Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

Eco δημιουργίες και sexy «ατυχήματα»

Η πρωτότυπη πασαρέλα στη Θεσσαλονίκη με ρούχα σχεδιαστών φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά και το μοντέλο που αποκάλυψε τα οπίσθιά του

Εσείς θα φορούσατε ρούχα από ανακυκλώσιμα υλικά; Κι αν ναι, θα τολμούσατε τις συγκεκριμένες δημιουργίες που σε κάποιες περιπτώσεις αποκαλύπτουν… πολλά;

ΑΠΟ ΤΗΝ 
ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΥΡΙΤΣΗ

ewq4rwq4 2Σπουδαστές σχολών σχεδίου μόδας, με όνειρο να δουν τα έργα τους να πρωταγωνιστούν στις διεθνείς πασαρέλες, αλλά και μεμονωμένοι δημιουργοί έδωσαν προχθές το απόγευμα ραντεβού στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης αφήνοντας άφωνους όσους κατέβηκαν για την καθιερωμένη βόλτα τους, αφού είχαν στήσει ένα ξύλινο deck για να παρουσιάσουν τα ρούχα τους. Ο Σύλλογος Νέας Παραλίας ήταν εκείνος που διοργάνωσε το event θέλοντας να στείλει οικολογικό μήνυμα με οδηγό τη μόδα.

Καλλίγραμμα μοντέλα φόρεσαν τις παράξενες δημιουργίες με τα oversize αξεσουάρ, ενώ την παράσταση έκλεψε η κοπέλα που δεν δίστασε να αποκαλύψει τα κάλλη της στους θεατές, τη στιγμή που έσκυψε για να παίξει χαριτωμένα με τον σκύλο ο οποίος βρέθηκε μαζί της στην ιδιαίτερη πασαρέλα. Ολοι οι σχεδιαστές ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση να φτιάξουν ρούχα από ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, αποδίδουν μια θεατρικότητα στα κοστούμια κάνοντάς τα πιο «σταθερά», τόσο που μοιάζουν σχεδόν με… σκηνικά.

Χαρτί, ξύλο, ακόμη και αλουμίνιο επιστρατεύτηκαν προκειμένου να φτιάξουν οι καλλιτέχνες της μόδας φορέματα που όχι μόνο εντυπωσίασαν τους θεατές, αλλά σίγουρα έβαλαν σε σκέψεις τις πιο τολμηρές και εκκεντρικές fashionistas. Τραπουλόχαρτα έγιναν μίνι φόρεμα, κομμάτια από αλουμίνιο -προφανώς προερχόμενο από κουτάκια αναψυκτικών- στόλισαν τις ιδιαίτερες δημιουργίες, ενώ επιστρατεύτηκαν ακόμη και τετράποδα για να κάνουν πιο εντυπωσιακή την παρουσίαση. Οπως εκείνος ο μικρός σκύλος με το λουράκι-ομπρέλα, ο οποίος όμως δεν έδειχνε απολύτως συμβιβασμένος με τον ρόλο του! Δεν θα μπορούσε πάντως να λείπει το σήμα κατατεθέν της Νέας Παραλίας, οι ομπρέλες, που στόλισαν -ως τύπωμα- ένα από τα ιδιαίτερα ρούχα.

Βέβαια εκείνο που έκανε ακόμη πιο ατμοσφαιρική την πρωτότυπη επίδειξη μόδας ήταν ο τόπος και ο χρόνος που επιλέχθηκαν. Ο φυσικός φωτισμός του δειλινού, ο αέρας που έδινε κίνηση, αλλά και η θάλασσα που έκανε το βλέμμα να χάνεται στον ορίζοντα έδιναν εξωπραγματικές διαστάσεις στα ρούχα. Τα μοντέλα, βαμμένα και χτενισμένα με εξαιρετικά μελετημένο τρόπο, έμοιαζαν με πλάσματα της φαντασίας, σαν νεράιδες μιας άλλης διάστασης ή ηρωίδες μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας.

Χρώματα

Οσο για τα χρώματα; Εκτός από τα μεταλλικά, είδαμε λευκό, κίτρινο, κόκκινο, αλλά και μπλε, με το navy look να αποκτά άλλο νόημα. Σαφώς τον δικό τους ρόλο έπαιξαν τα αξεσουάρ, τα κοσμήματα και τα παράξενα καπέλα που συμπλήρωναν τα σύνολα δίνοντάς τους ακόμη περισσότερους πόντους εκκεντρικότητας.

Ο σύλλογος που ανέλαβε να στήσει την ευχάριστη performance βασίστηκε στην καθημερινότητα της Νέας Παραλίας και στους ανθρώπους που την επιλέγουν για τις βόλτες τους.

Ποδηλάτες, φωτογράφοι, φιλόζωοι με τα τετράποδά τους, αλλά και παιδιά που απολαμβάνουν το παιχνίδι με θέα τον Θερμαϊκό ενέπνευσαν τους ανθρώπους πίσω από την εκδήλωση, οι οποίοι ελπίζουμε πως θα διοργανώσουν κι άλλες τέτοιες, ιδιαίτερες δράσεις στην όμορφη νύμφη του Θερμαϊκού.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες: 

 

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...