Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Οταν η Σαρλίζ συνάντησε τον… Αλέξη!

Ολο το παρασκήνιο του τετ α τετ του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Μπιλ Κλίντον και η γκάφα του πρώην πλανητάρχη

Ολο το παρασκήνιο του τετ α τετ του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Μπιλ Κλίντον και η γκάφα του πρώην πλανητάρχη

Τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) αναμενόταν να γίνει η καθιερωμένη δεξίωση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.


Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επρόκειτο να έχει τετ α τετ με τον Αμερικανό πρόεδρο, από το οποίο υπήρχαν ελπίδες ότι μπορεί να προκύψει κάποιο θετικό μήνυμα για την υπόθεση του ελληνικού χρέους. Χθες, όμως, ένα άλλο τετ α τετ του Ελληνα πρωθυπουργού είχε αρκετό ενδιαφέρον: αυτό με τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον στην εκδήλωση του ιδρύματός του.

Ο κ. Κλίντον (η σύζυγος του οποίου είναι φαβορί στην κούρσα διαδοχής των Δημοκρατικών) ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτικός προς την Ελλάδα. «Το μήνυμά σας είναι βασικά ότι τα έχετε όλα υπό έλεγχο, ότι θα λύσετε τα προβλήματα και ότι δεν πρέπει να περιμένουμε πλέον και πρέπει να αρχίσουμε να επενδύουμε. Ετσι δεν είναι;» σημείωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, δίνοντας «πάσα» στον Ελληνα πρωθυπουργό.

6 5

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάγκη επενδύσεων, ανάπτυξης και αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του, ενώ τόνισε ότι «η απαίσια συζήτηση για το Grexit έχει τελειώσει». Η συζήτηση πάντως είχε και χαριτωμένες (αλλά και αμήχανες) στιγμές.

Η προφορά

Από τη μία η βαριά αμερικανική προφορά του -έκδηλα γερασμένου- Κλίντον και από την άλλη η δυσκολία του Αλέξη Τσίπρα να τον παρακολουθήσει στα αγγλικά δημιούργησαν κενά αμηχανίας. Οταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τον ρώτησε αν κάποιος επενδυτής στην Ελλάδα θα πάρει ποτέ τα χρήματά του πίσω, ο Αλέξης Τσίπρας άρχισε να γελά αμήχανα και έδειξε να προσπαθεί να καταλάβει τι εννοεί ο συνομιλητής του. Το χειροκρότημα του κοινού έβαλε τέλος στη δύσκολη στιγμή.

Πάντως ο κ. Κλίντον υπέπεσε και σε γκάφα, όταν ρώτησε τον κ. Τσίπρα αν ξέρει πως στη βόρεια Ελλάδα γίνεται παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας την οποία η Ελλάδα πουλάει στη Γερμανία. Ο κ. Τσίπρας αιφνιδιάστηκε αλλά αυτό ήταν λογικό γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού δεν υπάρχουν ούτε καν αγωγοί για τη μεταφορά ενέργειας στη Γερμανία και προφανώς ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε πέσει θύμα παραπληροφόρησης.

Οταν η Σαρλίζ συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα

Λαμπερές παρουσίες αλλά και αρκετές ηχηρές απουσίες είχε το φετινό διεθνές συνέδριο του Ιδρύματος Κλίντον. Η απαραίτητη δόση χολιγουντιανού γκλάμουρ ήρθε από τη Σαρλίζ Θερόν, η οποία εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι αυτή η γενιά μπορεί να σταματήσει το AIDS σε πάνελ με θέμα τις επενδύσεις σε συστήματα υγείας – πρόληψης. Οση ώρα η 40χρονη ηθοποιός εξέφραζε τις απόψεις της για τον τερματισμό της επιδημίας, στο κοινό ο πρώην σύντροφός της Σον Πεν είχε την ευκαιρία να γνωριστεί καλύτερα με την Τσέλσι Κλίντον, με την οποία καθόταν σε διπλανά καθίσματα και συνομιλούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Το πρώην ζεύγος πάντως λέγεται ότι απέφυγε το τετ α τετ.

Παρούσα στη βραδιά ήταν και η Μαρία Μενούνος, ενώ ανάμεσα στις μεγάλες προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής και των επιχειρήσεων που έδωσαν το «παρών» ήταν ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.
Δεν ήταν ωστόσο λίγοι εκείνοι που προτίμησαν να γυρίσουν την πλάτη στο ζεύγος Κλίντον, απορρίπτοντας την πρόσκληση που τους έγινε για το συνήθως πολυαναμενόμενο event. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ο οικονομολόγος Τόμας Πικέτι, ο Ελτον Τζον, ο Λεονάρντο ντι Κάπριο και ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ φέρονται ότι είναι από εκείνους που αρνήθηκαν να παραστούν, εξαιτίας του σκανδάλου που έχει ξεσπάσει γύρω από τα email της Χίλαρι Κλίντον την εποχή που βρίσκονταν στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η πολιορκία του Ολάντ

2 91

Ακόμα και στον ορισμό της μεγαλούπολης, στη Νέα Υόρκη, αν ψάχνεις τον Φρανσουά Ολάντ, ένας είναι ο σίγουρος τρόπος για να τον βρεις: κοίταξε εκεί όπου υπάρχουν… φουστάνια! Ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος βρέθηκε στο Μεγάλο Μήλο για τη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ξέκλεψε λίγο χρόνο και απόλαυσε ένα γαλλικό φεστιβάλ που στήθηκε στην Τάιμς Σκουέαρ κοιτάζοντας με θαυμασμό μικρού παιδιού σε λούνα παρκ τις χορεύτριες του καν καν που συμμετείχαν στο φεστιβάλ. Ο Γάλλος πρόεδρος αντιμετωπίστηκε ως σταρ από τους παρευρισκομένους, οι οποίοι έσπευσαν να τραβήξουν selfies μαζί του και να του ζητήσουν αυτόγραφα, λίγη ώρα αφού είχε ανακοινώσει την πρώτη αεροπορική επιδρομή των Γάλλων σε στρατόπεδο εκπαίδευσης των τζιχαντιστών.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:

 

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...