Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Share στην ανθρώπινη σκέψη

Τα φιλόδοξα σχέδια του Mr Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Μια ανάρτηση του ιδρυτή του facebook στον τοίχο του και ένα πετυχημένο πείραμα προκαλούν πολλές συζητήσεις για τις νέες δυνατότητες που θα έχει σύντομα το διαδίκτυο. Δυνατότητες βγαλμένες από ταινίες επιστημονικής φαντασίας!

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ πιστεύει ότι στο μέλλον θα μπορούμε να κάνουμε share τις σκέψεις μας απευθείας στο μυαλό των άλλων μέσω της τεχνολογίας. «Θα μπορείτε να σκέφτεστε κάτι και αμέσως οι φίλοι σας θα το αντιλαμβάνονται ως αίσθηση και σκέψη, αν θέλετε. Θα είναι η απόλυτη τεχνολογία επικοινωνίας» ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος των social media σε μια ανοιχτή συζήτηση στον τοίχο του για το πώς βλέπει το απώτερο μέλλον του κοινωνικού δικτύου.

Η αισιοδοξία του Ζάκερμπεργκ ότι το facebook θα αποκτήσει τηλεπαθητικές ιδιότητες ίσως πηγάζει από τα συμπεράσματα των ερευνητών που έχουν ήδη κατασκευάσει υπολογιστές που «μεταφράζουν» τα εγκεφαλικά κύματα σε ψηφιακές εντολές και το αντίστροφο. Το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον έχει παρουσιάσει ένα σύστημα που διακινεί εγκεφαλικά σήματα μέσω internet, αλλά αυτά αφορούν μόνο σήματα που μεταφράζονται σε κινήσεις του σώματος (π.χ. κούνημα ενός δαχτύλου). Τώρα ο στόχος είναι να μεταφέρουν σκέψεις.

Εργαλεία επικοινωνίας

«Υπάρχουν μερικά σημαντικά στοιχεία στην ανθρώπινη επικοινωνία τα οποία σκοπεύουμε να βελτιώσουμε. Η ζωή μας βελτιώνεται όσο βελτιώνονται και τα εργαλεία επικοινωνίας μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζάκερμπεργκ.

Το όραμα του mr Facebook άρχισε ήδη να παίρνει σάρκα και οστά έπειτα από ένα εντυπωσιακό πείραμα από επιστήμονες του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, στο οποίο δύο άνθρωποι που δεν βρίσκονταν στον ίδιο χώρο έπαιξαν ένα παιχνίδι ερωτήσεων-απαντήσεων χωρίς να μιλάνε μεταξύ τους. Ο ένας έκανε μια ερώτηση και μετά μάντευε την απάντηση που σκεφτόταν ο άλλος. Αυτό κατέστη εφικτό όχι με τηλεπάθεια αλλά με τη σύνδεση των δύο εγκεφάλων μέσω του internet.

Η ίδια ερευνητική ομάδα ήταν η πρώτη που το 2013 είχε δείξει πειραματικά ότι είναι δυνατή η άμεση επικοινωνία απομακρυσμένων ανθρώπινων εγκεφάλων μέσω διαδικτύου. Αλλοι επιστήμονες έχουν έως σήμερα συνδέσει εγκεφάλους πειραματόζωων και επίσης έχουν μεταδώσει σήματα από ανθρώπινο εγκέφαλο σε ζώο μέσω ηλεκτροδίων.

Οι επιστήμονες ήδη εξερευνούν τη δυνατότητα πρακτικών εφαρμογών, όπως να μεταφέρουν σήματα από έναν υγιή εγκέφαλο σε έναν που έχει υποστεί βλάβη (για παράδειγμα έπειτα από εγκεφαλικό ή από τραύμα) ή ακόμη να μεταφέρουν γνώσεις απευθείας από τον εγκέφαλο ενός δασκάλου στον εγκέφαλο ενός παιδιού!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...