Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Πού χάθηκε ο Παύλος Ευαγγελόπουλος

Η μοναχική ζωή του γόη της οθόνης και ο αποκλεισμός από την TV ■ Η λάθος κίνηση που τον έκανε να χάσει πολλά χρήματα

Τη χρυσή δεκαετία των 80s τρία ήταν τα αρσενικά sex symbols της χώρας: Πάνος Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Γαρδέλης και στη μέση εκείνος. Με την ψαρωτική ματιά, τα ανοιχτά πουκάμισα, τα σηκωμένα μανίκια και εκείνο το πάντα αινιγματικό χαμόγελο.

ΑΠO ΤΗ
ΦΑΝΗ ΠΛΑΤΣΑΤΟΥΡΑ

4er2qw4rtqw 1Λέγεται πως όταν μία από τις ταινίες εκείνης της εποχής έκανε πρεμιέρα στο Ανεσις, οι θαυμάστριές του έκλεισαν ολόκληρη την Κηφισίας από τις 11.00 το πρωί. Θρυλείται επίσης ότι δεν έμεινε ποτέ χωρίς σχέση. Πάντα -τότε και τώρα- υπήρχε κάποια αιθέρια ύπαρξη στο πλευρό του, να τη συστήνει μεταξύ φίλων ως σύντροφό του. Απλώς κάθε φορά ήταν και διαφορετική. Ο Παύλος Ευαγγελόπουλος, ο νευρικός Ιάσονας του «Ρετιρέ», το οποίο κάθε χρόνο τέτοια εποχή παραδοσιακά φιλοξενείται στο Mega σε πολλοστή επανάληψη, μιλά στην «Espresso» για τους αληθινούς μύθους που τον συνοδεύουν και τη ζωή του σήμερα…

«Ο ιδανικός σύζυγος»

Κάθε πρωί βγαίνει στο μπαλκόνι και μυρίζει θάλασσα. Πάντα του άρεσαν το γαλάζιο και η ηρεμία του. «Στον ελεύθερο χρόνο μου πάω για μπάνιο και για μπάλα. Μαζευόμαστε διάφοροι φίλοι και παίζουμε. Και το βράδυ καμιά βόλτα. Μη φανταστείς ότι η ζωή μου έχει κάτι το πολύ ανατρεπτικό» μας λέει. Είκοσι επτά χρόνια ηθοποιός με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε τηλεόραση, θέατρο και κινηματογράφο, ο γόης της οθόνης μεγάλωσε, αλλά παρέμεινε τέτοιος. Ξεκίνησε από τις βιντεοταινίες («Ελα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ», «Ο παπα-Σούζας», «Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν») για να περάσει στις τηλεοπτικές σειρές («Ρετιρέ», «Μικρομεσαίοι», «Κάτω από την Ακρόπολη») και ύστερα… σιωπή. Ο ίδιος εξηγεί τι συνέβη στο μεσοδιάστημα και γιατί τον έχουμε χάσει από το γυαλί εδώ και δεκατέσσερα χρόνια.

«Θέλω να κάνω τηλεόραση, αλλά δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια πρόταση. Ο κόσμος έχει την εντύπωση ότι έχω δουλέψει πολύ στην TV. Δεν ισχύει αυτό, ήταν απλώς οι επαναλήψεις των σειρών στις οποίες συμμετείχα πολλές. Δεν ξέρω γιατί έμεινα τόσο μεγάλο διάστημα εκτός τηλεόρασης, ξέρω όμως σίγουρα ότι γι’ αυτό φταίει και η εποχή που είναι δύσκολη και ρευστή. Κάνω όμως θέατρο με την παράσταση “Ο ιδανικός σύζυγος” και θα συνεχίσω σίγουρα και τη νέα σεζόν» επισημαίνει.

Είναι εκείνος ο καλλιτέχνης που θέλουμε να θυμόμαστε, ακόμη και αν επιμένει να απουσιάζει από τηλεοπτικούς καναπέδες, δημόσια καλέσματα και στημένες φωτογραφίσεις. Να θυμόμαστε και να μάθουμε το κάτι παραπάνω… Οπως ότι το αγαπημένο ταξίδι του ήταν αυτό που είχε κάνει πριν από πολλά χρόνια στη Νέα Υόρκη, ότι ένας από τους καλύτερους φίλους του παραμένει ο σκηνοθέτης Νίκος Ζερβός, ότι υποστηρίζει φανατικά τον Παναθηναϊκό και -κυρίως!- συνεχίζει να τρέφει μεγάλη αδυναμία στις γυναίκες. Πριν από μόλις έναν μήνα μάλιστα τον είδαμε σε επίσημη παρουσίαση ταινίας να συνοδεύεται από τη νέα του αγαπημένη.

«Είμαι χορτασμένος από τη ζωή μου, δεν έχω ανεκπλήρωτα όνειρα. Εζησα μια ζωή όπως την ήθελα εγώ. Οσο για τις γυναίκες; Το ’80 μόλις είχε γεννηθεί ο ελληνικός κινηματογράφος και ήμασταν όλοι περιζήτητοι. Φυσικό και επόμενο λοιπόν οι θαυμάστριες να είναι πολύ ένθερμες και με ζεστή συμπεριφορά και ο νοών νοείτο» λέει.

Σήμερα μένει μόνος του στο Φάληρο, φροντίζει εκείνος για τις καθημερινές ανάγκες του σπιτιού και όπως δηλώνει με χιούμορ, «μη φανταστείς ότι είμαι με το σφουγγαρόπανο στο χέρι». Στα 53 χρόνια του καλείται να προσαρμοστεί στα νέα οικονομικά δεδομένα χωρίς να κρύβει ότι στο παρελθόν πέρασαν αρκετά χρήματα από τα χέρια του, όχι όμως τα μυθικά ποσά που ακούγονταν για εκείνον και συναδέλφους του. «Δεν έχω πλέον άλλες απολαβές, πλην του θεάτρου. Συνεπώς, με όσα έχω, με τόσα περνάω» εξηγεί για να συμπληρώσει: «Αυτό που εγώ ουσιαστικά επιθυμώ είναι να είμαι καλά στην υγεία μου, να μπορώ να δουλεύω και να είμαι εντάξει απέναντι στον κόσμο».

Τον συνοδεύει ακόμη ο οξύθυμος Ιάσονας Σέκερης του «Ρετιρέ», όπως και η εντύπωση ότι είναι ένας άνθρωπος δύσκολος και απόμακρος. «Δεν είμαι καθόλου κοινωνικός» είχε παραδεχτεί ο ίδιος στο παρελθόν, όπως και το ότι με τα χρόνια φροντίζει να αφήνει στην άκρη οτιδήποτε περιττό που τον βαραίνει. Ανήσυχο πνεύμα, ιδιαίτερη προσωπικότητα, με τις κλειστές στιγμές του και φυσικά δηλωμένος εργένης. Ο καρδιοκατακτητής των βιντεοταινιών δεν παντρεύτηκε ποτέ, από άποψη, και δεν απέκτησε παιδιά, από επιλογή. Τον απωθούν η γκρίνια, η μιζέρια, το παρελθόν και οι συνεντεύξεις. Ακόμη και την περίοδο που το τηλέφωνό του χτυπούσε μανιασμένα από δημοσιογράφους πρόθυμους, εκείνος αρνιόταν πεισματικά να παραχωρήσει κάποια συνέντευξη. «Δεν “την άκουσα” ποτέ από τη δημοσιότητα» θα εξομολογηθεί και θα συνεχίσει να ζει τη ζωή του μακριά από εκτυφλωτικά φώτα.

Το στέκι για φίλους

Τελευταία φορά που τον είδαμε επαγγελματικά στην τηλεόραση ήταν το 2001 στην αισθηματική σειρά του ΑΝΤ1 «Οσο υπάρχει αγάπη». Μετά αποφάσισε να δημιουργήσει ένα στέκι για φίλους, το Lobby στη Γλυφάδα. Το πρώτο -και τελευταίο του- επιχειρηματικό άνοιγμα αποδείχτηκε μια λάθος κίνηση που του κόστισε χρόνο, χρήμα και ανθρώπους. Και ύστερα, ξανά στροφή στο ελεύθερο θέατρο. Ο Παύλος Ευαγγελόπουλος, σήμερα, στα 53 χρόνια του, δηλώνει γεμάτος, ολοκληρωμένος και κλείνει το μάτι πονηρά στη ζωή. Οπως έκανε στις βιντεοταινίες, στις οποίες κρατούσε σχεδόν πάντα τον ρόλο του καλού εραστή! Γιατί, άραγε;

 

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...