Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η 25χρονη και η πολυγαμική οικογένεια των… ζόμπι!

Πολυγαμική έγινε η 25χρονη Φελίσιτι Κάντλεκ, καθώς μεγάλωσε την...

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ: Έτρεξε από την μια άκρη της Αφρικής στην...

Σαν να ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ, άνδρας πήγε τρέχοντας...

Χάρης Σιανίδης: «Θέλω το team της ”Beautiful People PR” Events να την...

Ο Χάρης Σιανίδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της...

Προδοσία εκ των έσω για Αντζελίνα Τζολί

Προδομένη από το «αίμα της» φέρεται ότι νιώθει η...

Δείπνο χλιδής με τη βασίλισσα

Το Μπάκιγχαμ ανοίγει τις πύλες του σε επισκέπτες για να πάρουν μια ιδέα του πώς είναι να τρως δίπλα στην Ελισάβετ

Αν ένα απλό γιορτινό τραπέζι στο σπίτι συνεπάγεται ατελείωτη λάντζα για κάθε νοικοκυρά, φανταστείτε τι συμβαίνει στα δείπνα των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, όπου τα περίπου 4.000 τεμάχια του πορσελάνινου σερβίτσιου πλένονται υποχρεωτικά στο χέρι.

ΑΠΟ ΤΗΝ
Π. ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Τα επίσημα δείπνα με οικοδέσποινα τη βασίλισσα Ελισάβετ και καλεσμένους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων δεν είναι ποτέ απλή υπόθεση για τους εργαζoμένους στο παλάτι. Καθένα από αυτά απαιτεί 10 ημέρες προετοιμασίας και 76 άτομα προσωπικό για να ολοκληρωθεί. Οσοι τουρίστες βρεθούν στα ανάκτορα φέτος το καλοκαίρι, όσο η βασίλισσα θα βρίσκεται στην εξοχή, eq2w4rtawe 2θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια ιδέα πώς είναι να παρευρίσκεται κανείς σε event κατόπιν πρόσκλησης της Αυτής Μεγαλειότητας, στην έκθεση με τίτλο «A Royal Welcome», που θα είναι ανοιχτή για το κοινό στο πλαίσιο της τουριστικής ξενάγησης.

Πρώτη -ίσως και μοναδικήφορά οι επισκέπτες θα έχουν την άδεια να εισέλθουν από την κεντρική είσοδο, από όπου η βασίλισσα αναχωρεί και επιστρέφει στο παλάτι έπειτα από παρελάσεις με τη βασιλική άμαξα, που εκτίθεται ακριβώς μπροστά. Στο εσωτερικό τα εκθέματα αναπαριστούν τις παρασκηνιακές προετοιμασίες για ένα κρατικό δείπνο, από το γραφείο απ’ όπου αποστέλλονται τα προσκλητήρια με το επίχρυσο φινίρισμα μέχρι το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής του παλατιού.

Κάθε επίσημο δείπνο απαρτίζεται από τέσσερα πιάτα: ορεκτικό, κρέας ή κυνήγι, επιδόρπιο και φρούτο εποχής. Οι σεφ προσπαθούν να συμπεριλάβουν στις συνταγές τους πάντα κάτι ιδιαίτερο από τη χώρα προέλευσης του επίσημου προσκεκλημένου, όπως οι ζαχαρένιες ορχιδέες που παρασκευάστηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της Σιγκαπούρης (η ορχιδέα αποτελεί το εθνικό της λουλούδι).

Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος του προσωπικού είναι το στήσιμο του μήκους 53 μέτρων τραπεζιού, όπου πρέπει να τοποθετηθούν προσεχτικά τα 1.700 τεμάχια σερβίτσιων σε απόσταση 46 εκατοστών μεταξύ τους και τα 1.104 ποτήρια για τους 170 συνδαιτυμόνες. Τα σερβίτσια πιάτων που χρησιμοποιούνται αποτελούν μέρος του πορσελάνινου Μεγάλου Σερβίτσιου του βασιλιά Γεωργίου Δ’, το οποίο απαρτίζεται από 4.000 τεμάχια.

Σύστημα «φαναριών»

Το βράδυ του δείπνου τα 76 μέλη του προσωπικού φροντίζουν ώστε κάθε πιάτο να σερβιριστεί ταυτόχρονα σε όλους, έχοντας το βλέμμα τους καρφωμένο στο κρυφό σύστημα «φαναριών» που τίθεται σε λειτουργία σε αυτές τις περιστάσεις. Το μπλε σημαίνει «σε αναμονή», το πορτοκαλί «σερβίρισμα φαγητού».

Στα άλλα ενδιαφέροντα εκθέματα της θερινής έκθεσης συγκαταλέγονται μερικά από τα ρούχα, τα καπέλα και τα κοσμήματα που έχει φορέσει κατά καιρούς σε επίσημα δείπνα η βασίλισσα, καθώς επίσης και η «μυστική» της είσοδος στο Λευκό Δωμάτιο. Το πέρασμα είναι κρυμμένο πίσω από έναν γιγάντιο καθρέφτη και ένα ράφι με πολλά βάζα αντίκες, που περιστρέφεται πλήρως για να αποκαλύψει την είσοδο της βασίλισσας στα ιδιαίτερα διαμερίσματά της. Η πόρτα για πρώτη φορά θα μείνει ελαφρώς μισάνοιχτη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...