«Ταξίδι» στο σύμπαν

Μοναδική εμπειρία (σήμερα) με τη βοήθεια του προσομοιωτή στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

Μοναδική εμπειρία (σήμερα) με τη βοήθεια του προσομοιωτή στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

Ενα «ζωντανό» ταξίδι στο σύμπαν αλλά και πέρα από τα γνωστά όριά του θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο με τη βοήθεια του εντυπωσιακού προσομοιωτή του. Με «οδηγό» τον διευθυντή του Πλανηταρίου δρα Μάνο Κιτσώνα, οι θεατές-αστροναύτες θα βρεθούν ξαφνικά σε μαγικούς κόσμους που κρύβονται στο ηλιακό μας σύστημα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΖΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ

Το συναρπαστικό ταξίδι θα γίνει λίγο πριν από τις δύο δωρεάν προβολές της νέας παράστασης «Παράξενοι κόσμοι στο ηλιακό σύστημα» (σήμερα στις 18.30 και στις 19.30). «Εχουμε τη δυνατότητα μέσω του προσομοιωτή να αξιοποιήσουμε την ενημερωμένη βάση δεδομένων μας στους τελευταίας τεχνολογίας υπολογιστές μας, ώστε να μπορούμε να περιηγηθούμε στο ηλιακό σύστημα και όχι μόνο, ανάλογα με το πού επιθυμούμε να βρεθούμε. Με την καθοδήγησή μου οι επισκέπτες στην αίθουσα προβολών, τον εντυπωσιακό θόλο, θα μπορούν να αποφασίσουν σε ποιον πλανήτη θα βρεθούμε μετά! Τα στοιχεία μπαίνουν στον προσομοιωτή και το ταξίδι στο Διάστημα ξεκινά!» εξηγεί στην «Espresso» ο κ. Κιτσώνας.

Ψηφιακή παράσταση

Στη συνέχεια θα γίνει η προβολή μιας νέας ψηφιακής παράστασης, μέσω της οποίας οι θεατές θα «μεταφερθούν» από την καυτή Αφροδίτη έως τον παγωμένο Πλούτωνα, από τη γεμάτη ηφαίστεια Ιώ μέχρι τον υπόγειο ωκεανό που κρύβει η παγωμένη επιφάνεια της Ευρώπης και από τις θάλασσες μεθανίου του Τιτάνα ως τα πέρατα της βαρυτικής κυριαρχίας του Ηλιου!

Η είσοδος είναι ελεύθερη και στις δύο προβολές, ενώ είναι απαραίτητα τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα γίνει από το ταμείο πριν από την πρώτη προβολή. «Η παράσταση έχει στόχο να δώσει στο κοινό τις πιο ενδιαφέρουσες από τις τελευταίες ανακαλύψεις των επιστημόνων σχετικά με το ηλιακό μας σύστημα» σημειώνει ο κ. Κιτσώνας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ