«Μπλόκο» από το ΣτΕ σε Λαφαζάνη και Σκουρλέτη

Με απόφασή του κάνει δεκτή προσφυγή της Ελληνικός Χρυσός για τις Σκουριές

«Χαστούκι» στον Πάνο Σκουρλέτη αποτελεί η απόφαση του ΣτΕ (αφορούσε την άρνηση της πρώην πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, επί Παναγιώτη Λαφαζάνη), η οποία έκανε δεκτή την προσφυγή κατά της διοίκησης, με την οποία η Ελληνικός Χρυσός κατηγορούσε το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ότι καθυστερεί την έγκριση των τεχνικών μελετών για τα μεταλλεία στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα.

Η απόφαση έρχεται κόντρα στην απόφαση του τέως υπ. ΠΑΠΕΝ Πάνου Σκουρλέτη, με την οποία είχε αναστείλει τις τεχνικές μελέτες της Ελληνικός Χρυσός στα μεταλλεία Χαλκιδικής. Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κάνει δεκτή την αίτηση ακύρωσης και παραπέμπει την υπόθεση στη διοίκηση προς νέα νόμιμη κρίση, δίνοντας συνέχεια στο θέμα της λειτουργίας ή μη των μεταλλείων της Χαλκιδικής.

Στελέχη της εταιρίας δηλώνουν ότι η απόφαση του ΣτΕ αποτελεί δικαίωση γι’ αυτήν, επισημαίνουν όμως ότι είναι αναγκαίο για να ξεκινήσουν τα έργα στις Σκουριές να συμμορφωθεί η διοίκηση με την απόφαση του ΣτΕ και να άρει την αναστολή εργασιών.

Το ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση κατά του υπουργείου της Ελληνικός Χρυσός, δηλαδή αναγνωρίζει ότι πράγματι το αρμόδιο υπουργείο επέδειξε κωλυσιεργία ως προς την έγκριση των προσαρτημάτων των τεχνικών μελετών της μεταλλουργίας χαλκού, χρυσού και του νέου εργοστασίου εμπλουτισμού στην περιοχή του Μαντέμ Λάκκου, που είχε καταθέσει η εταιρία. Ουσιαστικά πρόκειται για τα προσαρτήματα των τεχνικών μελετών που, κατά τον κ. Σκουρλέτη, η Ελληνικός Χρυσός δεν προσκόμισε οδηγώντας τον ΥΠΑΠΕΝ να ανακαλέσει τις τεχνικές μελέτες του έργου.

Το υπουργείο από τη μεριά του σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει: «Το ΥΠΑΠΕΝ δεν επιθυμεί και δεν δύναται να προβεί σε σχόλια ή κρίσεις επί του περιεχομένου δικαστικών αποφάσεων. Διαβεβαιώνει ωστόσο προς κάθε κατεύθυνση ότι θα εξαντλήσει τα όρια των θεσμικών του αρμοδιοτήτων και κάθε μέσο που του παρέχει ο νόμος για την απόλυτη και χωρίς συμβιβασμούς προστασία του περιβάλλοντος και για την πλήρη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος».

ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ