Οι μαύρες τρύπες είναι το «πέρασμα» σε κάποιο παράλληλο σύμπαν

Πέρασμα σε ένα άλλο, παράλληλο σύμπαν αποτελούν οι μαύρες τρύπες, σύμφωνα με τη νέα θεωρία του κορυφαίου θεωρητικού φυσικού…

Πέρασμα σε ένα άλλο, παράλληλο σύμπαν αποτελούν οι μαύρες τρύπες, σύμφωνα με τη νέα θεωρία του κορυφαίου θεωρητικού φυσικού Στίβεν Χόκινγκ, που επιχειρεί να δώσει απάντηση στην απορία που βασανίζει εδώ και δεκαετίες τους ειδικούς.

Ο Βρετανός επιστήμονας διατύπωσε την άποψη ότι οι άνθρωποι μπορούν να δραπετεύσουν από τις μαύρες τρύπες, αντί να κολλήσουν σε αυτές, ωστόσο άπαξ και οι ταξιδιώτες του Διαστήματος τις περάσουν, δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στο σύμπαν τους. Σύμφωνα με όσα είπε σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, οι μαύρες τρύπες δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο «μαύρες» όσο πιστεύει ο κόσμος, αφού αποτελούν διέξοδο για ένα εναλλακτικό σύμπαν. «Η τρύπα θα πρέπει να είναι μεγάλη και αν είναι περιστρεφόμενη θα μπορούσε να προσφέρει πέρασμα προς κάποιο παράλληλο σύμπαν. Δεν θα μπορούσατε όμως να γυρίσετε πίσω στο δικό μας σύμπαν. Επομένως, αν και θα ήθελα να κάνω ένα ταξίδι στο Διάστημα, δεν σκοπεύω να το δοκιμάσω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τώρα ο Χόκινγκ θέτει στο τραπέζι την άποψη ότι η πληροφορία αποθηκεύεται στα «σύνορα» με τον ορίζοντα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορεί ποτέ να επιστρέψει στη μαύρη τρύπα. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι άνθρωποι ίσως να μην εξαφανιστούν αν πέσουν σε μια μαύρη τρύπα.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ