Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Καρφιά Αγάθωνα για την ξυπόλυτη νικήτρια της Eurovision!

Στην κορυφή της Eurovision η Δανία με τη Εμιλι Ντεφόρεστ, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την 6η θέση, αλλά τον Ιακωβίδη να δηλώνει ότι δεν έμεινε ευχαριστημένος από αυτήν.

Ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision τα είχε όλα: Αλκοόλ να ρέει άφθονο, χάρη στους Κoza Mostra που κατέλαβαν την 6η θέση, λεσβιακά φιλιά πάνω στη σκηνή, μουσικά είδωλα περασμένων δεκαετιών να γνωρίζουν την απαξίωση και μια ξυπόλυτη γαλαζοαίματη να κερδίζει τον 58ο διαγωνισμό που έγινε στο Μάλμε κάνοντας τον Αγάθωνα να ρίχνει εναντίον της τα καρφιά του.656a852f44g7

Η Εμιλι Ντεφόρεστ, που εμφανίστηκε ξυπόλυτη στη σκηνή, δικαίωσε τα προγνωστικά που την ήθελαν το απόλυτο φαβορί της φετινής διοργάνωσης και κέρδισε τον διαγωνισμό. Αν και το Αζερμπαϊτζάν και η Ουκρανία προσπάθησαν να την απειλήσουν βαθμολογικά, τελικά η Δανέζα, που είναι δισέγγονη της βασίλισσας Βικτόρια της Βρετανίας, δικαίωσε τους φαν της συγκεντρώνοντας 281 βαθμούς.

Ηδη το τραγούδι της «Only teardrops» γνωρίζει μεγάλη πανευρωπαϊκή επιτυχία και πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν πριν από τον διαγωνισμό ότι είχε τη νίκη στο τσεπάκι της. Αν και… γαλαζοαίματη, εκείνη φάνηκε να μην ακολουθεί το πρωτόκολλο και εμφανίστηκε ξυπόλυτη στη σκηνή, κάτι που είχε κάνει πέρσι και η νικήτρια του διαγωνισμού Λορίν. Η Ντεφόρεστ δεν δίστασε να ουρλιάξει δείχνοντας τον ενθουσιασμό της στο green room. Και όπως έγραψε στο Τwitter: «Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ! Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που μόλις συνέβη. Αφωνη!»

Αζερμπαϊτζάν

Το άλλο «δυνατό χαρτί» στη φετινή διοργάνωση ήταν το Αζερμπαϊτζάν με τον Farid Mammadov, ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα του με το τραγούδι «Hold me» που έχει συνθέσει ο Δημήτρης Κοντόπουλος, σε στίχους των John Ballard και Ralph Charlie, και καλλιτεχνική επιμέλεια Φωκά Ευαγγελινού – ένα τραγούδι που μάγεψε το κοινό. Και ερχόμαστε στην ελληνική αποστολή που άλλη μία φορά κατάφερε να ξεσηκώσει όχι μόνο τους περίπου 11.000 θεατές που ήταν στην αρένα του Μάλμε αλλά και το τηλεοπτικό κοινό. Οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης έβαλαν ακόμη περισσότερο πάθος και με το που εμφανίστηκαν στη σκηνή έγινε χαμός. Οπως φάνηκε, έμαθαν την Ευρώπη να λέει «γεια μας» και κατέκτησαν την 6η θέση. Ωστόσο ο Αγάθωνας Ιακωβίδης μιλώντας τηλεφωνικά στο «Μες στην καλή χαρά» έδειχνε να μην είναι ικανοποιημένος με την τελική κατάταξη του διαγωνισμού. Οπως είπε χαρακτηριστικά:

«Εγώ προσωπικά δεν είμαι ευχαριστημένος με την έκτη θέση, γιατί είχα υποσχεθεί την πρώτη». Μιλώντας για την εμπειρία και το ταξίδι στο Μάλμε είπε «Το κλίμα είναι πολύ ευχάριστο και περάσαμε πάρα πολύ ωραία. Οποιος δεν το έχει ζήσει δεν μπορεί να το καταλάβει. Κάναμε παρέα και με τους καλλιτέχνες των άλλων αποστολών. Κάναμε παρέα με το Αζερμπαϊτζάν, τους Αλβανούς…».96f554g742

Επιστροφή

Χθες το πρωί επέστρεψε η ελληνική αποστολή στα πάτρια εδάφη. Τόσο ο Αγάθωνας όσο και οι Κoza Mostra ήταν ντυμένοι κάζουαλ και φορούσαν γυαλιά ηλίου, αφού τα σημάδια της κούρασης ήταν εμφανή. Γι’ αυτό μετά τις απαραίτητες φωτογραφήσεις πήγαν να ξεκουραστούν. Αλλωστε αξίζουν την ξεκούραση οι «πολεμιστές» της Eurovision, καθώς τα έδωσαν όλα πάνω στη σκηνή και έφεραν και πάλι τη χώρα μας στην πρώτη δεκάδα. Με την ίδια πτήση γύρισαν στην πατρίδα και οι Φωκάς Ευαγγελινός και Δημήτρης Κοντόπουλος, οι οποίοι ήταν στο team του Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τηλεθέαση του μουσικού διαγωνισμού χτύπησε… κόκκινο, καθώς ο τελικός σημείωσε τηλεθέαση 66,7%, ενώ στα τελευταία 45 λεπτά έφτασε μέχρι το 82,9%. Τo pic ήταν στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, όταν τα μηχανάκια τηλεθέασης σημείωσαν 85,1%. Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τη στάση της Τουρκίας, η οποία φέτος δεν συμμετείχε στον διαγωνισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες,  το κρατικό κανάλι TRT δεν μετέδωσε τη Eurovision, με αφορμή τη συμμετοχή της Φινλανδίας, με το τραγούδι «Μarry me», αφού η Κρίστα Ζίγκφριντς στο τέλος φιλάει στο στόμα μία από τις χορεύτριές της. Ετσι, οι Τούρκοι φαν δεν είδαν τον διαγωνισμό, αν και επίσημα το κανάλι επικαλέστηκε τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης για τη μη προβολή…

ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ


Εγκωμιαστικά σχόλια για την ελληνική συμμετοχή

Θετικά ήταν στην πλειοψηφία τους τα σχόλια του ξένου Τύπου για την ελληνική συμμετοχή στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Η βρετανική εφημερίδα «Mail on Sunday» χαρακτήρισε «καθόλου άσχημη» την 6η θέση που κατέκτησε η χώρα μας στον διαγωνισμό, τη στιγμή που το BBC έκανε λόγο για εμφάνιση πολλών οκτανίων από τους Koza Μostra, αποκαλώντας μάλιστα το ρεφρέν του κομματιού «εκνευριστικά πιασάρικο». «Οταν το ακούς πολλές φορές, αρχίζεις να κουνάς τα πόδια σου στον ρυθμό» ανέφερε χαρακτηριστικά το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο. Ο «Observer» πάλι, προφανώς ενθουσιάστηκε ιδιαίτερα από την ελληνική συμμετοχή, καθώς στο αντίστοιχο ρεπορτάζ του μας χάρισε -εκ παραδρομής- την 4η, αντί για την 6η θέση. Μοναδική παραφωνία το σχόλιο του Βρετανού τηλεκριτικού Τζιμ Σέλεϊ που συμπεριέλαβε τη χώρα μας στις «trash» εμφανίσεις του διαγωνισμού. Εχοντας αναφερθεί με τα χειρότερα λόγια ακόμη και για τη νικήτρια Δανία, σχολίασε ότι οι Ελληνες χορευτές έμοιαζαν με διαιτητές και παρομοίασε τον Αγάθωνα με καρτούν βρετανικής διαφήμισης.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ


Ποιοι «φίλοι» μάς γύρισαν την πλάτη

Μπορεί ο Αγάθωνας και οι Κoza Mostra να τα έδωσαν όλα πάνω στη σκηνή στην αρένα του Μάλμε, μπορεί ο κόσμος να έδειχνε την αγάπη του φωνάζοντας κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στη σκηνή της Eurovision, όμως κάποιοι δεν ήταν και τόσο καλοί μαζί μας και μας γύρισαν την πλάτη με τη βαθμολογία τους. Τι και αν εμείς δώσαμε τέσσερις βαθμούς στη Γεωργία, από εκείνους πήραμε ένα «μηδέν». Ωστόσο, δεν είναι η μόνη χώρα που δεν μας έδωσε κανένα βαθμό, αφού την ίδια τακτική ακολούθησαν η Γαλλία, η Ισπανία, η Ουκρανία, η Μολδαβία, η Ισλανδία, η Ιρλανδία, η Σλοβενία, η Λιθουανία, η διοργανώτρια Σουηδία και τέλος η Σερβία με την οποία η Ελλάδα έχει παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας. Το Ισραήλ, από την άλλη, μας έδωσε μόλις δύο βαθμούς, ενώ, τέλος, σε αντίθεση με τους προηγούμενους διαγωνισμούς, τα Σκόπια, στα οποία εμείς δεν δίνουμε ούτε έναν βαθμό, μας έδωσαν ένα τεσσάρι, όπως και η Μάλτα.


Η… αποκαθήλωση της Μπόνι Τάιλερ

Για… ολική έκλειψη του θρύλου της Μπόνι Τάιλερ κάνουν λόγο τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης που «στάζουν» πικρία για την κακή κατάταξη της βρετανικής συμμετοχής στη Eurovision. «H Μπόνι Τάιλερ σε ολική έκλειψη από τους νικητές της Δανίας» είναι ο τίτλος του «Ιντιπέντεντ» που κάνει λογοπαίγνιο με τη μεγάλη επιτυχία της σταρ των 80s «Total Eclipse of the Heart». Η «Daily Mail», σε διάφορα άρθρα της για την εμφάνιση της 62χρονης τραγουδίστριας, από τη μια αποδίδει τη 19η θέση στο γεγονός ότι δεν ταίριαζε στο «πανηγυράκι του trash», από την άλλη όμως παραδέχεται ότι η ερμηνεία της δεν έπεισε τη Βρετανία. Από την πλευρά της ωστόσο η Ουαλή καλλιτέχνιδα, που συγκέντρωσε 23 βαθμούς στην πανευρωπαϊκή ψηφοφορία, επιμένει ότι έβαλε τα δυνατά της. «Είμαι σίγουρη ότι πολλοί θα απογοητευτούν για λογαριασμό μου, αλλά εγώ απόλαυσα πολύ την εμπειρία της Eurovision» δήλωσε μετά τα αποτελέσματα και κατέληξε: «Δεν νιώθω πεσμένη και είμαι έτοιμη για πάρτι!»

Κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...