Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Δύο μαθητές της α΄ λυκείου έστησαν καρτέρι σε internet cafe σε...

«Καρτέρι» έστησαν δύο μαθητές της α΄ τάξης λυκείου του...

Το… London παράπονο της Λαδικού

Η μεγάλη κυρία του θεάτρου και του κινηματογράφου Αλεξάνδρα...

«Χείμαρρος» Μάρκος Σεφερλής έλυσε τη σιωπή του για τη σάτιρά του στο...

Σαν χείμαρρος ο Μάρκος Σεφερλής έλυσε τη σιωπή του...

Ανανεωμένη εμφάνιση της Μαυρίδου μετά τους τίτλους τέλους στον γάμο της με...

Η Ελενα Μαυρίδου έκανε την πρώτη της κοσμική εμφάνιση...

Η Ελλάδα στο… πιάτο!

Το τηλεοπτικό οδοιπορικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και οι παραδοσιακές συνταγές με γλέντι και χορό

Το τηλεοπτικό οδοιπορικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και οι παραδοσιακές συνταγές με γλέντι και χορό

Με ανοιχτές αγκάλες υποδέχτηκαν οι κάτοικοι των περιοχών όπου ταξίδευσε για την εβδομαδιαία εκπομπή της με τίτλο «Της Α τα ζυμώματα» (άρχισε να προβάλλεται στον ΑΝΤ1 από την περασμένη Παρασκευή, στις 22.15) την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Ολο τον Αύγουστο η μαγείρισσα έκανε ένα γευστικό οδοιπορικό από τη δυτική Μακεδονία έως την Ηπειρο, ενώ εδώ και λίγες εβδομάδες συνεχίζει κάθε Σαββατοκύριακο τα γυρίσματα στην Πελοπόννησο.asfdgadfgadg

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ το γύρισμα στο Μέτσοβο, στα χωριά της Σαμαρίνας, όπου οι γιαγιάδες με τσεμπέρια στο κεφάλι, μοντέρνες κυρίες, δυναμικές αγρότισσες, με καλούσαν στο σπίτι τους και με λίγα υλικά, φύλλο, καρύδια, τυρί, μέλι ακόμη και τσουκνίδες, φτιάχναμε τις πιο εύγευστες πίτες. Γιατί μέσα σ’ αυτές βάζαμε την αγάπη μας» λέει στην «Espresso» η Αργυρώ και συνεχίζει: «Μετά το ψήσιμο της πίτας άρχιζε το γλέντι στο χωριό. Η άφιξή μου ήταν αφορμή για πανηγύρι. Ερχόντουσαν τα χάλκινα όργανα, κατέβαιναν τα τραπέζια στην πλατεία και τα φαγητά από την κουζίνα της κάθε νοικοκυράς και το κέφι απογειωνόταν».

Νέο βιβλίο

Η Αργυρώ υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα είναι οι συνταγές της», τονίζοντας πως έχουμε μια από τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου, ενώ αυτό ακριβώς αναφέρει και στο καινούργιο της βιβλίο με τίτλο «Η Ελλάδα μου – Η τέχνη της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας».

Συναντήσαμε τη δημιουργική μαγείρισσα στο εστιατόριό της, στο κέντρο της Αθήνας, και μας έδωσε συμβουλές για τις νοικοκυρές του σήμερα. «Κατάφερα να “περάσω” τα πιάτα της μαμάς μου και της γιαγιάς μου στην εργαζόμενη Ελληνίδα που θέλει σπιτικό φαγητό για τα παιδιά της, το οποίο να είναι παράλληλα υγιεινό, οικονομικό, εύκολο και γρήγορο. Αυτό που λέω είναι το εξής: Μαγειρέψτε με υλικά της εποχής και με την ψυχή σας, και οι δικοί σας άνθρωποι θα το απολαύσουν» λέει η Αργυρώ και θυμάται την εποχή που μικρό κορίτσι, επτά ετών, μάθαινε τα μυστικά της κουζίνας από τη μητέρα της. «Η μάνα μου τάιζε τους ανθρώπους που αγαπούσε μέχρι να τους… σκάσει. Μ’ αυτό τον τρόπο τούς έδειχνε την αγάπη της» λέει.

24.10.2015 espresso weekend

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η πρωταγωνίστρια στον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα ποζάρει με περίστροφο μέσα στο σχολείο της

Απίστευτες σκηνές και περιστατικά που μοιάζουν βγαλμένα από την...

Η Αντζελίνα Τζολί παρουσίασε και… επίσημα τον νέο σύντροφό της

Σταμάτησε να κρύβεται η Αντζελίνα Τζολί και παρουσίασε «επισήμως»...

Κλαούντια Ζαΐμη: Από τις ταινίες του Σειρηνάκη, στο «Power of love»

Αποκαλύψεις-φωτιά και με φωτογραφικά πειστήρια για το «ροζ» παρελθόν...

Κατακεραύνωσε τον πατέρα του στην κατάθεσή του ο τρίτος γιος του ισοβίτη Πέτρου Μιχαλεάκου

Γροθιά στο στομάχι δίνουν όσα αποκαλύπτονται μέσα από τις...

Κωνσταντίνος Αργυρός – Αλεξάνδρα Νίκα: Υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός και η Αλεξάνδρα Νίκα σύμφωνα με...

«Σφάχτηκαν» οn air η Ελένη Τσολάκη και ο πανελίστας της Λάμπρος Κωνσταντάρας

Σκοτωμός μεταξύ της Ελένης Τσολάκη και του Λάμπρου Κωνσταντάρα...

Απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Open που συνεργάστηκαν πέρυσι με την εταιρία του Κοκλώνη

Μέσα σε εποχές μεγάλης ακρίβειας κάποιοι εργαζόμενοι στο Open...