Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Από τις σουίτες στη VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού

Στη φυλακή οδηγείται σήμερα ο Θωμάς Λιακουνάκος για τα εξοπλιστικά

Στη φυλακή οδηγείται σήμερα ο Θωμάς Λιακουνάκος για τα εξοπλιστικά

Απότομη «προσγείωση» από τα κοσμικά στέκια της Μυκόνου και της Αράχοβας στη… VIP πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού σήμανε η απόφαση των δικαστικών Αρχών για τον άλλοτε ισχυρό επιχειρηματία, νυν κατηγορούμενο για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος στα εξοπλιστικά προγράμματα, Θωμά Λιακουνάκο.

Οι ημέρες της χλιδής για τον δημιουργό του ομίλου επιχειρήσεων Axon αποδείχθηκε πως είχαν ημερομηνία λήξης. Την Παρασκευή ο 66χρονος bon viveur πέρασε το κατώφλι του κτιρίου 6 της Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί για το «γαϊτανάκι» της μίζας που φέρεται ότι f2 12διακινήθηκε κατά την προμήθεια τεσσάρων ραντάρ από τη σουηδική εταιρία Ericsson.

Οι εξηγήσεις που έδωσε (επί επτά ώρες) ο Θωμάς Λιακουνάκος δεν έπεισαν την ανακρίτρια Διαφθοράς Βασιλική Μπράτη και τον αρμόδιο εισαγγελέα πως δεν σχετίζεται με τις σκοτεινές διαδρομές του μαύρου χρήματος, που είχαν ως αποδέκτες τους Ακη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο. Αν και ισχυρίστηκε πως η εταιρία Interaction, από λογαριασμό της οποίας στο Μονακό φέρεται ότι διακινήθηκε μίζα ύψους 2.000.000 ευρώ, ήταν κατά το ένα τρίτο δική του και πως διαχειριστής της ήταν Βρετανός δικηγόρος, οι δικαστικές Αρχές τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο και σήμερα αναμένεται να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό.

Στον προθάλαμο του ανακριτικού γραφείου βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της απολογίας του η επί 20 χρόνια συνοδοιπόρος στις καλές και τις δύσκολες στιγμές του Νατάσα Λιακουνάκου.

Δάκρυα

Ταραγμένη, η σύζυγός του επιχειρηματία, με την οποία έχει αποκτήσει έναν γιο, κράτησε χαμηλό προφίλ στα δικαστήρια, απαρνούμενη τις εντυπωσιακές εμφανίσεις που αποτελούσαν κάποτε talk of the town στα in στέκια της Αθήνας. Την ίδια αγωνία μοιράστηκαν και οι άντρες της προσωπικής φρουράς του, ορισμένοι εκ των οποίων δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους στο άκουσμα της προφυλάκισης!

Υστερα από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες επιχειρηματικής παντοδυναμίας (από την Υγεία και τις κατασκευές έως τον τουρισμό και τα media, με αιχμή του δόρατος τον τομέα της Αμυνας) οι προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων που τον «απογείωσαν» επιχειρηματικά αποτέλεσαν τώρα αχίλλειος πτέρνα. Οι αποκαλύψεις για τις μίζες εκατομμυρίων που διακινήθηκαν γύρω από τα αμυντικά συστήματα ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου για πολιτικά πρόσωπα, κρατικούς αξιωματούχους και επιχειρηματίες θέτοντας και τον «άπληστο» Θωμά στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης. Η εγχώρια επιχειρηματική ελίτ αρχίζει τους ψιθύρους, οι επώνυμοι «φίλοι» αποσύρονται διακριτικά στα σαλέ τους και το ζευγάρι που μέχρι πρότινος μεσουρανούσε στην κοσμική ζωή της πόλης τίθεται σε… καραντίνα.

Αλλωστε τον τελευταίο χρόνο οι δημόσιες εμφανίσεις του ζεύγους ήταν σπάνιες. Τα πανάκριβα δώρα (διαμάντια ή και πολυτελή αυτοκίνητα!) στη δεύτερη σύζυγό του, τα ταξίδια στη Νέα Υόρκη και στις γαλλικές Αλπεις και τα… πρώτα τραπέζια των νυχτερινών κέντρων αποτελούν παρελθόν. Μετά τη σύλληψή του στο σπίτι του στο Ψυχικό και την απολογία του ο Θωμάς Λιακουνάκος βρέθηκε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, ενώ σήμερα το πρωί θα οδηγηθεί στο κελί του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...