Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ηangover α λα ελληνικά

Ο Αγάθωνας και οι Koza Mostra ρίχνονται σήμερα το βράδυ στη μάχη του τελικού της Eurovision.

O Aγάθωνας και οι Koza Mostra είναι έτοιμοι να ριχτούν σήμερα το βράδυ στις 22.00 (ζωντανή μετάδοση από τη ΝΕΤ) στον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού της Eurovision. Μετά το θρίλερ της Πέμπτης (στο παρά πέντε ανακοινώθηκε η συμμετοχή τους στον τελικό) o ρεμπέτης και η τρελοπαρέα του από τη Θεσσαλονίκη είναι έτοιμοι να δικαιώσουν όσους πίστευαν στην παρουσία τους στο Μάλμε της Σουηδίας.

Η ελληνική συμμετοχή είχε άγχος -όπως φάνηκε- να βρεθεί στην τελική ευθεία του διαγωνισμού. Αλλωστε αυτό καταμαρτυρούν και οι δηλώσεις του Ηλία Κόζα την ώρα που περίμεναν τα αποτελέσματα για τον τελικό. «Νιώθω τη βαρύτητα του χάρτη της Ελλάδας στην πλάτη μου» είπε χαρακτηριστικά ο frontman των Koza Mostra.

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής, αφού πήραν μια μικρή ανάσα από το ψυχοφθόρο βράδυ της Πέμπτης (όλοι τους προτίμησαν να διαμείνουν το βράδυ στο ξενοδοχείο τους και να μη το ξενυχτήσουν), προσπάθησαν να είναι κατάλληλα προετοιμασμένα για τη μεγάλη σημερινή βραδιά. Ολοκλήρωσαν χθες με επιτυχία τις δύο καθιερωμένες πρόβες και προσπάθησαν να είναι στο φόρτε τους. Η μία πρόβα έγινε το μεσημέρι και η άλλη το βράδυ. Μάλιστα η βραδινή πρόβα μαγνητοσκοπήθηκε και όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, γιατί βάσει αυτής της εικόνας ψήφισαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής.

Πάντως Αγάθωνας και Koza Mostra έχουν αποφασίσει να το διασκεδάσουν στην αποψινή βραδιά διώχνοντας το άγχος και απολαμβάνοντας κάθε στιγμή που θα είναι στη σκηνή. Αλλωστε ο κόσμος με την αγάπη του έχει δείξει την προτίμησή του στην παρέα της Θεσσαλονίκης και τον ρεμπέτη που ακόμη και στη σκηνή δεν αποχωρίζεται το κομπολόι του, το οποίο είναι το γούρι του.

Η ελληνική συμμετοχή θα διαγωνιστεί 21η στη σειρά του τελικού. Αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι η δέκατη συνεχής φορά από το 2004, οπότε διοργανώθηκε ημιτελική βραδιά στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, που η ελληνική συμμετοχή προκρίνεται σε τελικό. Αναφορικά με την απήχηση που είχε η βραδιά του δεύτερου ημιτελικού, εκτιμάται ότι την παρακολούθησαν περίπου 100.000.000 τηλεθεατές.

Ο δεύτερος ημιτελικός σημείωσε εξαιρετικά υψηλή τηλεθέαση στη χώρα μας -υψηλότερη από πέρσι-, αφού η τηλεοπτική του μετάδοση από τη ΝΕΤ συγκέντρωσε τουλάχιστον για ένα λεπτό μερίδιο τηλεθέασης 50,9%, που αντιστοιχούσε σε τουλάχιστον 3.431.454 τηλεθεατές. Συνολικά το μέσο μερίδιο τηλεθέασης κυμάνθηκε στο 31,2%, ενώ υψηλή ήταν και η επισκεψιμότητα του διαδικτυακού τόπου της ΕΡΤ, που μετέδιδε σε πραγματικό χρόνο μέσω της υπηρεσίας WebTV τον διαγωνισμό για τους Ελληνες σε όλο τον κόσμο, σημειώνοντας περίπου 20.000 μεταδόσεις (streams).

Τα μεγάλα φαβορί που θα δώσουν τη μάχη

Η εκπρόσωπος της Δανίας Εμιλι Ντεφόρεστ είναι το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση της φετινής Eurovision. Αν και είναι δισέγγονη της βασίλισσας Βικτόρια της Βρετανίας, η Εμιλι ήξερε από νωρίς ότι μεγάλη της αγάπη είναι η μουσική. Ηδη το τραγούδι της «Only teardrops» γνωρίζει μεγάλη πανευρωπαϊκή επιτυχία και πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι έχει τη νίκη στο τσεπάκι της.

Αλλο ένα ισχυρό φαβορί στη φετινή διοργάνωση είναι το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο εκπροσωπεί στη Eurovision ο Farid Mammadov με το τραγούδι «Hold me» που έχει συνθέσει ο Δημήτρης Κοντόπουλος, σε στίχους των John Ballard και Ralph Charlie και καλλιτεχνική επιμέλεια του Φωκά Ευαγγελινού. Εντονος είναι ο ανταγωνισμός και με τη Νορβηγία, την οποία εκπροσωπεί η Margaret Berger με το τραγούδι «I feed you my love» που έχουν γράψει οι MachoPsycho και Karin Park. Τέλος, το τέταρτο δυνατό «χαρτί», όπως λένε οι πληροφορίες από το Mάλμε της Σουηδίας, είναι και η έκπληξη του φετινού διαγωνισμού, η συμμετοχή της Ρουμανίας, με τον Cezar Florin Ouatu και το τραγούδι «It’s my life» που έχει γράψει ο Cristian Faur.

Στην pop μουσική σκηνή είναι γνωστός ως Cezar, ωστόσο όταν ασχολείται με την όπερα χρησιμοποιεί το όνομα Florin Ouatu. Το 2013 μοιάζει να είναι η χρονιά του, καθώς εκτός από τη συμμετοχή του στη Eurovision ο Cezar αναμένεται να κάνει συναυλίες με τους σπουδαίους Andrea Bocelli και Angela Gheorghiu, ενώ παράλληλα θα κυκλοφορήσει ένα CD-single με τραγούδια που έχει συνθέσει γι’ αυτόν ο θρύλος της ηλεκτρονικής μουσικής, ο δικός μας Vangelis (Βαγγέλης Παπαθανασίου).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...