Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Ηταν έτοιμος για πόλεμο

Καλάσνικοφ και ρουκετοβόλο RPG βρέθηκαν στην αγροικία του Πετρακάκου στον Μώλο Φθιώτιδας

Καλάσνικοφ και ρουκετοβόλο RPG βρέθηκαν στην αγροικία του Πετρακάκου στον Μώλο Φθιώτιδας


Αντί για βιολογικές καλλιέργειες, στις οποίες ισχυρίστηκε ότι ήθελε να επενδύσει, είχε «φυτέψει» στην αγροικία του, στον Μώλο Φθιώτιδας, ολόκληρο… οπλοστάσιο ο Γιώργος Πετρακάκος! Ο 36χρονος αποδείχθηκε έτοιμος για πόλεμο, καθώς είχε θάψει ακόμα και RPG, όμοιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε -μεταξύ άλλων- στην επίθεση κατά των γραφείων της Ν.Δ., ποσότητες εκρηκτικών και πολεμικά όπλα!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι βρίσκονται μπροστά στο οπλοστάσιο της οργάνωσης Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών! Από την πρώτη στιγμή που βρήκαν την αγροικία, έκτασης 5 στρεμμάτων, την οποία είχε νοικιάσει με πλαστά στοιχεία ο ένας από τους συνεργούς του Πετρακάκου, κατάλαβαν πως υπήρχαν «σπαρμένα» ενδιαφέροντα υλικά. Ετσι ερεύνησαν τον χώρο χρησιμοποιώντας ανιχνευτές μετάλλων και εντόπισαν αρχικά έξι καλάσνικοφ μέσα στο χώμα.

1 183

Συνεχίζοντας την έρευνα έπεσαν σε «λαβράκι», καθώς ανακάλυψαν το ρουκετοβόλο τύπου RPG, σαν αυτό που είχε χρησιμοποιήσει σε τουλάχιστον δύο επιθέσεις της η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, συγκεκριμένα στην παρθενική εμφάνισή της στα γραφεία της Ν.Δ. τον Ιανουάριο του 2013 και λίγους μήνες μετά εναντίον της αντιπροσωπίας της Mercedes στη Βαρυμπόμπη. Και στις δύο επιθέσεις το RPG είχε υποστεί εμπλοκή.

Επίσης από την αγροικία οι αστυνομικοί ξέθαψαν δύο οπλοπολυβόλα τύπου ούζι (UZI), δύο σιγαστήρες, ανταλλακτικά πολεμικών τυφεκίων, ποσότητα ζελατοδυναμίτιδας, χειροβομβίδες, πυροκροτητές, πλήθος φυσιγγίων και φιτίλια πυροδότησης δυναμίτιδας. Τα όπλα, που ήταν τυλιγμένα σε πλαστική συσκευασία και σε λεπτά φύλλα αλουμινίου για να μην τα επηρεάσει η υγρασία του εδάφους και να παραμείνουν λειτουργικά, μεταφέρθηκαν στην Αθήνα μαζί με το RPG προκειμένου να γίνει βαλλιστική εξέταση και να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες και κυρίως αυτές της ΟΛΑ, η οποία έχει ακόμη χτυπήσει με καλάσνικοφ τα γραφεία της Ν.Δ. στη λεωφόρο Συγγρού, το σπίτι του Γερμανού πρεσβευτή στο Χαλάνδρι και την πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό.

2 90

Οι υπολογιστές

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδουν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής στους δύο φορητούς υπολογιστές και στα πολλά κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν τόσο στο διαμέρισμα του Βόλου όσο και στην αγροικία του Μώλου. Μάλιστα από μια πρώτη «ανάγνωση» που έκαναν στα λάπτοπ βρήκαν πολλά αρχεία κλειδωμένα με αλγόριθμους.

3 18

Πάντως οι αστυνομικοί κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν το «κρυφτούλι» του Πετρακάκου με τα κινητά τηλέφωνα. Πραγματοποιούσε τις επικοινωνίες χωρίς να εντοπίζονται από τα εξελιγμένα μηχανήματα της Αντιτρομοκρατικής και, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν μιλούσε με ένα κινητό, η συνομιλία δεν ξεπερνούσε το ένα λεπτό. Στη συνέχεια ο Πετρακάκος πετούσε τόσο τη συσκευή όσο και την κάρτα SIM! Αν παρουσιαζόταν ανάγκη να διαρκέσει περισσότερη ώρα η συνομιλία του, τότε «έσπερνε» κινητά σε διάφορες περιοχές, αφού πρώτα έκανε εκτροπές από κινητό σε κινητό!

 

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...