Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Κατηγορητήριο-βόμβα για τον Μαρινάκη

Σε 20 σελίδες ο ανακριτής Διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης αναλύει τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία φέρεται ότι δρα στα πρότυπα της Καμόρα, με ηγετική και κυρίαρχη μορφή τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που είναι αντιμέτωπος με πέντε κακουργήματα.

«Αρχηγός» της εγκληματικής οργάνωσης που λυμαίνεται τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου από το 2011 έως σήμερα είναι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο-βόμβα! Σε 20 σελίδες ο ανακριτής Διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης αναλύει τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία φέρεται ότι δρα στα πρότυπα της Καμόρα, με ηγετική και κυρίαρχη μορφή τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που είναι αντιμέτωπος με πέντε κακουργήματα.

Οσα αποδίδονται στον πρόεδρο του Ολυμπιακού είναι σοκαριστικά: από την ηθική αυτουργία στην τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στον φούρνο του διαιτητή Πέτρου Κωνσταντινέα στην Καλαμάτα, μέχρι τον επηρεασμό παραγόντων της ΕΠΟ και διαιτητών, τον έλεγχο ΜΜΕ, την πρόκληση απολύσεων δημοσιογράφων, την αποκόμιση παράνομων κερδών από τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Champions League και τη διαπλοκή με πολιτικούς!

Ο δικαστικός λειτουργός καταλογίζει στον Βαγγέλη Μαρινάκη πως «ο ηγετικός του ρόλος» είχε αρχίσει να διαφαίνεται από τις αρχές του 2011, ενώ καθίσταται αναμφισβήτητος στα τέλη του ίδιου έτους, όταν κάθε επιλογή μελών σε οποιαδήποτε επιτροπή της ΕΠΟ και η επιλογή των διαιτητών έπρεπε να τύχει προηγουμένως της δικής του έγκρισης. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μεθόδευσε την αντικατάσταση των δύο μη αρεστών «ποδοσφαιρικών εισαγγελέων» οι οποίοι χειρίστηκαν το σκάνδαλο «Koriopolis» με δύο διοικητικούς δικαστές, ενώ «ενέκρινε την προταθείσα από τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επιλογή του Γιώργου Σαρρή (σ.σ.: επίσης κατηγορουμένου για την υπόθεση) ως νέου προέδρου της ΕΠΟ».

Επιλογή Σαρρή

Ο ανακριτής αναφέρει πως για την επιλογή Σαρρή η έγκριση δόθηκε σε συνάντηση στο «Hilton», τον Δεκέμβριο του 2011, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και άλλοι κατηγορούμενοι ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Στη συνέχεια ο ανακριτής Διαφθοράς αναφέρεται και στις συνομιλίες-φωτιά που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ, όπου οι κατηγορούμενοι μιλούσαν μεταξύ τους μέσω καρτοτηλεφώνων (δηλωμένα με στοιχεία αλλοδαπών), σημειώνοντας ότι από αυτές ενισχύεται ο «ηγετικός ρόλος του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση».

Οπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο: «Εσύ μεν ακούγεσαι να δίνεις εντολές στους Θεόδωρο Κουρίδη (νομικός σύμβουλος ΕΠΟ) και Γεώργιο Σαρρή για ορισμούς διαιτητών στα παιχνίδια των play-off της Football League της αγωνιστικής περιόδου 2011- 2012 και για τη διαμόρφωση της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Εθνικός Γαζώρου – Τύρναβος, ο δε Ιωάννης Βρέντζος διαβεβαιώνει τον πρόεδρο του Εθνικού Γαζώρου ότι η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΑΕ για τον ίδιο ως άνω αγώνα ήταν ευνοϊκή για τον Εθνικό Γαζώρου, λόγω της δικής σου παρέμβασης στα μέλη της επιτροπής αυτής».

Επιρροή

Επιπλέον ο ανακριτής καταλογίζει στον πρόεδρο του Ολυμπιακού πως, εκτός από τον κυρίαρχο ρόλο του εντός της ΕΠΟ, είχε κατορθώσει να επηρεάζει, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω συνεργατών, έναν σημαντικό αριθμό δημοσιογράφων σε αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες και αντίστοιχες ιστοσελίδες. Επισημαίνει ακόμα πως η μεγαλύτερη δύναμη που είχε αποκτήσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν η επιρροή του Ολυμπιακού σε σημαντικό αριθμό ομάδων της Super League και της Football League μέσω του δανεισμού παικτών.

Παράλληλα επισημαίνει: «Ενδεικτικό στοιχείο της μεγάλης δύναμης που είχες εντός και εκτός της ΕΠΟ, η οποία προσδιόριζε και εξασφάλιζε την κυριαρχία σου στην εγκληματική οργάνωση, ήταν και οι προσβάσεις σου σε γνωστούς δημοσιογράφους (όχι του αθλητικού ρεπορτάζ) με τους οποίους συνδιαλεγόσουν, όχι μόνο για θέματα ποδοσφαίρου αλλά ακόμη και για πολιτικά ζητήματα προς την κατεύθυνση επηρεασμού κινήσεων και αποφάσεων πολιτικών προσώπων της χώρας». Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πρόσβασή του σε υψηλόβαθμα στελέχη της UEFA, όπως ο γιος του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, στον Βαγγέλη Μαρινάκη επιβλήθηκαν μετά την απολογία του οι περιοριστικοί όροι της εγγυοδοσίας 200.000 ευρώ, της απαγόρευσης ενασχόλησης με τις αθλητικές δραστηριότητες και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε Α.Τ.

Επηρεασμός διαιτητών και λιγότερα φάουλ

Ο ανακριτής Ανδρεάδης κάνει ειδική μνεία στον επηρεασμό διαιτητών και στην ευνοϊκή αντιμετώπιση προς τον Ολυμπιακό κατά τη διάρκεια της φερόμενης παντοδυναμίας της εγκληματικής οργάνωσης. Στόχος, κατά τον ανακριτή, ήταν η aa 2κατάκτηση του πρωταθλήματος και η εξασφάλιση υψηλών κερδών από το Champions League.

Κάρτες

Αναφέρει συγκεκριμένα: «Μεταξύ των πέντε πρώτων ομάδων κάθε αγωνιστικής περιόδου, ο Ολυμπιακός εμφανίζεται να έχει πάρει τις λιγότερες κίτρινες κάρτες και τα λιγότερα σε βάρος του φάουλ (…) φαίνεται πολύ πιο έντονα από το 2012 και μετά.

Περίοδος 2012-2013: 394 φάουλ και 29 κίτρινες κάρτες σε βάρος του Ολυμπιακού, με μέσο όρο φάουλ και κίτρινων καρτών σε βάρος των επόμενων τεσσάρων ομάδων του πρωταθλήματος 500 και 86 αντίστοιχα. Περίοδος 2013-2014: 413 φάουλ και 38 κίτρινες κάρτες, με μέσο όρο φάουλ και κίτρινων καρτών σε βάρος των επόμενων τεσσάρων ομάδων 550 και 92 αντίστοιχα. Περίοδος 2014-2015: 308 φάουλ και 44 κίτρινες κάρτες και μέσος όρος για τις επόμενες τέσσερις ομάδες 490 και 88 αντίστοιχα)».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...