Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία αποφυλακίζεται

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας...

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

Μέχρι και εικονικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών κανόνιζαν τα μέλη της σπείρας με...

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στα μέλη των δύο...

Τα δάκρυα του μικρού Νικήτα

Τι είπε μόλις ξύπνησε το 12χρονο παιδί – Σπαρακτικές στιγμές στην αγκαλιά της μητέρας του – Απίστευτες αποκαλύψεις για τον 20χρονο κλόουν-μαχαιροβγάλτη

Ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για την ειδεχθή πράξη του θα οδηγηθεί σήμερα ο 20χρονος Ολλανδός ανιματέρ Cirino Schrijver που κατακρεούργησε με είκοσι δύο μαχαιριές τον 11χρονο Νικήτα από τη Ρωσία, ο οποίος παραθέριζε με τη μητέρα του στη Χερσόνησο της Κρήτης.

Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει εις βάρος του ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού, παράνομη οπλοχρησία και κλοπή, ενώ δικηγόρος του 20χρονου έχει οριστεί από τον ανακριτή ο δικηγόρος Φραγκίσκος Λαμπρινός. Στα δικαστήρια του Ηρακλείου αναμένεται να φτάσει και η μητέρα του προκειμένου, όπως ισχυρίζεται, να καταθέσει στους δικαστικούς λειτουργούς ιατρικά έγγραφα που πιστοποιούν ότι ο νεαρός κλόουν πάσχει από σύνδρομο αυτισμού.87f96g7425j85

Στο μεταξύ, ο 11χρονος Νικήτας εξακολουθεί να δίνει τη δική του σκληρή μάχη για να σταθεί και πάλι στα πόδια του. Το πρωί του Σαββάτου οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου νοσηλεύεται, προχώρησαν στη διαδικασία της αποσωλήνωσης. Ο 11χρονος ξύπνησε, άνοιξε τα μάτια του και ζήτησε με δάκρυα στα μάτια να δει τη μητέρα και την αδελφή του. Η μητέρα του, που δεν έχει λείψει ούτε λεπτό από το πλευρό του, τον αγκάλιασε, τον φίλησε και οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν έκαναν ακόμη και τους πιο ψύχραιμους να λυγίσουν.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, τις επόμενες ώρες το παιδάκι θα υποβληθεί σε τεστ κινητικότητας προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο νιώθει τα πόδια του. Οι νευροχειρουργοί που τον εγχείρησαν, αφού διαπίστωσαν ότι από τη μαχαιριά έχει προκληθεί τραύμα στον νωτιαίο μυελό, θέλουν να δουν πλέον τι βαθμός αναπηρίας έχει προκληθεί στον 11χρονο. Ωστόσο οι γιατροί δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την κινητικότητα των κάτω άκρων, καθώς τα τραύματα στον νωτιαίο μυελό ήταν βαριά και έχουν προκαλέσει σοβαρή ζημιά. Οπως είπε ο πρόεδρος του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», ελέγχεται νευρολογικά η κινητικότητα των κάτω άκρων και σύντομα θα είναι γνωστό αν θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια του.

Αύριο πάντως το μικρό αγόρι θα οδηγηθεί εκ νέου στο χειρουργείο για να υποβληθεί σε άλλη μία επέμβαση, αυτή τη φορά στο αριστερό του χέρι για την αποκατάσταση βλάβης σε τένοντα, που εκτιμάται ότι είναι απολύτως αντιμετωπίσιμη. Στο πλευρό του, πέρα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, βρίσκονται μια παιδοψυχίατρος, ένας φυσικοθεραπευτής αλλά και τέσσερις παιδίατροι διάφορων ειδικοτήτων του νοσοκομείου, οι οποίοι γνωρίζουν τη ρωσική γλώσσα και βοηθούν στη μετάφραση το παιδί και τη μητέρα του σε ό,τι χρειαστούν.

Ο αδελφός του νεαρού ανιματέρ είναι φυλακισμένος για φόνο αστυνομικού

Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι ο αδελφός του 20χρονου ανιματέρ Cirino Schrijver εκτίει ποινή πολυετούς φυλάκισης στις ΗΠΑ για τη δολοφονία αστυνομικού. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας «De Telegraaf», ο αδελφός του 20χρονου, ο Lorenzo Schrijver, συνελήφθη στις 2 Μαΐου του 2007 στην Πενσυλβανία για συνέργεια στη δολοφονία και καταδικάστηκε σε κάθειρξη μεταξύ 30-60 ετών.

Ωστόσο αίσθηση προκαλούν όσα ισχυρίζεται η αδελφή του κλόουν. «Ο αδελφός μου δεν είναι φονιάς, είναι απλά ένα παιδί» είπε η Βιρτζίνια σε συνέντευξή της και πρόσθεσε: «Εάν δεν τον ακούσω να μου λέει ότι το έκανε και να μου εξηγεί πώς έγινε, δεν πιστεύω κανέναν. Ο Σιρίνο που ξέρω εγώ δεν μπορεί να έκανε τέτοιο πράγμα». Η ίδια πάντως ισχυρίζεται ότι ο αδελφός της της αποκάλυψε πως οι Ελληνες αστυνομικοί τον χτύπησαν και ότι τον έβαλαν να υπογράψει κάτι που δεν καταλάβαινε, γιατί ήταν στα ελληνικά.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...