Εργασία στις ΗΠΑ για τους ανέργους!

Ευκαιρίες δουλειάς για Ελληνες βάσει του νέου αμερικανικού μεταναστευτικού νομοσχεδίου.

Την ευκαιρία να βρουν δουλειά για έναν χρόνο στις ΗΠΑ θα έχουν βάσει του νέου μεταναστευτικού νομοσχεδίου που συζητείται αυτές τις μέρες στην αρμόδια επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας άνεργοι νέοι από την Ελλάδα. Οπως αναφέρεται στη νέα τροπολογία, ειδικευμένοι επιστήμονες και εκπαιδευτικοί ξένων γλωσσών, από χώρες των οποίων λιγότεροι από 5.000 υπήκοοι μετανάστευσαν το 2012 στις ΗΠΑ, θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν στη χώρα για ένα έτος. Ανάμεσα στις χώρες που πληρούν τα κριτήρια συμπεριλαμβάνεται η Κύπρος, αλλά και η Ελλάδα. Την τροπολογία κατέθεσε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής από τη Νέα Υόρκη Τσαρλς Σούμερ και υποστηρίζεται απόλυτα από τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή από τη Νότια Καρολίνα Λίντσεϊ Γκράχαμ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της άτυπης επιτροπής για Προσωρινή Απασχόληση Ελλήνων στις ΗΠΑ Θεόδωρου Σπυρόπουλου, αν το νομοσχέδιο υπερψηφιστεί τελικά από τη Γερουσία και τη Βουλή, θα επιτρέπει σε ομογενείς και Κύπριους επιχειρηματίες στις ΗΠΑ να απασχολήσουν μεγάλο αριθμό Ελλήνων και Κυπρίων ανέργων.

Ως μέρος της απασχόλησής τους, όπως ανέφερε ο κ. Σπυρόπουλος, θα χρειάζεται να προσφέρουν μερικώς τις υπηρεσίες τους στη διδασκαλία ελληνικής γλώσσας και αυτό ουσιαστικά θα συμβάλει σωτήρια στο να διατηρηθούν ζωντανές η ελληνική γλώσσα και κληρονομιά. Οπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, αρχική επιδίωξη ήταν η διασφάλιση της παραμονής των υποψηφίων στις ΗΠΑ για διάστημα περισσότερο από δύο χρόνια, ώστε να καλύπτονται πλήρως τα πάγια έξοδα του νέου μετανάστη, όπως τα αεροπορικά του εισιτήρια, καθώς και τα έξοδα για την εγκατάστασή του. Η πρόταση που κατέθεσε ο κ. Σπυρόπουλος ήταν το χρονικό αυτό διάστημα να επιμηκυνθεί για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Για τη νομοθεσία, η οποία θα νομιμοποιήσει εκατομμύρια λαθρομετανάστες, εργάστηκαν συνολικά οκτώ μέλη της Γερουσίας, ανάμεσά τους και ο φιλέλληνας Robert Menendez, ο οποίος κάνει ό,τι περνά αυτή τη στιγμή από το χέρι του ώστε να περάσει η ευνοϊκή για τους Ελληνες και Κυπρίους ρύθμιση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ