Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Πλατφόρμα» και Γλέζος «πλάκωσαν» τον Αλέξη

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να καταργήσει τις συνιστώσες ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η «Αριστερή Πλατφόρμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη «καταπλάκωσε» τα σχέδια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για ενιαίο κόμμα, με αυτοκατάργηση των συνιστωσών και των μηχανισμών τους, ενώ κερασάκι στην… τούρτα ήταν η ανακοίνωση-φωτιά του Μανώλη Γλέζου και άλλων τεσσάρων επικεφαλής συνιστωσών που «στόλισαν» με βαρείς χαρακτηρισμούς τον Αλέξη Τσίπρα. Ολα αυτά συνέβησαν στη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Οχι στο «κόμμα-σιωπητήριο» είπε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και επικεφαλής της μειοψηφίας «Αριστερή Πλατφόρμα» Παναγιώτης Λαφαζάνης, στέλνοντας αιχμηρό και σαφές μήνυμα στην ηγεσία του κόμματος, με αφορμή τις προτάσεις για ενιαία λίστα στις ψηφοφορίες των οργάνων και κατάργηση των συνιστωσών.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επιμένει στις θέσεις του για έξοδο από την ευρωζώνη και διαγραφή του χρέους: «Η πιθανή έξοδος από την ευρωζώνη δηλώνει την αποφασιστικότητα να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα και σχέδιο ρήξης και ανατροπής σε σοσιαλιστική κατεύθυνση αταλάντευτα, αποφασιστικά, μέχρι το τέλος, γνωρίζοντας ότι συνεπάγεται τη μετωπική ρήξη με την ευρωζώνη και ότι μια τέτοια ρήξη απαιτεί πλήρη προετοιμασία και εναλλακτικό σχέδιο». Επίσης με βαρύτατους προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ο Μανώλης Γλέζος (βουλευτής Επικρατείας) και άλλοι τέσσερις επικεφαλής συνιστωσών στρέφονται κατά του επικεφαλής του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, για την απόφασή του να εξαγγείλει διάλυση των συνιστωσών και επιβολής ενιαίας λίστας στην εκλογή των οργάνων του κόμματος.

«Η ενέργεια αυτή είναι άτοπη και από πλευράς τύπου και ουσίας» τονίζεται στην ανακοίνωση-φωτιά. «Ως προς τον τύπο, γιατί έγινε χωρίς καμία έγκριση από συλλογικά όργανα κι ενώ εκκρεμούν οι συνεδριάσεις, και ως προς την ουσία, γιατί προβάλλονται θέσεις που απειλούν με επικίνδυνες εντάσεις και προβλήματα στο εσωτερικό του εγχειρήματος και προκαταβάλλουν εξελίξεις». Την ανακοίνωση υπογράφουν ακόμη οι Γιάννης Θεωνάς (ΚΕΔΑ), Στ. Καράμπελας (ΕΔΗΚ), Π. Μαντάς (ΔΗΚΚΙ) και Π. Σχίζας (Ριζοσπαστική Οικολογική Αριστερά). Σε σύντομη παρέμβασή του χθες ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι τελικά για το θέμα της ξεχωριστής λίστας και των συνιστωσών θα αποφασίσει το ίδιο το συνέδριο και πρότεινε κατά τη διάρκεια των προσυνεδριακών διαδικασιών οι οργανώσεις να λειτουργούν συναινετικά, χρησιμοποιώντας ακόμη και λίστες. Για τις συνιστώσες είπε ότι είτε θα αυτοδιαλυθούν είτε θα μετεξελιχθούν σε τάσεις είτε θα έχουν θέση παρατηρητή στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...