Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Αira Αdomaityte: Η όμορφη Λιθουανή έφυγε από τον Αγιο Δομίνικο μία εβδομάδα...

Το πιο sexy κορίτσι του φετινού «Survivor» έφτασε στην...

Μηδέν για το τραγούδι της Μέρκελ

33 (από τις 38) ευρωπαϊκές χώρες μαύρισαν τη Γερμανία και την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει – Ούτε η εντυπωσιακή Νάταλι με τα καλλίγραμμα πόδια έσωσε τη frau Ανγκελα από το άχτι που την έχουν όλοι

Μπορεί στη σκηνή του «Μάλμο Αρένα» να ανέβηκαν οι Cascada ως φετινοί εκπρόσωποι της Γερμανίας στη Γιουροβίζιον, ωστόσο οι Ευρωπαίοι μάλλον προσπέρασαν την εμφάνιση της εκρηκτικής ξανθιάς Natalie Horler με τα καλλίγραμμα πόδια και βαθμολόγησαν την… Ανγκελα Μέρκελ και τη σκληρή πολιτική της για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη. Το γερμανικό τραγούδι με τίτλο «Glorious», δηλαδή «Ενδοξοι», μόνο τη… δόξα και την αποθέωση δεν γνώρισε, καθώς από τις 38 χώρες μόνο πέντε «έριξαν το κουκί» τους στους Γερμανούς. Συγκεκριμένα, η Αλβανία έδωσε 3 βαθμούς, η Αυστρία 6, το Ισραήλ 5, η Ελβετία 1 βαθμό, ενώ εντύπωση προκάλεσαν οι 3 βαθμοί της Ισπανίας, η οποία αν και ανήκει στους αδύναμους του Νότου, αποφάσισε να δώσει ψήφο… εμπιστοσύνης στη Γερμανία, μήπως και καλοπιάσει την καγκελάριο. Οι μέχρι πρότινος φίλοι Ισπανοί ωστόσο άφησαν την Ελλάδα χωρίς ψήφο, κάτι που σχολιάστηκε έντονα και στα social media.4d565g74g7

Οι Cascada έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στη σκηνή, με ένα αδιάφορο όμως τραγούδι, το οποίο όταν είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο γερμανικό κοινό είχε χαρακτηριστεί «σκουπίδι», σε σχέση με τις προηγούμενες συμμετοχές της Lena, η μία εκ των οποίων είχε κατακτήσει την πρώτη θέση. Ως εκ τούτου, τριάντα τρεις χώρες της Ευρώπης, με το «μεγαλοπρεπέστατο» μηδενικό της ψηφοφορίας τους έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα με τελικό αποδέκτη την καγκελάριο. Στη Γερμανία οι φαν -και όχι μόνο- του θεσμού της Γιουροβίζιον υποψιάζονται ότι η 21η θέση, με τους συνολικά 18 βαθμούς, είναι αποτέλεσμα όχι της «χλιαρής» εμφάνισης της εκπροσώπου της χώρας, αλλά της καγκελαρίου. Η Ανγκελα Μέρκελ, που είναι αρκετά δημοφιλής και έχει σχεδόν σίγουρη τη νίκη του κόμματός της στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, φαίνεται πως «πληρώνει το μάρμαρο» για τον… καταποντισμό της χώρας της στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού. Οι Ευρωπαίοι «είδαν» στη γερμανική αποστολή την εμμονή του Βερολίνου στην πολιτική λιτότητας και αποφάσισαν με αυτό τον τρόπο να «μαυρίσουν» τους Cascada.

Ο σχολιαστής του ARD Τόμας Σράιμπερ το είπε μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς: «Υπάρχει και μια πολιτική διάσταση που πρέπει να την έχουμε υπόψη. Δεν θέλω να πω ότι πήραμε 18 βαθμούς λόγω της Μέρκελ, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι στη σκηνή δεν διαγωνίζονται μόνο οι Cascada, αλλά όλη η Γερμανία». Που αυτόν τον καιρό δεν γνωρίζει και ιδιαίτερη δημοφιλία ανάμεσα στους Ευρωπαίους. Ο Καρλ Ούμπερμαν της ZDF ρωτήθηκε για τους λόγους που το τραγούδι της Γερμανίας βρέθηκε τρίτο… από το τέλος και προκειμένου να παρηγορήσει τους στενοχωρημένους Γερμανούς, το «έριξε» στο… ποδόσφαιρο. «Την άλλη εβδομάδα δύο γερμανικές ομάδες δίνουν τη μάχη για το Champions League. Ισως ο κόσμος δεν ήθελε να κερδίσουμε και τη Eurovision» είπε ο Γερμανός δημοσιογράφος, μόνο που εδώ δεν μιλάμε απλώς για την απώλεια της πρωτιάς, αλλά για την πλήρη απαξίωση του τραγουδιού των Cascada. «Φυσικά και είμαστε έκπληκτοι και απογοητευμένοι» δήλωσε μετά τον τελικό η 31χρονη Natalie που, σύμφωνα με το feedback από τους Eurofans και τα ΜΜΕ, περίμενε πως θα έμπαινε στη δεκάδα.

Ωστόσο, η αλύγιστη καγκελάριος και τα πολιτικά της τερτίπια δεν άφησαν περιθώρια στους Ευρωπαίους, με πρώτες και καλύτερες απούσες από την ψηφοφορία την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Γαλλία, ενώ η Γερμανία γλίτωσε το «μαύρισμα» και από την Πορτογαλία, καθώς λόγω κόστους συμμετοχής δεν πήρε φέτος μέρος στον διαγωνισμό.

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΥΡΙΤΣΗ


Οι χώρες που δεν ψήφισαν τη Γερμανία: Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Δανία, Εσθονία, FYROM, Φινλανδία, Γαλλία, Γεωργία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Νορβηγία, Ρουμανία, Ρωσία, Σαν Μαρίνο, Σερβία, Σλοβενία, Σουηδία, Ολλανδία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο.


7eu1s7ct7Κλεμμένο το τραγούδι της Δανίας

Με τσιρίδες και επιφωνήματα έδειξε τον ενθουσιασμό της για τη νίκη της η «ξυπόλυτη πριγκίπισσα» της Δανίας στα παρασκήνια… Δεν πέρασαν όμως λίγες ώρες και κάποιοι ήρθαν να σβήσουν το χαμόγελό της από τα χείλη. Συγκεκριμένα, οι φαν της Ολλανδίας μαρτύρησαν ότι το τραγούδι «Teardrops», που κέρδισε τον 58ο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, ήταν πιστή αντιγραφή του «I Surrender», ενός κομματιού που είχε κυκλοφόρησε το ολλανδικό συγκρότημα K-Otic το 2002. Αυτό φυσικά ήταν κάτι που δεν θα μπορούσε να περάσει ασχολίαστο κι έτσι ξέσπασε σάλος λίγες ώρες μετά τη νίκη της Δανίας. Βλέποντας μάλιστα τα δύο βίντεο, η 20χρονη Emmelie με την πριγκιπική καταγωγή φαίνεται πως όχι μόνο «δανείστηκε» τη μελωδία του «I Surrender», αλλά αντέγραψε και το στιλ της τραγουδίστριας των K-Otic, η οποία περπατούσε ξυπόλυτη στην άμμο και τα βράχια. Ετσι, αν και πολλοί έλεγαν πως η Εmmelie αντέγραψε τη Loreen που πέρσι είχε φέρει τη νίκη στη Σουηδία, τελικά άλλη φαίνεται πως ήταν το πρότυπό της. Ωστόσο η «Espresso» έκανε ρεπορτάζ και μιλώντας με γνώστες των κανονισμών της EBU μάς είπαν ότι ακόμη και αν το «Teardrops» πάτησε στη μελωδία του ολλανδικού τραγουδιού, δεν πρόκειται να πάρουν τη νίκη της Δανίας πίσω και πως μπορεί το κομμάτι μουσικά να μοιάζει, αλλά δεν είναι λόγος να γίνει αλλαγή του αποτελέσματος. Οσο και αν οι… καλοθελητές θέλουν να τη στενοχωρήσουν, εκείνη φάνηκε να μην το βάζει κάτω και απόλαυσε την ένθερμη υποδοχή που της επιφύλαξαν οι συμπατριώτες της. Ετσι χωρίς δεύτερη σκέψη ανέβασε φωτογραφίες από την υποδοχή στο Διαδίκτυο προκειμένου να μοιραστεί αυτή την ξεχωριστή στιγμή με τους διαδικτυακούς της φίλους. Πιο συγκεκριμένα, της είχαν φτιάξει ένα τεράστιο πανό με τη φωτογραφία της, που έγραφε: «Συγχαρητήρια Emmelie!» Η νεαρή τραγουδίστρια ενθουσιάστηκε τόσο πολύ, που πόσταρε τις φωτογραφίες στο Twitter.

7eu1s7ct4Αρωμα Ελλάδας σε δύο υποψηφιότητες

Αν και νικήτρια του 58ου διαγωνισμού της Γιουροβίζιον αναδείχτηκε η Δανία, το βάθρο του… δευτεραθλητή «μύριζε» Ελλάδα. Το Αζερμπαϊτζάν με τον Farid Mammadov και το τραγούδι «Hold Me», που φλέρταρε έντονα με τη νίκη, είχε πίσω του δύο μεγάλα ελληνικά ονόματα που βοήθησαν στην επιτυχία και τη μεγάλη απήχηση του τραγουδιού. Ο Δημήτρης Κοντόπουλος υπέγραψε τη σύνθεση του κομματιού, ενώ τη σκηνοθεσία είχε αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός, που για άλλη μία φορά εντυπωσίασε το κοινό, αυτή τη φορά βάζοντας ένα γυάλινο κουτί στη σκηνή, μέσα στο οποίο υπήρχε το χορευτικό alter ego του Farid. Ελληνικό χέρι υπέγραψε και τη σέξι εμφάνιση της Alyona Lanskaya που εκπροσώπησε τη Λευκορωσία με το τραγούδι «Solayoh». Το μίνι φόρεμα που φορούσε η εντυπωσιακή τραγουδίστρια έφερε την υπογραφή του Βρεττού Βρεττάκου και ήταν γεμάτο κρύσταλλα Swarovski, επιλογή του Ελληνα στιλίστα της Κωνσταντίνου Κουτσομίχου, ενώ το μακιγιάζ και το χτένισμα είχε αναλάβει ένας γνώστης του θεσμού, ο Κωνσταντίνος Εμμανουήλ που συμμετέχει για πέμπτη χρονιά στον μουσικό διαγωνισμό.

Ο Αγάθωνας «μέθυσε» και τον Simon Le Bon

Αγάθωνα και Koza Mostra ψήφισε ο τραγουδιστής των Duran Duran, Simon Le Bon, ο οποίος κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού δεν σταμάτησε να σχολιάζει μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter. Ο ποπ σταρ έδωσε τα δικά του προγνωστικά γράφοντας: «Για μένα, Ρουμανία, Ελλάδα και Νορβηγία», ενώ την ώρα που η ελληνική αποστολή ανέβηκε στη σκηνή τουίταρε για άλλη μία φορά υπέρ της Ελλάδας: «Αυτοί είναι που μου αρέσουν πιο πολύ» δείχνοντας φανερά τη χώρα επιλογής του. Τη δική του προτίμηση έδειξε και ο Ηλίας Κόζας, ο οποίος μετά την εμφάνισή του στη σκηνή με την μπάντα του και τον Αγάθωνα, έτρεξε, αγκάλιασε και φίλησε τη Χαρά, το κορίτσι με το οποίο σε λίγο καιρό θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας.

ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...