Εξυπνα tips για σωστή εξάσκηση

Στο σημερινό φύλλο παρουσιάζαυμε τρεις «απορίες» που ακούγονται στα γυμναστήρια.

Στο φύλλο της 25ης Σεπτεμβρίου παρουσιάσαμε ορισμένες από τις απορίες που έχουν αρκετοί που πηγαίνουν στο γυμναστήριο αναφορικά με τις ασκήσεις με βάρη και τους μυς. Στο σημερινό φύλλο παρουσιάζουμε άλλες τρεις «απορίες» που ακούγονται στα γυμναστήρια.

Με τα βάρη θα «σφίξει» το λίπος μου

Ισως είναι η πιο διασκεδαστική ατάκα που ακούγεται στα γυμναστήρια. Ο λιπώδης ιστός είναι ένας ιστός που δεν συσπάται, είναι στατικός και απλά παρεμβάλλεται ανάμεσα στο δέρμα και στους σκελετικούς μυς ή ανάμεσα στα όργανα. Προσφέρει συνοχή στο σώμα και επιπλέον είναι φορτωμένος με λίπος, που μας μονώνει με το περιβάλλον, για τη σωστή διατήρηση της θερμοκρασίας, και μας δίνει ενέργεια όταν χρειαζόμαστε. Δεν έχει συσταλτά στοιχεία, ώστε να μεταβάλλει την υφή του, χαλαρώνοντας ή σφίγγοντας.

Τα ελεύθερα βάρη είναι καλύτερα από τα μηχανήματα

Αυτό το λένε οι λάτρεις των ελεύθερων βαρών και το μεταδίδουν στους νεοεισερχομένους στον χώρο, δίχως όμως να μπορούν να το αποδείξουν.
Κατά πρώτον, ας το δούμε ιστορικά: Αρχικά ο άνθρωπος κατασκεύασε ελεύθερα βάρη, δηλαδή μπάρες, αλτήρες κ.λπ. Σιγά σιγά, με την εξέλιξη της τεχνολογίας, εμφανίστηκαν τα μηχανήματα, άρα τα μηχανήματα είναι η εξέλιξη… Ετσι απλά!
Δεύτερον, ενώ στα ελεύθερα βάρη πρέπει να μεταφέρω και να φορτώσω τους δίσκους, στα μηχανήματα απλά τοποθετώ το βύσμα στην επιθυμητή διαβάθμιση, χωρίς να καταναλώνομαι σε χρόνο και ενέργεια, φυλάσσοντας τα αποθέματά μου για να εφαρμοστούν στην άσκηση, μεγιστοποιώντας την απόδοση έργου.

Μύες και άρθρωση

Τρίτον, οι μύες μας δίδουν τη μέγιστη δύναμή τους όταν η άρθρωση που εργάζεται βρίσκεται στη γωνία μέγιστης ισομετρικής συστολής. Σε κάθε μυϊκή ομάδα είναι διαφορετική. Οι κατασκευαστές, λοιπόν, των μηχανημάτων εφαρμόζουν με τον κατάλληλο σχεδιασμό την πληροφορία αυτή και μας δίνουν σε όλο το διάνυσμα το ίδιο φορτίο, μεγιστοποιώντας έτσι την παραγωγή έργου. Επίσης, τα μηχανήματα μας προσφέρουν μεγαλύτερη απομόνωση στη μυϊκή ομάδα που εργάζεται, χωρίς να εμπλέκουν τόσο πολύ ομάδες που θα συμμετείχαν ισορροπιστικά με τα ελεύθερα βάρη και οι οποίες θα μας κατανάλωναν ενέργεια, στερώντας την από τη μυϊκή ομάδα που επιθυμούμε να εξασκήσουμε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ