Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Για μπίρες, ψάρι στο κέντρο και αυθεντικές μεξικάνικες γεύσεις

■ Koo Club ■ Chili Beach Bar ■ Barley Cargo ■ Cosca ■ Αμμος ■ Αθερίνα ■ Μεξικανός

KOO CLUB
Μπορεί να ακουστεί «κάπως», αλλά αν υπάρχει σε ολόκληρη την Ελλάδα ένα και μόνο νυχτερινό μαγαζί με το οποίο «μεγάλωσα», τότε μιλάμε για το Koo στα Φηρά της Σαντορίνης. Ηταν εκεί, στις αρχές της δεκαετίας του ’90 όταν το επισκέφθηκα πρώτη φορά (ως πρωτοετής φοιτητής τότε) και έκτοτε «κόλλησα» και το επισκεπτόμουν κάθε φορά που πήγαινα στο νησί. Στα πλατό, εκτός από τους λογής guest djs, όρος πρωτόγνωρος για την εποχή, ο «θρύλος» Γιώργος Σειράς και οι πελάτες με τις σφυρίχτρες στο στόμα και μια μπίρα στο χέρι να λιώνουμε έως το ξημέρωμα με κομμάτια-σταθμούς, όπως τα «Last train to Trancentral», «O fortuna» και «Anasthasia», remember; Και να που τα έφεραν έτσι οι ανάγκες του ρεπορτάζ και περίπου δεκαπέντε χρόνια μετά επέστρεψα, με σφιγμένη καρδιά, στον «τόπο του εγκλήματος». Και όμως! Το μαγαζί εκεί, ίδιο και (περίπου) απαράλλαχτο. Οι κοκοφοίνικες στην είσοδο, οι τοίχοι από πέτρα, τα ξύλινα πάσα, όλα εκεί, στη θέση τους, λες και ο χρόνος δεν το άγγιξε ποτέ. Αναλλοίωτη και η αίσθηση που σου δίνει ο χώρος, η μαγεία που τον περιβάλλει εδώ και τρεις δεκαετίες. Θέλεις δεν θέλεις και ανεξάρτητα από τα κέφια σου, εδώ θα χορέψεις, δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά. Θα μπλεχτείς με τους Ελληνες και ξένους θαμώνες, θα ιδρώσεις, θα γίνεις «ένα». Και θα εύχεσαι αυτή η νύχτα να μην τελειώσει ποτέ…
eq4wtqwtr 6
CHILI BEACH BAR
Το Chilli beach bar είναι τοποθετημένο στην ξακουστή για τα γαλάζια νερά της παραλία στον Περίβολο Σαντορίνης και αποτελεί έναν από τους πιο «καυτούς» προορισμούς για εκείνους που θέλουν διασκέδαση και πάρτι μέχρι τελικής πτώσεως. Και αυτό ακριβώς είναι το μότο του: πάρτι, πάρτι και ξανά πάρτι! Αλλά δεν είναι μόνο η δυνατή mainstream μουσική ή ο προσεγμένος και στην τελευταία λεπτομέρειά του χώρος με τις αναπαυτικές ξαπλώστρες και τους ευρύχωρους καναπέδες (για μεγαλύτερες παρέες) που κάνει τη διαφορά. Για παράδειγμα, ο κατάλογος του Chili είναι υπερπλήρης για τέτοιου είδους μαγαζιά. Το μενού περιλαμβάνει πολλά ορεκτικά και κυρίως πιάτα, μεσογειακές γεύσεις αλλά και ξεχωριστές, τοπικές συνταγές. Δοκιμάστε την εξαιρετική crispy πίτσα, ταλιατέλες με λαχανικά και παρμεζάνα, ζυμαρικά με μεγάλη ποικιλία από σάλτσες, homemade μπιφτέκια γαλοπούλας, εμπνευσμένα πιάτα με σολομό, λαχταριστά σάντουιτς και δροσερές σαλάτες. Και όλα αυτά μπορείτε να τα συνοδεύσετε είτε με κάποια μπίρα είτε με ένα από τα εκπληκτικά κοκτέιλ, σας προτείνω ανεπιφύλακτα το Hot Chilli και το Spicy Cucumber, τα οποία δοκίμασα. Στο διά ταύτα, το Chilli beach bar είναι ένας από τους πιο exclusive προορισμούς από νωρίς το πρωί έως και πολύ αργά τη νύχτα. Συνδυάστε το μπάνιο σας με εξαιρετικής ποιότητας (και σε λογικές τιμές) φαγητό, δυνατή μουσική και κάντε τις διακοπές σας στη Σαντορίνη αξέχαστες!
eq4wtqwtr
ΜΠΙΡΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΑ
«Μπιραρία στην Αθήνα, σιγά το νέο» θα πείτε και με το δίκιο σας. Εδώ όμως δεν πρόκειται απλώς για μια «απλή» μπιραρία. Το Barley Cargo (Κολοκοτρώνη 6) μου το πρότεινε συνάδελφος που γνωρίζει καλά τη λατρεία μου για την μπίρα και δικαιώθηκε. Δεν είναι τόσο ο χώρος όσο το ότι εδώ το έχουν «σπουδάσει» το αντικείμενο και δίνουν σημασία στη λεπτομέρεια: η πλειονότητα των ετικετών προέρχεται από ελληνικές μικροζυθοποιίες, χωρίς βεβαίως να λείπουν και οι εισαγωγής, μέτρησα τουλάχιστον διακόσιες διαφορετικές ετικέτες. Δεν το λες και λίγο. Και το καλύτερο; Μπορείς να απολαύσεις την draft μπιρίτσα σου κατευθείαν από τον ψυκτικό θάλαμο του μαγαζιού.
eq4wtqwtr 2
Από τη Σικελία με αγάπη
Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια η περιοχή στο Κουκάκι, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το nightlife, είχε γνωρίσει μια παρακμή, σαν να είχε κάνει τον κύκλο της σε σχέση με ό,τι συνέβαινε εκεί μέχρι και πριν από περίπου 10-15 χρόνια. Εσχάτως όμως αρκετά μαγαζιά έχουν κάνει δειλά δειλά την εμφάνισή τους (όπως μαθαίνω αρκετά ακόμη βρίσκονται στα «σκαριά»), με αποτέλεσμα η περιοχή να βρίσκει λίγη από τη χαμένη αίγλη της, και το Cosca (Πραμάντων 10) είναι ένα από αυτά! Υπέροχος χώρος, μεγάλη σάλα και γνήσιες σισιλιάνικες γεύσεις με την υπογραφή του σεφ Αντόνιο Καρλόνε, ο οποίος δημιουργεί συνταγές κατευθείαν από την πατρίδα του. Από σαλάτες, ζυμαρικά και πίτσα έως ριζοκεφτέδες με γέμιση ραγού, ενώ το μενού καλύπτει και όσους προτιμούν τα ψάρια. Θα βρείτε, για παράδειγμα, εκπληκτικό (και φρεσκότατο) λαβράκι με καρότο και σπανάκι. Ολα αυτά μπορείτε να τα συνοδεύσετε με ένα από τα κρασιά της ενημερωμένης κάβας του, σε τιμές που σε καμία περίπτωση δεν θα ξεπεράσουν τα 20 ευρώ το άτομο.
eq4wtqwtr 4
ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΝΗΣΙΟΥ!
Σε μια περιοχή όπου το ένα μαγαζί βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο άλλο, κάνοντας δύσκολη την επιλογή των επισκεπτών, το μουσικό θαλασσομεζεδοπωλείο Αμμος (Αγίας Μαρίνας 52) κάνει εδώ και επτά χρόνια τη διαφορά. Με γεύσεις που προκαλούν και θέα στη θάλασσα, σας ταξιδεύει στα νησιά μας την ώρα που εσείς απολαμβάνετε εξυπηρέτηση βασισμένη στην πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία. Η κουζίνα του είναι μεσογειακή, δίνει έμφαση στα ψαρικά (δοκιμάστε οπωσδήποτε το περίφημο «Σαγανάκι του Ποσειδώνα» με γαρίδες, καραβίδα, καλαμάρια, οστρακοειδή και σάλτσα ντομάτας με μυρωδικά), ενώ ο σεφ προτείνει νοστιμότατα πιάτα ζυμαρικών και, φυσικά, κρεατικά σχάρας. Να σημειώσω ότι κάθε Κυριακή εδώ διοργανώνεται από τις 5.00 το απόγευμα πάρτι, με τον dj να αναλαμβάνει αρχικά τα πλατό επιλέγοντας μουσική, ενώ αργότερα και έως μετά τα μεσάνυχτα η σκυτάλη περνάει στην ορχήστρα του μαγαζιού, που με το ελαφρολαϊκό πρόγραμμά της ξεσηκώνει τους θαμώνες. Τέλος, ο ανακαινισμένος χώρος έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί περίπου 350 άτομα, με άφθονο χώρο πάρκινγκ. Ενδείκνυται τόσο για βραδινές όσο και για μεσημεριανές εκδηλώσεις, με μενού και τιμές που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς, που σημαίνει ότι με 15 ευρώ το άτομο μπορείς να χορτάσεις.
eq4wtqwtr 7
ΓΙΑ ΨΑΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ
Εχει δεν έχει ανοίξει δύο μήνες, αλλά αποτελεί ήδη talk of the town. Ο λόγος για το Αθερίνα (Χαριλάου Τρικούπη 162), ένα εστιατόριο που ξεχωρίζει όχι μόνο για τον εσωτερικό χώρο του, όπου κυριαρχεί το λευκό θυμίζοντας -χωρίς υπερβολή- νησί του Αιγαίου, αλλά και για την πανέμορφη αυλή του, την οποία «συμπληρώνει» ένα μποστανάκι απ’ όπου προέρχονται πολλά από τα υλικά της κουζίνας. Ο κατάλογος περιλαμβάνει τα πάντα όλα από την κατηγορία «ολόφρεσκο ψάρι», προτείνω φιλεταρισμένη σαρδέλα και ψητό λαβράκι, τα οποία μπορείτε να συνοδέψετε με ουζάκι ή κρασί!
eq4wtqwtr 8
Αυθεντικές μεξικάνικες γεύσεις
Τα μεξικάνικα εστιατόρια έχουν γίνει μόδα εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία. Ο δρόμος με έβγαλε την περασμένη Πέμπτη σε ένα από αυτά που έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες τους, στο Μεξικανός (Ευδήλου 15), στου Γουδή. Και διάλεξα και ωραία μέρα, καθώς υπήρχε προσφορά: στις δύο μαργαρίτες, η τρίτη ήταν κερασμένη από το μαγαζί. Ο χώρος μικρός, φιλόξενος, όμορφα διακοσμημένος με μεξικάνικα στοιχεία στους τοίχους και μια μεγάλη σημαία της χώρας να κρέμεται από το ταβάνι. Για τις μέρες που ο υδράργυρος χτυπάει «κόκκινο» υπάρχει και εξωτερικός, καταπράσινος χώρος με πέργκολα. Σε ό,τι αφορά τα πιάτα και επειδή η μεξικάνικη κουζίνα είναι σε γενικές γραμμές καυτερή, θα συνιστούσα προτού αποφασίσετε τι θα παραγγείλετε, να ρωτήσετε τα παιδιά στο service. Εκτός από το ότι είναι τάχιστοι, θα σας εξηγήσουν ακριβώς τι περιέχει κάθε πιάτο, ούτως ώστε να μην έρθετε προ εκπλήξεως και αφού φάτε μια δυο μπουκιές να μην μπορείτε να «σβήσετε» με όλες τις τεκίλες του κόσμου. Δοκιμάστε τάκος, μπουρίτος, τοστάδας, κεσαντίγιας, φαχίτας με τη συνοδεία παγωμένης μπίρας ή σανγκρία που σερβίρεται με παραδοσιακό τρόπο και κλείστε το δείπνο σας με ένα από τα εξαιρετικά επιδόρπια του καταλόγου.
eq4wtqwtr 3
 
ΑΠΟ ΤΟΝ
ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΝΟΥΛΟΠΟΥΛΟ 

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...