Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Τρέχω να πάω στο παιδί μου»

Ελεύθερη -λόγω… capital controls- είναι από χθες η Βίκυ Σταμάτη. «Αφήνω πίσω μου αυτό το κολαστήριο» δήλωσε

Ελεύθερη -λόγω… capital controls- είναι από χθες η Βίκυ Σταμάτη. «Αφήνω πίσω μου αυτό το κολαστήριο» δήλωσε

Ελεύθερη (χάρη στα capital controls!) είναι από χθες η Βίκυ Σταμάτη, που άφησε οριστικά πίσω της το δωμάτιο του Δρομοκαΐτειου. Αν και η πόρτα «άνοιξε» από το μεσημέρι, η αγωνία της παρατάθηκε έως αργά το απόγευμα εξαιτίας του… εγκλωβισμένου στο σφραγισμένο σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (όπως νόμιζε) διαβατηρίου της, που αποτελούσε το τελευταίο πρόσκομμα στην απελευθέρωσή της! Τελικά έφτασε στο σπίτι της στο Χαλάνδρι λίγο πριν από τις 21.00.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ
Φωτό:Δημήτρης Γκολφομήτσος

Hταν περίπου 19.30, όταν η σύζυγος του Aκη Τσοχατζόπουλου πέρασε την πύλη των Φυλακών Κορυδαλλού. Συναισθηματικά φορτισμένη, για πρώτη φορά έπειτα από τριάμισι χρόνια, δεν φορούσε χειροπέδες. «Αισθάνομαι βαθύτατη ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους της Δικαιοσύνης» ήταν οι πρώτες λέξεις της προς τους δημοσιογράφους που την περίμεναν έξω από τις φυλακές. Αμέσως μετά ευχαρίστησε τους συνηγόρους της, χάρη στις προσπάθειες των οποίων «εγκαταλείπω αυτό το κολαστήριο», όπως είπε. Αναφερόμενη σε όσους δεν στάθηκαν στο πλευρό της, τόνισε: «Μου έκαναν καλό, γιατί τα κατάφερα μόνη μου». «Δεν ήμουν σε διακοπές, αλλά στο ψυχιατρείο. Εύχομαι το παιδί μου να βγει σε μια κοινωνία λύκων σαν λιοντάρι. Αφήστε με να πάω να εισπνεύσω το άρωμά του, με περιμένει…» κατέληξε συγκινημένη.

Τελευταία εμπόδια

Νωρίτερα, η Βίκυ Σταμάτη είχε αναχωρήσει με αστυνομική κλούβα από το Δρομοκαΐτειο προς τον Κορυδαλλό, για να παραλάβει και τυπικά το αποφυλακιστήριό της. Η είδηση της αναχώρησής της από το ψυχιατρικό νοσοκομείο είχε γίνει γνωστή από νωρίς το μεσημέρι, ωστόσο χρειάστηκαν περίπου πέντε ώρες για να ξεπεραστούν και τα τελευταία εμπόδια. Οι συνήγοροί της έκαναν χρήση της κοινής υπουργικής απόφασης που εκδόθηκε στις 21 Ιουλίου και αναστέλλει (λόγω των τραπεζικών περιορισμών) έως τις 31 Οκτωβρίου την καταβολή εγγύησης που επιβάλλεται σε κρατούμενους. Ετσι, πέτυχαν την αποφυλάκισή της χωρίς να χρειαστεί να καταβάλει άμεσα το πόσο των 50.000 ευρώ, που είχε οριστεί ως εγγυοδοσία από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ωστόσο, ένα νέο εμπόδιο τους υποχρέωσε να κάνουν… αγώνα δρόμου, προκειμένου η εντολέας τους να μην περάσει ακόμη μία νύχτα στο Δρομοκαΐτειο. Μεταξύ των περιοριστικών όρων που είχε θέσει το δικαστήριο στη Βίκυ Σταμάτη ήταν και η παράδοση του διαβατηρίου της, το οποίο ωστόσο φέρεται ότι βρισκόταν στο σπίτι του ζεύγους Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Μετά τις αποκαλύψεις για τις μίζες των εξοπλιστικών, το κτίριο είχε σφραγιστεί από τις Αρχές και κανείς δεν έχει δικαίωμα εισόδου σε αυτό! Τελικά, έπειτα από επίμονη αναζήτηση, το διαβατήριο εντοπίστηκε στο σπίτι του αδελφού της Βίκυς Σταμάτη, όπου είχαν μεταφερθεί και ορισμένα από τα αντικείμενα της κατοικίας του ζεύγους.

Πάντως, το «δωρεάν» εισιτήριο που χάρισαν στη Βίκυ Σταμάτη τα capital controls δεν είναι… διαρκείας! Μετά τη λήξη της ισχύος της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης στις 31 Οκτωβρίου (και σε περίπτωση που αυτή δεν παραταθεί) η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου θα πρέπει να καταβάλει ολόκληρο το χρηματικό ποσό εντός πέντε ημερών. Την ικανοποίησή τους για την αποφυλάκιση της κυρίας Σταμάτη εξέφρασαν και οι δικηγόροι του ζεύγους Τσοχατζόπουλου Φραγκίσκος Ραγκούσης και Γιάννης Παγορόπουλος, τονίζοντας: «Η χθεσινή ημέρα σηματοδοτεί το τέλος ενός μεγάλου διωγμού».

16.17.10.2015 espresso pontarisma

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...