούς. Στον μεταβλητό σταυρό, Ιχθύες, Παρθένοι, Τοξότες, Δίδυμοι, θα φέρει οικονομικές απολαβές και νέους έρωτες, ενώ την ίδια ώρα προκαλεί επαναστάσεις και εντάσεις στον παρορμητικό σταυρό, Αιγόκεροι, Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί» εξηγεί η Δήμητρα Παπανικολοπούλου fdqwrfq4frtgf 3και προσθέτει: «Σε κοινωνικό επίπεδο και αυτό το “μπλε φεγγάρι” θα φέρει έξαρση της εγκληματικότητας αλλά και του μεταναστευτικού, όπως είχε γίνει αντίστοιχα τις χρονιές 1961, 1999, 2007, 2009 και 2012. Ταυτόχρονα πυροδοτεί ακραία καιρικά φαινόμενα με σεισμούς, φωτιές, εκρήξεις ηφαιστείων και παλίρροιες».

Ελλάδα

Το δεύτερο φεγγάρι του Ιουλίου θα φανερώσει λάθη και κακές τακτικές στην Ελλάδα, όπου θα συμβούν πολλά το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με την πολιτική αστρολόγο.

«Οσον αφορά την Ελλάδα, η δεύτερη πανσέληνος του Ιουλίου θα παγιώσει την πολιτική αστάθεια στην οποία έχουμε οδηγηθεί, με αποτέλεσμα οι πρόωρες εκλογές να θεωρούνται πιο απαραίτητες από κάθε άλλη φορά. Το αποτέλεσμα των εκλογών θα φέρει ξανά μια μη αυτοδύναμη κυβέρνηση. Από την άλλη, ο βαριά λαβωμένος από πισώπλατα μαχαιρώματα Τσίπρας καλείται να χειριστεί τη διάσπαση στο κόμμα του. Σκιά διάσπασης αφήνει το fdqwrfq4frtgf 2“μπλε φεγγάρι” και στη Νέα Δημοκρατία, αφού ο αρχηγός της Βαγγέλης Μεϊμαράκης τη φέρνει σε αδιέξοδο με τακτικές που την επιστρέφουν στο παρελθόν. Η διάλυση των μικρών κομμάτων φέρνει ίδρυση νέων πολιτικών φορέων που θα αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό, ωστόσο μέσα σε αυτό το κλίμα ευνοείται αστρολογικά η Χρυσή Αυγή, που είναι πολύ πιθανό να δει τα ποσοστά της να αυξάνονται. Το φθινόπωρο είναι κοντά και θα δούμε πολλά να συμβαίνουν, με αποτέλεσμα να χάσουμε το μέτρημα και τον… μπούσουλα! Προβλήματα θα υπάρξουν και με το μεταναστευτικό, ενώ θα βιώσουμε και ακραία καιρικά φαινόμενα. Ο τίτλος αυτής της πανσελήνου θα μπορούσε να συνοψιστεί “Ο κόσμος αλλάζει και μαζί με αυτόν και εμείς” και αυτό γιατί οδηγεί τις κοινωνίες στον δρόμο της ανεξαρτησίας και στο μονοπάτι της αφύπνισης. Βρισκόμαστε σε μια άνευ προηγουμένου χρονική στιγμή της ανθρώπινης εξέλιξης και μας δίνεται αναμφισβήτητα η ευκαιρία να αναγνωρίσουμε τη θεότητα που υπάρχει σε κάθε έναν από εμάς, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που μπορεί να φαίνεται να θέλουν να μας κάνουν κακό».

Ευρώπη και Αμερική

Ιδιαίτερα για την Ευρώπη, το «μπλε φεγγάρι» δημιουργεί απειλή με τρομοκρατικά χτυπήματα που θα συγκλονίσουν πολλές χώρες. «Στη δίνη του κυκλώνα θα βρεθούν Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Σουηδία, Νορβηγία και Ρωσία. Η οικονομική αστάθεια στη νότια και την κεντρική Ευρώπη θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη Γερμανία. Η Αμερική θα βιώσει τον εξτρεμισμό και την εγκληματικότητα, καθώς και το οικονομικό αδιέξοδο. Σεισμοί σε Λος Αντζελες, Χιλή και Βραζιλία. Επίσης η Τουρκία θα είναι μία από τις χώρες που θα νιώσουν στο πετσί τους τα αποτελέσματα του φαινομένου, αφού το “μπλε φεγγάρι” θα πυροδοτήσει ισχυρό σεισμό και θα αναμοχλεύσει εμφύλιες συγκρούσεις, κοινωνικές εξεγέρσεις, ενώ στην πρώτη θέση της πολιτικής ατζέντας θα βρεθούν οι εκλογές. Εντονες ανατροπές και νέο ξέσπασμα βίας και συγκρούσεων θα βιώσουν οι λαοί της Μέσης Ανατολής, ενώ η ισχυρή ενεργοποίηση της Κίνας αναμένεται να φέρει αλλαγές στην διεθνή οικονομία».

Αστρολογία

«Μπλε φεγγάρι» αποκαλείται μια πανσέληνος που συμβαίνει σε μια ασυνήθιστη χρονική στιγμή ή μια επιπλέον πανσέληνος εντός του έτους. Τα περισσότερα έτη έχουν δώδεκα πανσελήνους, τις περισσότερες φορές μία κάθε μήνα. Ωστόσο, όπως εξηγεί η Δήμητρα Παπανικολοπούλου, κάθε ημερολογιακό έτος περιλαμβάνει δώδεκα σεληνιακούς κύκλους και έντεκα ημέρες ακόμη.

«Αυτές αθροίζονται και ως αποτέλεσμα, κάθε δύο ή τρία χρόνια έχουμε ένα επιπλέον φεγγάρι, φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 2,72 χρόνια. Διαφορετικές ερμηνείες τοποθετούν το έξτρα φεγγάρι σε διάφορες περιόδους, ωστόσο αυτή η πρόσθετη πανσέληνος αποκαλείται σε κάθε περίπτωση «μπλε φεγγάρι». Ο όρος έχει και μεταφορική σημασία, η οποία τονίζει τη σπανιότητα ενός φαινομένου. Χαρακτηριστική είναι η αγγλική έκφραση «once in a blue moon», που σημαίνει πως κάτι συμβαίνει πολύ σπάνια.

«Στο άλλο άκρο υπάρχει και μια πολύ κυριολεκτική σημασία, καθώς ένα φεγγάρι μπορεί πράγματι να έχει χρώμα… μπλε, εξαιτίας ατμοσφαιρικών διαταραχών! Πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο, κατά το οποίο το φεγγάρι (όχι απαραίτητα πανσέληνος) φαίνεται στα μάτια του παρατηρητή γαλαζωπό, εξαιτίας της ύπαρξης καπνού ή μορίων σκόνης στην ατμόσφαιρα. Κάτι τέτοιο παρατηρήθηκε μετά τις δασικές πυρκαγιές στη Σουηδία και τον Καναδά το 1950 και μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα το 1883, που είχε ως επακόλουθο να εμφανίζεται το φεγγάρι μπλε για μια περίοδο δύο ετών»!

Σημαδιακές ημερομηνίες

1961: 29 Οκτωβρίου, 4.640.512 Ελληνες ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες με νικητή των εκλογών την ΕΡΕ με ποσοστό 50,81% και 176 έδρες.
1999:Την 1η Ιανουαρίου δημιουργήθηκε το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, το ευρώ, αρχικά σε 11 κράτη-μέλη της Ε.Ε. Στις 13 Ιουνίου διεξάγονται οι ευρωεκλογές, ενώ στις 17 Αυγούστου μεγάλος σεισμός έπληξε την επαρχία Κοτζαέλι της βορειοδυτικής Τουρκίας με πάνω από 15.000 νεκρούς. Στις 7 Σεπτεμβρίου είχαμε και στην Αθήνα σεισμό 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με συνολικά γύρω στους 145 νεκρούς. Με μπλε φεγγάρι είχαμε και τη σύλληψη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν στην Κένυα από ομάδα Τούρκων πρακτόρων, ενώ στις 24 Μαρτίου ξεκίνησαν οι διάρκειας 78 ημερών αεροπορικοί βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ εναντίον της Σερβίας.

Ποια ζώδια θα επηρεαστούν

Ο Πλούταρχος γράφει «Η Σελήνη τρέφει καθημερινά τους ανθρώπους στέλνοντας φαγητό», γι’ αυτό και η αστρολόγος Δήμητρα Παπανικολοπούλου μάς εξηγεί και τι μας επιφυλάσσει στη ζωή μας. «Το φεγγάρι αντιπροσωπεύει στην αστρολογία τη μητέρα, είναι γένους θηλυκού και έχει να κάνει με το νερό, το οποίο αποτελεί το δεύτερο στοιχείο της φύσης. Επηρεάζει το συναισθηματικό υπόβαθρο στο 70%. Γι’ αυτό έχει παρατηρηθεί ότι επάνω στην πανσέληνο αλλάζουν τα συναισθήματά μας, η ψυχοσύνθεσή μας, οι ορμόνες μας και παρατηρείται αύξηση της εγκληματικής συμπεριφοράς. Αναλόγως σε ποιο ζώδιο έχουμε την πανσέληνο, έχουμε την ανάλογη επιρροή. Παρατηρείται αύξηση της σεξουαλικής ορμής, επηρεάζεται η κοσμική συμπεριφορά της φύσης και βλέπουμε πολλές φορές ακραία καιρικά φαινόμενα ή ακόμη και ισχυρότατες σεισμικές δονήσεις».

ΚΡΙΟΣ
Τελευταίο ταγκό στο Παρίσι: Θα φέρει εκπλήξεις στον επαγγελματικό τομέα με αλλαγές και ανοίγματα σε νέους ορίζοντες. Προσοχή θα χρειαστεί να δείξουν αυτοί που γεννήθηκαν στο δεύτερο δεκαήμερο.

ΤΑΥΡΟΣ
Ο γερολαδάς: Ημέρες θετικές για να κάνετε τα ψώνια σας, να δώσετε μεγαλύτερη βάση στην οικογένειά σας και στα παιδιά σας και γενικά να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Μπόνι και Κλάιντ: Συναισθηματικές απολαύσεις και νέες τεχνικές στο σεξ θα κάνουν το ταίρι σας να βλέπει αστεράκια, δίχως να έχει τη δυνατότητα να αντισταθεί στη γοητεία σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Πάθος και έρωτας: Στις νέες γνωριμίες που θα κάνετε, καλό θα ήταν να μειώσετε τον αυθορμητισμό σας, διότι θα σας περάσουν για «εύκολους» και αυτό δεν είναι του χαρακτήρα σας.

ΛΕΩΝ
Ο επιδειξίας: Ηρθε ο καιρός να πραγματοποιήσετε την αγορά που θέλετε αλλά και να κάνετε τοποθέτηση χρημάτων σε επενδυτικά προγράμματα. Μπορείτε να συνεργαστείτε με έναν Ταύρο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η φαρμακοποιός: Νέοι έρωτες και προβληματισμοί είναι το μενού των ημερών αυτών. Αλλωστε το πείσμα σε εσάς είναι πολύ γνωστό, γι’ αυτό καλό θα ήταν να αλλάξετε συμπεριφορά.

ΖΥΓΟΣ
Θηρίο ή θεός:
Χρειάζεται να δείξετε προσοχή στα θέματα υγείας και ειδικά όσοι από σας αντιμετωπίζετε προβλήματα με το στομάχι σας και την κοιλιακή χώρα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Αγρια μωρά: Σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε ταξίδια με το ταίρι σας, να του δείξετε πόσο πολύ το αγαπάτε και να έλθετε πιο κοντά.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Σκύλλα και Χάρυβδη: Πάντα οι περίεργοι έχουν την ανάγκη να ξεκαθαρίζουν την κατάσταση και οι μέρες αυτές είναι θετικές για τέτοιου είδους θέματα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Παιδιά για όλες τις δουλειές: Χρήμα, δόξα αλλά και σημαντικές αλλαγές στον επαγγελματικό τομέα σας παρουσιάζονται και πετυχαίνετε. Οσοι ασχολείστε με τις τέχνες παίρνετε ριζικές αποφάσεις.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ο επαναστάτης: Θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στις νέες γνωριμίες. Κάθε απρόσμενη σχέση έχει τη δυνατότητα να ταράξει τα νερά και να σας προβληματίσει πολύ.

ΙΧΘΥΕΣ
Η κότα που γεννάει χρυσά αβγά: Οσοι είστε γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο ξεκινάτε μια νέα συνεργασία με το ταίρι σας και βγαίνετε οικονομικά κερδισμένοι.

{{-PCOUNT-}}34{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...