Το πρωινό του λιχούδη μικρού αρκούδου Πάτρικ

Ενα μεγάλο μπολ με φρούτα και καρύδια και άλλο ένα με γιαούρτι και μέλι. Αυτό είναι το πρωινό του Πάτρικ, του μικρού αρκούδου που μεγαλώνει στις εγκαταστάσεις του Αρκτούρου, από τη μέρα που βρέθηκε στις Πρέσπες έχοντας χάσει τη μητέρα του. Ο Πάτρικ αποδεικνύεται αρκετά… φαγανός! Τρώει σε καθημερινή βάση δύο με τρία κιλά φρούτα εποχής και έχει αναπτύξει αρκετά μεγάλο μέγεθος για την ηλικία του! Κάθε μέρα τού προσφέρουν το γεύμα του οι φροντιστές του, που είναι και οι μόνοι άνθρωποι με τους οποίους έρχεται σε επαφή. Και μπορεί ο Πάτρικ να τρώει το πρωινό γιαουρτάκι του σε μπολ, δεν γίνεται όμως το ίδιο με τα άλλα γεύματά του.

Επειδή πρέπει σιγά σιγά να μάθει να βρίσκει μόνος την τροφή του, τα φρούτα αφήνονται στον περιφραγμένο χώρο όπου μεγαλώνει, ώστε το αρκουδάκι να ψάξει να τα βρει.

Σε λίγο καιρό οι υπεύθυνοι του Αρκτούρου θα μεταφέρουν τον Πάτρικ σε ένα περιφραγμένο δάσος, όπου θα αρχίσει σταδιακά να εκπαιδεύεται, για να απελευθερωθεί αργότερα στη φύση. Το αρκουδάκι είχε βρεθεί σε αγροτική περιοχή λίγο έξω από το χωριό Βροντερό από φύλακες του φορέα διαχείρισης εθνικού πάρκου Πρεσπών. Οπως φαίνεται, άγνωστοι απομάκρυναν από τη φωλιά της τη μητέρα του ή τη σκότωσαν, αλλά το αρκουδάκι γλίτωσε και τώρα μεγαλώνει με ασφάλεια.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ