Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Κράτηση (για φαγητό) στο… κελί 33

Τα σίδερα της φυλακής είναι για τους καλοφαγάδες στην Κίνα, καθώς το θεματικό εστιατόριο Prison Theme Kebab Bar αποτελεί πόλο έλξης με μόνο τρόπο «απόδρασης» την πληρωμή του λογαριασμού

Κάποιοι κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να δραπετεύσουν, ενώ άλλοι πληρώνουν από την τσέπη τους για να μπουν στη φυλακή. Οχι φυσικά για να εκτίσουν ποινή ούτε βέβαια σε πραγματική φυλακή, αλλά για να απολαύσουν το γεύμα τους σε θεματικό εστιατόριο που άνοιξε στη βορειοανατολική Κίνα.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Το Prison Theme Kebab Bar στην πόλη Γιλίν κάνει χρυσές δουλειές. Υπόσχεται στους θαμώνες του ότι θα βιώσουν την απόλυτη εμπειρία και θα νιώσουν στο πετσί τους πώς ζουν οι έγκλειστοι στις φυλακές.

Η διακόσμησή του έχει γίνει με τέτοιο τρόπο που να παραπέμπει σε σωφρονιστικό ίδρυμα, αλλά και το προσωπικό κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να έχουν οι πελάτες την αίσθηση ότι είναι φυλακισμένοι. Τους υποδέχονται με αυστηρό ύφος φορώντας στολή φρουρού και τους οδηγούν στο κελί τους. Πίσω από τα κάγκελα βρίσκεται ο ξύλινος πάγκος πάνω στον οποίο πρέπει να φάνε. rf3wwtgertg 4Κάθε πάγκος είναι αριθμημένος, με τον αριθμό γραμμένο σε πινακίδα που παραπέμπει σε στολή φυλακισμένου. Η σερβιτόρα διπλοκλειδώνει την πόρτα. Οπως συνηθίζει να λέει με χιούμορ το προσωπικό, θα την ανοίξουν ξανά για να τους ελευθερώσουν μόνο όταν πληρώσουν τον λογαριασμό.

Οι περισσότεροι πελάτες δείχνουν να απολαμβάνουν την ατμόσφαιρα. Ενώ περιμένουν να έρθουν τα πιάτα της επιλογής τους, ζητούν να τους βγάλουν φωτογραφίες μέσα στα κελιά. Μπορούν να θαυμάσουν τις τοιχογραφίες που είναι εμπνευσμένες από τη ζωή στη φυλακή αλλά και το περιπολικό που έχει «εισβάλει» στο εσωτερικό της «φυλακής», το οποίο αποτελεί το δυνατό κομμάτι της διακόσμησης. Το γεύμα σερβίρεται μέσα από μικροσκοπικό άνοιγμα στην πόρτα, όπως γίνεται στις πραγματικές φυλακές. Η σπεσιαλιτέ του εστιατορίου είναι τα σουβλάκια και παραδοσιακό χωριάτικο ψωμί. Ωστόσο το μενού περιλαμβάνει και τυπικές κινεζικές συνταγές, όπως νουντλς ή κρύο κρέας. Η τιμή ενός πλήρους γεύματος είναι μόνο 1,6 ευρώ.

Οταν οι πελάτες θελήσουν να φύγουν δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρουν την έξοδο. Στην πόρτα είναι ζωγραφισμένος ένας φυλακισμένος πίσω από τα κάγκελα και με μεγάλα γράμματα γράφει τη λέξη «ελευθερία». Το πόμολο μοιάζει με γαλλικό κλειδί, σαν αυτά που στις ταινίες του Χόλιγουντ χρησιμοποιούν οι κρατούμενοι για να το σκάσουν.

Οι ιδιοκτήτες του Prison Theme Kebab Bar ομολογούν ότι ο βασικός λόγος που δημιούργησαν το πρωτότυπο εστιατόριο είναι για να προσελκύσουν πελάτες. Ωστόσο προσθέτουν ότι θα ήθελαν να τους περάσουν επιπλέον το μήνυμα ότι πρέπει να σέβονται τον νόμο, αλλιώς θα βιώσουν πολύ χειρότερες συνθήκες σε μια πραγματική φυλακή.

Στο θεματικό εστιατόριο της Κίνας ο πελάτης-κρατούμενος μπορεί να απολαύσει το φαγητό του μέσα στο κελί υπό το βλέμμα του σερβιτόρου-δεσμοφύλακα • Δείτε τις φωτογραφίες:

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...