Μπαρντό σε Ολάντ: «Μη σκοτώσετε τις κατσίκες»

Δύο εβδομάδες προτού έρθει στην Ελλάδα ο Φρανσουά Ολάντ έχει να ασχολείται με… κατσίκες!

Δύο εβδομάδες προτού έρθει στην Ελλάδα ο Φρανσουά Ολάντ έχει να ασχολείται με… κατσίκες! Η Μπριζίτ Μπαρντό τού απηύθυνε δημόσια έκκληση να δώσει προεδρική χάρη στις κατσίκες που ζουν στις Αλπεις και να μη θανατωθούν εξαιτίας της μολυσματικής ασθένειας που έχουν εκδηλώσει. rr

Οι κατσίκες Ibex είναι προστατευόμενο είδος, αλλά μεγάλος αριθμός τους έχει μολυνθεί από το βακτήριο της βρουκέλλας. Το πρόβλημα είναι ότι η βρουκέλλωση μπορεί να μεταδοθεί από τα ζώα στον άνθρωπο, γι’ αυτό οι γαλλικές Αρχές εφαρμόζουν πρόγραμμα θανάτωσης των ζώων προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά της μόλυνσης. Εχουν σκοτώσει 70 κατσίκες από την περασμένη Πέμπτη και ετοιμάζονται να σκοτώσουν άλλες 200 τις επόμενες ημέρες στην περιοχή Σαμονί.

Η προληπτική στρατηγική των υγειονομικών Αρχών της Γαλλίας προκάλεσε την αντίδραση της Μπριζίτ Μπαρντό, η οποία ανέβασε στην ιστοσελίδα του ιδρύματος για την προστασία των ζώων Brigitte Bardot Foundation ανοιχτή επιστολή προς τον Γάλλο πρόεδρο ικετεύοντάς τον να επέμβει για να σώσει τις κατσίκες Ibex που ζουν στις Αλπεις. «Διατάσσοντας τη σφαγή», γράφει η Μπαρντό, «ο νομάρχης καταδίκασε σε θάνατο ζώα που ανήκουν σε προστατευόμενο είδος. Σας καλώ να χορηγήσετε προεδρική χάρη στις 400 κατσίκες Ibex που απειλούνται στο Μπαρζί».

Για να λυθεί το πρόβλημα προτείνει αντίμετρα αντίστοιχα με αυτά που εφαρμόζονται στους ανθρώπους σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως, για παράδειγμα, ο εμβολιασμός. Το σύμβολο του σεξ της δεκαετίας του ’60 έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα για την προστασία των ζώων από τη δεκαετία του ’80, όταν εγκατέλειψε την ηθοποιία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ