Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Η ζωή κάτω από τη γη

Η Κούμπερ Πέντι είναι η μεγαλύτερη υπόγεια πόλη στον κόσμο,αφού έχει χτιστεί στις σήραγγες που άνοιξαν οι μεταλλωρύχοι οπαλίου για προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες στην πιο καυτή έρημο της Αυστραλίας

Η Κούμπερ Πέντι είναι η μεγαλύτερη υπόγεια πόλη στον κόσμο,αφού έχει χτιστεί στις σήραγγες που άνοιξαν οι μεταλλωρύχοι οπαλίου για προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες στην πιο καυτή έρημο της Αυστραλίας

Στην πιο καυτή έρημο της Αυστραλίας, στη μέση του πουθενά, βρίσκεται η μεγαλύτερη υπόγεια πόλη στον κόσμο. Η Κούμπερ Πέντι αποκαλείται και η «παγκόσμια πρωτεύουσα του οπαλίου», καθώς είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής του πολύτιμου λίθου παγκοσμίως, όμως αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι οι 1.695 κάτοικοί της ζουν κάτω από τη γη.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η θερμοκρασία το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου ξεπερνάει τους 40 βαθμούς Κελσίου, καθιστώντας την επιβίωση στην επιφάνεια πολύ δύσκολη. Γι’ αυτό όποιος την επισκεφτεί θα δει μόνο μερικά κτίρια με την πρώτη ματιά. Οταν όμως περάσει την είσοδο που οδηγεί στον «κάτω κόσμο», θα ανακαλύψει μια ολόκληρη πόλη.

Οι κάτοικοι εκμεταλλεύτηκαν τις σήραγγες που άνοιξαν οι μεταλλωρύχοι όταν αναζητούσαν την πολύτιμη πέτρα διευρύνοντάς τες ή σκάβοντας καινούργιες και δημιούργησαν σπίτια, μπαρ, εστιατόρια, εκκλησίες, βιβλιοθήκη – μάλιστα μέχρι και πολυτελές ξενοδοχείο άνοιξε πρόσφατα κάτω από τη γη, προσφέροντας όλα τα κομφόρ. Αυτά είναι σκαλισμένα στον ψαμμίτη, γεγονός που εξασφαλίζει ότι θα είναι δροσερά αλλά χωρίς υγρασία όλο τον χρόνο, ενώ υπόγεια πηγή τα εφοδιάζει με καθαρό νερό.

Ανεμογεννήτριες

Την ενέργεια παρέχουν οι ανεμογεννήτριες, που έχουν τοποθετηθεί σε καίρια σημεία. Τα σπίτια έχουν μοντέρνα έπιπλα, με τη διακόσμηση και τον κατάλληλο φωτισμό να δίνουν την αίσθηση ότι είναι χτισμένα στην επιφάνεια. Το μόνο που υποδηλώνει την ύπαρξή τους πάνω από το έδαφος είναι οι καμινάδες που ξεφυτρώνουν στην έρημο.

Ωστόσο οι κάτοικοι δεν περνούν όλη τους τη ζωή κάτω από τη Γη. Τις πιο δροσερές ημέρες διοργανώνονται στην επιφάνεια ιπποδρομίες, αγώνες μοτοκρός και γκολφ, ενώ οι λάτρεις του κινηματογράφου μπορούν να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ταινία σε drive in καθισμένοι στο αυτοκίνητό τους. Επίσης, καλλιτέχνες του δρόμου έχουν δημιουργήσει εντυπωσιακά γκράφιτι. Πολλές φορές μάλιστα είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά αστέρες του Χόλιγουντ, καθώς η περιοχή επιλέχτηκε για τα γυρίσματα ταινιών όπως πρόσφατα το «Queen of the Desert» ή παλιότερα ο «Κόκκινος πλανήτης», το «Απέραντο σκοτάδι» και «Μαντ Μαξ: Απόδραση από το βασίλειο του κεραυνού».

14.10.2015 espresso weekend 260x320

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...