Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

«Fashion police» στις κυρίες της ορκωμοσίας

Τζάκρη – Κουντουρά στις πιο καλοντυμένες, εκτός συναγωνισμού η σύζυγος του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου

Δεύτερη φορά αριστερά χωρίς… τη λάμψη της πρώτης!

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Η χθεσινή τελετή ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο λειτούργησε ως αφορμή για να περάσουν από… εξετάσεις σε ό,τι αφορά το στιλ τους οι κυρίες του ελληνικού Κοινοβουλίου. Για το στέμμα της «βασίλισσας της κομψότητας» κονταροχτυπήθηκαν η αρμόδια για θέματα βιομηχανίας υφυπουργός Θεοδώρα Τζάκρη και η Ελενα Κουντουρά, η οποία διατήρησε τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού με αρμοδιότητα στα θέματα τουρισμού. Εκτός συναγωνισμού -αφού δεν εντάσσεται στη νέα κυβέρνηση- έπαιξε μπάλα η σύζυγος του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου, Ελενα Τζούλη, η οποία μαγνήτισε επίσης τα φλας λόγω της ultra chic παρουσίας της. Κατά τα άλλα είδαμε σχεδόν τα πάντα: από κόκκινα παπούτσια και nude peep toes μέχρι φούξια πουκάμισα και τεράστιες λευκές πέρλες.

Και βέβαια όλα αυτά καταγράφηκαν στην καθιερωμένη φωτογραφία του νέου κυβερνητικού σχήματος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην αίθουσα διαπιστευτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου.

(δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες)

Υφυπουργός ο θεατράλε Πελεγρίνης

Από τα έδρανα του πανεπιστημίου στο θεατρικό σανίδι (σε πομπώδεις πάντα ερμηνείες), από κει στο σελιλόιντ και τώρα στον υπουργικό θώκο. Η επιλογή του Θεοδόση Πελεγρίνη για τη θέση του υφυπουργού qwertgwertg 1Παιδείας εξέπληξε ακόμη και τον ίδιο. Οπως δήλωσε μάλιστα ο καθηγητής Φιλοσοφίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, την ώρα που τον πήραν τηλέφωνο από το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα παρακολουθούσε το ματς του Ολυμπιακού!

Πέρα από τη δράση του στον χώρο της εκπαίδευσης (σ.σ.: διδάσκει στη Φιλοσοφική Σχολή από το 1977 και διετέλεσε πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2010 έως το 2014), ο νέος υφυπουργός Παιδείας είχε πάντοτε έντονες καλλιτεχνικές ανησυχίες, τις οποίες εξέφραζε κάθε φορά που του δινόταν η ευκαιρία. Κατά την περίοδο που ήταν πρύτανης του Πανεπιστημίου και η Νομική βρισκόταν σε κατάληψη, είχε κατηγορηθεί έντονα επειδή προτίμησε να παρευρεθεί σε πρόβα για τα θεατρικά του καθήκοντα!

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 παρουσίασε στο πλαίσιο διάφορων συνεδρίων τα κλασικά έργα «Οθέλλος», «Δον Ζουάν» και «Λοκαντιέρα», όπου συμμετείχε και ο ίδιος σε μικρούς ρόλους. Το 2006 παρουσίασε στο Μέγαρο Μουσικής μια σειρά από θεατρικά δρώμενα υπό τον τίτλο «Η Φιλοσοφία στη σκηνή». Η συνέχεια τον βρήκε να αναλαμβάνει δράση μόνος του σε ένα bar theater στο Κολωνάκι, όπου ερμήνευσε με πάθος το μονόπρακτό του «Φθορά, φθορά, φθορά».

Το 2013 συνεργάστηκε με τον Κώστα Καζάκο στη σκηνή του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης», στο έργο του «Ιουλιανός», το οποίο παρουσίασε και στο Παρίσι, επιλέγοντας όμως το χειρότερο timing, καθώς ήταν η περίοδος που είχε ξεσπάσει «εμφύλιος» ανάμεσα στους διοικητικούς υπαλλήλους για το άνοιγμα των πανεπιστημιακών σχολών. Επιστρέφοντας στα πάτρια εδάφη παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό από τον τότε υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Ο… θεατράλε Πελεγρίνης έχει δοκιμάσει τις δυνάμεις του και στο σινεμά, κερδίζοντας μάλιστα και βραβείο. Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2014 τιμήθηκε στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λονδίνο για την ερμηνεία του στη μαύρη κωμωδία του Δημήτρη Πιατά με τίτλο «Πανδημία», όπου υποδύθηκε έναν πολιτικό σχολιαστή.

 

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...