Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Η καταιγίδα «άρπαξε» θαυματουργή εικόνα

Παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά της καταιγίδας που «εισέβαλαν» στην Αγία Βαρβάρα στο Αργοστόλι

4rew54t 1Κάτω από τόνους λάσπης αναζητούν οι κάτοικοι του Αργοστολίου τη θαυματουργή εικόνα της αγίας Βαρβάρας που δέσποζε για έναν και πλέον αιώνα στο κέντρο του ομώνυμου ναού, αλλά εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της ισχυρής καταιγίδας που έπληξε την Κεφαλλονιά το μεσημέρι της Παρασκευής.

ΑΠΟ ΤΗ
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ 

Το θρησκευτικό κειμήλιο που έχει συνδεθεί με δεκάδες θαύματα και, όπως θρυλείται, «βοήθησε» πριν από χρόνια ώστε να σταματήσει μια μεγάλη επιδημία, εξαφανίστηκε όταν φούσκωσαν τα νερά του χειμάρρου που περνάει δίπλα από την εκκλησία (είναι χτισμένη μέσα σε έναν βράχο, δίπλα στην κοίτη) και μπήκαν στο εσωτερικό της, παρασύροντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Την εικόνα της ολοσχερούς καταστροφής που επικρατούσε μέσα στον ναό αμέσως μετά την ισχυρή νεροποντή περιέγραψε σε ανάρτησή του στο facebook ο ιερέας του ναού, πατήρ Βασίλης Παυλάτος: «Αυτό που αντίκρισα σήμερα στην Αγία Βαρβάρα δεν περιγράφεται, όλη η εκκλησία μέσα στη λάσπη, τα πάντα διαλυμένα, όσες εικόνες σώθηκαν βρέθηκαν στο ρέμα που καταλήγει από την εκκλησία στο καθολικό νεκροταφείο. Ψάχνουμε για την εικόνα της αγίας Βαρβάρας. Τα πάντα θαμμένα κάτω από τόνους λάσπη. Τα πλακάκια στην εκκλησία όλα έξω, το ιερό γεμάτο λάσπη, άνοιξαν τα παράθυρα και πέρασε από μέσα όλο το νερό που ερχόταν από το αυλάκι της γέφυρας. Ελπίζω η Πολιτεία να βοηθήσει. Εύχομαι η αγία Βαρβάρα να μας δείξει το λάθος μας και να μας φυλάξει από κάτι χειρότερο».

Μια άσβεστη φλόγα

Η ιστορία της θαυματουργής εικόνας της αγίας Βαρβάρας ξεκινά από τις αρχές του 20ού αιώνα. Σύμφωνα με την παράδοση, το 1912 ένα μικρό προσφυγόπουλο έπεσε μέσα στη χαράδρα.

Το ίδιο το παιδί διηγήθηκε ότι μια λευκοντυμένη γυναίκα το βοήθησε να πέσει στο έδαφος χωρίς να τραυματιστεί και από τότε λέγεται ότι οι κάτοικοι έβλεπαν στο σημείο εκείνο να καίει μια άσβεστη φλόγα. Επειτα από λίγα χρόνια, όταν οι κάτοικοι προσπάθησαν να εξερευνήσουν το μυστήριο της φλόγας, μπήκαν στο σπήλαιο και βρήκαν την εικόνα της αγίας Βαρβάρας.

Πάνω από 90 κλήσεις για απεγκλωβισμούς στην Κφαλλονιά

Στο έλεος της κακοκαιρίας παραδόθηκε η μισή χώρα από το μεσημέρι της Παρασκευής έως το βράδυ του Σαββάτου, καθώς από τη σφοδρή βροχόπτωση πλημμύρισαν σπίτια, ποτάμια υπερχείλισαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες, ενώ άνοιξαν μέχρι και τάφοι!

Την Παρασκευή οι ουρανοί «άνοιξαν» στην Κεφαλλονιά, με αποτέλεσμα να σημειωθούν μεγάλες καταστροφές στον Καραβόμυλο, στη Σάμη και στον δρόμο προς το Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης. Η Πυροσβεστική δέχτηκε πάνω από 90 κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από πλημμυρισμένα αυτοκίνητα, σπίτια και καταστήματα, ενώ αρκετά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία και στο οδικό δίκτυο του νησιού, 4rew54t 3όπου έκλεισαν δρόμοι από κατολισθήσεις και από πτώσεις δέντρων. Η επόμενη μέρα βρήκε τους κατοίκους να μετρούν πληγές, ενώ την κατάσταση δυσχέραιναν ακόμη περισσότερο τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, με συνέπεια το νησί να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η δυνατή καταιγίδα που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη είχε αποτέλεσμα να δεχτεί η Πυροσβεστική 45 κλήσεις για βοήθεια, ενώ από τα νερά το πάρκινγκ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» μετατράπηκε σε λίμνη. Εξαιτίας της ισχυρής καταιγίδας, περίπου 60 τουρίστες εγκλωβίστηκαν στο φαράγγι της Σαμαριάς, ωστόσο με τη βοήθεια του προσωπικού οδηγήθηκαν με ασφάλεια στο φυλάκιο που υπάρχει στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Οσοι βρέθηκαν στην Αγία Ρουμέλη στα Σφακιά είχαν πάντως την ευκαιρία να παρατηρήσουν εντυπωσιακές εικόνες από έναν υδροστρόβιλο που δημιουργήθηκε στα ανοιχτά της θάλασσας. Στο Γύθειο υπερχείλισε ο ξεροπόταμος του Ξηριά και οι δύο κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, ενώ σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν επίσης στη Νέα Πέραμο, την Καβάλα και την Ιθάκη. Στο νεκροταφείο του Αγίου Δημητρίου στην Κέρκυρα το θέαμα ήταν μακάβριο, καθώς άνοιξαν περισσότεροι από πέντε τάφοι.

 

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...