Πώς μπορεί να σωθεί ένας προβληματικός γάμος σε δύο λεπτά

Το βιβλίο της Χάιντι Πέλμαν με πρακτικές συμβουλές στα ζευγάρια για την ανανέωση της σχέσης τους

Μικρές καθημερινές συμπεριφορές μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να σώσουν τον γάμο. Η ειδική στις σχέσεις Χάιντι Πέλμαν προσφέρει πρακτικές συμβουλές στα ζευγάρια που θέλουν να ανανεώσουν τη σχέση τους. Η εφαρμογή τους μάλιστα δεν απαιτεί πάνω από δύο λεπτά.

Στο βιβλίο της «Σχέδιο δύο λεπτών για τον γάμο: Απλά μυστικά για να παραμείνετε ερωτευμένοι», δείχνει τρικ, ώστε να έρθει ο ένας πιο κοντά στον άλλον και να λύνουν ανώδυνα τυχόν διαφορές.

Ο τρόπος που υποδέχεται ο ένας τον άλλον όταν επιστρέφει στο σπίτι μπορεί να φτιάξει ή να χαλάσει το κλίμα της υπόλοιπης βραδιάς. Γι’ αυτό η Χάιντι Πέλμαν συνιστά να χαιρετιούνται με όσο πιο στοργικό τρόπο γίνεται.

Οταν βλέπουν τον σύντροφό τους να βαριέται, καλό θα είναι να σκέφτονται πρώτα από όλα ότι δεν τεμπελιάζει, αλλά ότι είναι κουρασμένος από τη δουλειά. Ακόμη, δεν πρέπει να ξεχνούν να φιλιούνται με πάθος, όσα χρόνια και αν είναι παντρεμένοι.

Αίσθηση ομάδας

Παρότι φαίνεται πολύ απλό, αν στις συζητήσεις, αντί για το «εγώ» χρησιμοποιούν το «εμείς», ενδόμυχα δημιουργεί και στους δύο την αίσθηση ότι είναι ομάδα και όχι δύο άτομα που απλώς συνυπάρχουν.

Ο ένας να φροντίζει να δείχνει στον άλλον ότι είναι «η προτεραιότητά του» κάθε στιγμή ακούγοντας προσεκτικά ό,τι λέει. Να προσέχουν τις λεπτομέρειες, όπως ένα μικρό δώρο ή να πραγματοποιούν τις μικρές επιθυμίες του παρτενέρ τους.

Σημαντικό είναι να χαίρεται ο ένας με τις επιτυχίες του άλλου. Μια «γιορτή έκπληξη για δύο» ή ακόμη και ένα «μπράβο» αποτελούν «ενισχυτικές ενέσεις» για τον δεσμό.

Τέλος, καλό είναι να γράφουν καθημερινά στο ίδιο χαρτί κάτι για το οποίο ευγνωμονούν το ταίρι τους. Ετσι, ακόμα κι αν κάτι έχει «ραγίσει», δεν θα αργήσει να «κολλήσει».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

 

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ