Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Γιάφκα για όλους!

Η «αποθήκη» όπλων για ποινικούς και «αντάρτες πόλεων» στη λεωφόρο Μαραθώνος με ενοικιαστή τον Δραβίλα

Η «αποθήκη» όπλων για ποινικούς και «αντάρτες πόλεων» στη λεωφόρο Μαραθώνος με ενοικιαστή τον Δραβίλα

Οπλισμό που αποθήκευαν από κοινού ποινικοί και «αντάρτες πόλης» (αλλά δεν τον είχαν χρησιμοποιήσει) εκτιμούν στην Αντιτρομοκρατική ότι ανακάλυψαν στη γιάφκα του Μαραθώνα. Μετά τον εντοπισμό (θαμμένου) οπλισμού στην αγροικία του Γιώργου Πετρακάκου στον Μώλο Φθιώτιδας, οι αστυνομικοί εντόπισαν την «αποθήκη» όπλων επί της λεωφόρου Μαραθώνος που είχε νοικιάσει πριν από δύο χρόνια με πλαστά στοιχεία ταυτότητας ο μετέπειτα αυτόχειρας ληστής του Διστόμου Σπύρος Δραβίλας!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Το ενδιαφέρον των αστυνομικών έχει τραβήξει ένα κλειστό γκρι φορτηγάκι Mitsubishi που βρέθηκε στο προαύλιο της γιάφκας και για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης στις 3 Δεκεμβρίου 2013. Η συγκεκριμένη «κλούβα» ερευνάται εξονυχιστικά στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., καθώς υπάρχει ενδεχόμενο να αποκαλύψει τη σύνδεση τρομοκρατίας και ποινικού εγκλήματος. Και αυτό γιατί οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες ότι με τέτοιο όχημα κινήθηκαν τα μέλη της οργάνωσης Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών όταν «γάζωσαν» (με δεκάδες σφαίρες) το κτίριο της ισραηλινής πρεσβείας στους Αμπελοκήπους τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τόσο στον αύλειο χώρο του κτίσματος όσο και στο υπόγειο γκαράζ βρέθηκαν συνολικά επτά αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες κλεμμένα από το 2007 έως πρόσφατα! Ειδικότερα, το 2007 εκλάπη ένα μαύρο τζιπ Cherokee από την περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια εκλάπησαν ένα λευκό Volkswagen Tiguan από την Αγία Παρασκευή, ένα ασημί Smart Fortwo από τη Γλυφάδα, ένα μαύρο Mini Cooper και ένα γκρι Toyota Auris από την Κηφισιά, ένα λευκό Toyota Yaris από την Πεντέλη, μία μοτοσικλέτα Suzuki από το Ιλιον και μία κόκκινη Ducatti από το Σύνταγμα.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι αποτελούσαν οχήματα «ασφαλούς διαφυγής» και οι δράστες τα χρησιμοποιούσαν όταν έκαναν ληστεία ή τρομοκρατική ενέργεια, αφού πρώτα έβαζαν φωτιά στο όχημα με το οποίο διέφευγαν αρχικά, καθώς γνώριζαν ότι είχαν δοθεί αναζητήσεις στα περιπολικά.

Σε απόμερο σημείο

Το δεύτερο όχημα τους περίμενε σε απόμερο σημείο όπου δεν υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες στην ευρύτερη περιοχή και διέφευγαν με αυτό.
Οσον αφορά το μικρό οπλοστάσιο μέσα στο κτίσμα της λεωφόρου Μαραθώνος, αποτελούνταν από δύο εκτοξευτήρες ρουκετών (άγνωστης προέλευσης), δύο καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, σφαίρες, πυρομαχικά και χειροβομβίδες. Ολα τα πυροβόλα όπλα εξετάστηκαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και βρέθηκαν «καθαρά», δηλαδή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ούτε σε τρομοκρατικές ενέργειες ούτε και σε εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου.

ΕΛ.ΑΣ.: Στη δημοσιότητα οι φωτογαρφίες των κατηγορουμένων

Τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας του 36χρονου Γιώργου Πετρακάκου, φερόμενου ως ληστή – υπαρχηγού του Νίκου Μαζιώτη, της συντρόφου του και μητέρας των δύο παιδιών τους και του 27χρονου παιδικού φίλου του Πετρακάκου, οι οποίοι συνελήφθησαν στην επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στον Βόλο, δημοσιοποίησε χθες η ΕΛ.ΑΣ. Επίσης στη δημοσιότητα δόθηκαν και τέσσερις φωτογραφίες που φέρεται ότι είχε κολλήσει ο Πετρακάκος σε πλαστά δελτία ταυτότητας. Στην ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι με αυτές τις πλαστές ταυτότητες έχουν νοικιαστεί και άλλα οικήματα και παρακαλούνται όσοι γνωρίζουν κάτι (για εκμίσθωση οχήματος, διαμερίσματος, γκαράζ κλπ.) να επικοινωνήσουν στους αριθμούς 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Ο Γιώργος Πετρακάκος γεννήθηκε στις 08 Μαΐου 1979 και έχει αποκτήσει δύο παιδιά με τη σύντροφό του, τη Μαρία Θεοφίλου του Κωνσταντίνου και της Ευαγγελίας, που γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1979. Ο τρίτος κατηγορούμενος είναι ο Θεμιστοκλής Ασημακόπουλος του Δημητρίου και της Βασιλικής, που γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1988. Υπενθυμίζεται ότι και οι τρεις κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...