Στον κόσμο των «Ηρώων» με τη Μαρία Χούκλη

Η δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 μας μυεί στον τρόπο επιλογής των δέκα που επιλέχτηκαν μεταξύ των 2.500.

Λίγο πριν την πρεμιέρα του νέου θεσμού του ΑΝΤ1 «Ηρωες ανάμεσά μας» η Μαρία Χούκλη μας παρουσιάζει τον ξεχωριστό κόσμο των ηρώων αυτή την Πέμπτη στις 23.15.

Στο κάλεσμα της μεγάλης αυτής κοινωνικής αποστολής του ΑΝΤ1 ανταποκρίθηκαν με μεγάλη θέρμη συνάνθρωποί μας από κάθε γωνία της Ελλάδας. Οι αιτήσεις των ηρώων που προτάθηκαν ξεπέρασαν τις 2.500. Ο ΑΝΤ1 φιλοδοξεί να ανάγει σε θεσμό το «Ηρωες Ανάμεσά μας». Για τον λόγο αυτό, αν και η προθεσμία για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων έχει λήξει, θα εξακολουθούν να γίνονται δεκτές προτάσεις από τους ενδιαφερόμενους που θα αξιολογηθούν για τον επόμενο κύκλο προβολών στην ηλεκτρονική διεύθυνση του καναλιού του Αμαρουσίου. Η Μαρία Χούκλη μέσα από το «Ηρωες Ανάμεσά μας – Η Αρχή», που θα προηγηθεί των εβδομαδιαίων εκπομπών, θα μας εισάγει στον ξεχωριστό κόσμο των «Ηρώων». Μεταξύ άλλων, μέλη της επιτροπής θα μοιραστούν μαζί μας συναισθήματα και εντυπώσεις που αποκόμισαν από την ιδιαίτερη αυτή εμπειρία, αλλά και το δύσκολο έργο τους να επιλέξουν ανάμεσα από χιλιάδες τους δέκα ήρωες που θα γνωρίσουμε από τις επόμενες εκπομπές. Επίσης, μέλη της επιτροπής ορίζουν την έννοια του ηρωισμού και μας βοηθούν να κατανοήσουμε τη σημασία της λέξης «ήρωας».

Την επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων συγκροτούν οι: Δημήτρης Τριχόπουλος (καθηγητής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Harvard), Σπύρος Ευαγγελάτος (σκηνοθέτης), Αντωνία Τριχοπούλου (αντιπρόεδρος Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας), Φωτεινή Τσαλίκογλου (συγγραφέας και καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο), Παναγιώτης Γιαννάκης (προπονητής μπάσκετ), Μαρία Χούκλη (δημοσιογράφος).

Μέσα από την ειδική αυτή εκπομπή θα μάθουμε λεπτομέρειες για το πώς ξεκίνησε η συγκεκριμένη κοινωνική πρωτοβουλία στη Σουηδία, θα γνωρίσουμε τους εμπνευστές της και θα παρακολουθήσουμε τις συγκλονιστικές μαρτυρίες ηρώων που έχουν ήδη βραβευτεί για την προσφορά τους. Η ιδέα του «Ηρωες ανάμεσά μας» γεννήθηκε πριν από μερικά χρόνια στη Στοκχόλμη. Οι παραγωγοί ήθελαν να φωτίσουν μια άλλη πτυχή της σουηδικής πραγματικότητας, να δώσουν θετικά παραδείγματα, να εμπνεύσουν αισιοδοξία και ελπίδα.

Λίγα χρόνια αργότερα οι «Ηρωες» έχουν ξεπεράσει πια τα στενά όρια του τηλεοπτικού προγράμματος και πλέον αποτελούν ένα κοινωνικό φαινόμενο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ