Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νόμπελ Ειρήνης: Οι Γερμανοί λένε «όχι» για τη Μέρκελ

09/10/2015 - 14:28 | | 2 λεπτά ανάγνωση
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη της Espresso στην Google

Μπορεί η «Bild» να παρουσίαζε πριν από λίγες ημέρες την Ανγκελα Μέρκελ περίπου ως την ιδανική υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης, ωστόσο σχεδόν τα δύο τρίτα των Γερμανών θεωρούν ότι η καγκελάριος δεν πρέπει να τιμηθεί

Μπορεί η «Bild» να παρουσίαζε πριν από λίγες ημέρες την Ανγκελα Μέρκελ περίπου ως την ιδανική υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης, ωστόσο σχεδόν τα δύο τρίτα των Γερμανών θεωρούν ότι η καγκελάριος δεν πρέπει να τιμηθεί με το σημαντικό αυτό βραβείο, ο νικητής του οποίου ανακοινώνεται σήμερα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Handelsblatt», το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Μέρκελ δεν είναι η κατάλληλη υποψήφια, ενώ μόλις το 34% έχει αντίθετη άποψη. Η έρευνα του ινστιτούτου Forsa αναφέρει ακόμα πως μόνο στις τάξεις των οπαδών του συντηρητικού στρατοπέδου η υποψηφιότητα της Μέρκελ εξασφαλίζει πλειοψηφία θετικών γνωμών, η οποία όμως είναι ισχνή, καθώς δεν υπερβαίνει το 54%.

Η Ανγκελα Μέρκελ θεωρείται υποψήφια για τον μεσολαβητικό της ρόλο στην κρίση στην Ουκρανία και διότι άνοιξε τις πόρτες της Γερμανίας τη στιγμή που η Ευρώπη ερχόταν αντιμέτωπη με την προσφυγική κρίση. Ωστόσο η στάση της αυτή προκάλεσε την πτώση της δημοφιλίας της στη Γερμανία, τη στιγμή που η χώρα είναι αντιμέτωπη με ένα κύμα 577.000 προσφύγων από τις αρχές του έτους, ενώ περιμένει 800.000 έως 1.000.000 μέχρι το τέλος του 2015. Ακριβώς σ’ αυτό το πρόβλημα εστιάζει, κατά την εφημερίδα, το μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων που λένε «όχι» στη βράβευση της καγκελαρίου.

Espresso News app
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ESPRESSO NEWS

Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο κινητό σας.