Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο Γιώργος Μαργαρίτης έφερε το «Κελί 33» στο «Έναστρον»

Μια ιδιαίτερη στιγμή, τόσο για τον ίδιο τον Χρήστο...

«Πρωινό ΣουΣου»: Άνοδο στο δυναμικό κοινό

Άνοδο στο δυναμικό κοινό 18-54 καταγράφει η εκπομπή «Πρωινό...

Τραβάνε τα μαλλιά τους οι επικοινωνιολόγοι στα γραφεία της Κουμουνδούρου με τις…...

Λυτοί και δεμένοι έχουν πέσει πάνω του για να...

Πλατινένια «Ζάρι» Σάττι

Σε μόλις δύο εβδομάδες από την κυκλοφορία του το...

Ο 45χρονος φίλος της οικογένειας βίαζε τη 15χρονη κόρη

Ιστορία για ταινία τρόμου! «Με κακοποιούσε με τα παιχνίδια του αδελφού μου και τον λεβιέ ταχυτήτων στο αυτοκίνητο»

Ιστορία για ταινία τρόμου! «Με κακοποιούσε με τα παιχνίδια του αδελφού μου και τον λεβιέ ταχυτήτων στο αυτοκίνητο»

Το χρονικό της απόλυτης φρίκης που βίωνε επί περίπου ενάμιση χρόνο στα χέρια του κατηγορούμενου βιαστή της, όταν ήταν ακόμη ανήλικη, περιγράφει με δάκρυα στα μάτια στην «Espresso» μια 25χρονη (σήμερα) κοπέλα, που μεγάλωσε σε μια ήσυχη γειτονιά της δυτικής Αττικής. Αύριο αναμένεται να βρεθεί ξανά πρόσωπο με πρόσωπο μαζί του στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ
ΦΩΤΟ: Δ. ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ

Η νεαρή λύνει τη σιωπή της, θέλοντας να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στα θύματα βιασμού που φοβούνται να αποκαλύψουν όσα τους έχουν συμβεί. Το μαρτύριό της, με πρωταγωνιστή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έναν 45χρονο (τότε) οικογενειάρχη, υπεράνω πάσης υποψίας άνδρα, που φέρεται ότι ικανοποίησε πάνω της τα πιο αρρωστημένα ένστικτά του, ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια, όταν εκείνη ήταν 15 χρόνων. Κι ενώ για εκείνον ήταν μια ερωτική σχέση «κοινή συναινέσει», όπως φέρεται ότι υποστήριξε στην απολογία του στην ανακρίτρια, για εκείνη ήταν ένας ατελείωτος εφιάλτης.

Περιγράφοντας με λεπτομέρειες την πρωτοφανούς αγριότητας σεξουαλική κακοποίησή της, εξηγεί πώς ο κατηγορούμενος κατόρθωσε να την εγκλωβίσει σε μια καθημερινότητα με βιασμούς, απειλές και φόβο! Οι 18 μήνες της κόλασης που έζησε περιλάμβαναν μεταξύ άλλων άγριους παρά φύσιν βιασμούς με αντικείμενα (ακόμα και με… παιδικά παιχνίδια!) αλλά και μία απόπειρα αυτοκτονίας!

«Τον γνώριζα από τότε που πήγαινα στην έκτη δημοτικού. Ο αδελφός μου με τον γιο του ήταν συμμαθητές και φίλοι από το νηπιαγωγείο. Ηταν, μάλιστα, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Ηταν ένας άνθρωπος που μπαινόβγαινε στο σπίτι μας, ερχόταν σε όλα τα πάρτι και τις γιορτές, οι γονείς μου τον εμπιστεύονταν» ξεκινάει την περιγραφή της η 25χρονη.

Πώς την παγίδευσε

Οπως υποστηρίζει, όλα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2005, όταν ο κατά 30 χρόνια μεγαλύτερός της άνδρας τής πρότεινε να την ξεναγήσει στη γειτονιά που μεγάλωσε, στα Εξάρχεια.

«Δεν χρειάζεται να το πεις στους γονείς σου, μην τους ανησυχήσεις, αφού ούτως ή άλλως μαζί μου θα είσαι» φέρεται ότι της είπε. «Η… υποτιθέμενη ξενάγηση στα Εξάρχεια δεν κράτησε πάνω από πέντε λεπτά. Μετά με πήγε στον Λυκαβηττό, δεν ήξερα καν πού είμαι. Ημασταν τέρμα Θεού, έβρεχε και δεν κυκλοφορούσε κανείς. Είχα αρχίσει να φοβάμαι και του ζήτησα να γυρίσουμε πίσω. Οταν μου είπε όχι, ήμουν πια βέβαιη ότι κάτι κακό επρόκειτο να συμβεί» λέει η νεαρή και συνεχίζει: «Βγήκα από το αυτοκίνητό του για να πάρω αέρα, με ακολούθησε και με έβαλε ξανά μέσα με τη βία. Φώναζα με όλες μου τις δυνάμεις. Δεν με άκουγε κανείς. Με πέταξε στο πίσω κάθισμα και με βίασε… και όταν τελείωσε μου είπε: “Να πεις συγχαρητήρια στη μαμά σου για τις ωραίες καμπύλες που σου έδωσε”! Λίγο πριν με αφήσει στα στενά πίσω από το σπίτι μου, μου είπε να μην τολμήσω να ανοίξω το στόμα μου γιατί θα με έβγαζε τρελή και κανείς δεν θα με πίστευε. Μπήκα τρέχοντας στο σπίτι, έκανα κατευθείαν μπάνιο προσπαθώντας να βγάλω τη μυρωδιά του από πάνω μου. Ημουν σε κατάσταση σοκ».

Από τότε η παρενόχληση και οι βιασμοί αποτελούσαν μέρος της καθημερινότητάς της. «Την επόμενη ημέρα είχε το θράσος να έρθει απρόσκλητος στο πάρτι που είχε οργανώσει η μαμά μου για την ονομαστική μου εορτή. Γέλαγε σαν να μην είχε συμβεί απολύτως τίποτα!»λέει και, καθώς αρχίζει να περιγράφει όσα ακολούθησαν, η φωνή της αρχίζει να τρέμει.

«Ερχόταν έξω από το σχολείο μου, με παρακολουθούσε, μου έστελνε μηνύματα. Με απειλούσε ότι, αν δεν ενέδιδα στις ορέξεις του, θα με έκανε ρεζίλι σε όλους λέγοντας ότι εγώ του ρίχτηκα. Ντρεπόμουν να μιλήσω στους γονείς μου» συνεχίζει. «Επί τρεις μήνες, σχεδόν κάθε Σάββατο, με υποχρέωνε με απειλές να τον συναντώ. Κάποια Σάββατα δεν μπορούσε κι εγώ σκεφτόμουν μέσα μου πως με λυπήθηκε ο Θεός!» περιγράφει για τις συναντήσεις της φρίκης που πραγματοποιούνταν στο αυτοκίνητο, σε ξενοδοχεία ή στο σπίτι του κατηγορουμένου (ακόμα και στο κρεβάτι του γιου του!).

Οι διαστροφές, οι εκβιασμοί και οι φωτογραφίες

Το χειρότερο μαρτύριο για το ανήλικο (τότε) κορίτσι ξεκίνησε μετά το πρώτο τρίμηνο όταν, όπως υποστηρίζει, ο κατηγορούμενος άρχισε να εκδηλώνει τις αρρωστημένες διαστροφές του.
«Αρχισε να με χτυπά, με έσερνε τραβώντας με από τα μαλλιά, μου πέταγε μέχρι και τασάκια, ενώ όταν με βίαζε έσφιγγε τα χέρια του γύρω από τον λαιμό μου σε σημείο που ένιωθα ότι λιποθυμώ. Στο αυτοκίνητο πέρναγε τη ζώνη στον λαιμό μου και με κακοποιούσε με κάθε τρόπο. Αλλες φορές μου έδενε τα χέρια με ταινία, με βίαζε παρά φύσιν, χρησιμοποιώντας ό,τι αντικείμενα μπορεί κανείς να φανταστεί, από την αγκράφα της ζώνης μου μέχρι την φλογέρα (!) του αδελφού μου και το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο στη συνέχεια καλούσε για να το δει να δονείται και να φωτίζει»!

Οπως, άλλωστε, αποκαλύπτει η ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υπεβλήθη το κορίτσι μετά την καταγγελία για τον κατ’ εξακολούθησιν βιασμό της, «τα ευρήματα εκ του πρωκτού συνηγορούν υπέρ είσοδο αμβλέος τινός οργάνου κατά το παρελθόν».
Πολλές φορές ο κατηγορούμενος φέρεται ότι της έβγαζε γυμνές φωτογραφίες, με τις οποίες απειλούσε ότι θα την έκανε βούκινο στην οικογένειά της και στο σχολείο: «Μου έλεγε ότι θα τις ανεβάσει στο internet ή ότι θα τις πουλήσει και βγάλει πολλά λεφτά. Δεν τολμούσα να κάνω τίποτα, γιατί κάθε αντίδραση μου έφερνε και περισσότερο πόνο.

Μία φορά με υποχρέωσε να καθίσω πάνω στο λεβιέ του αυτοκινήτου, το αίμα έτρεχε κι εγώ το έβλεπα και ήλπιζα ότι θα πεθάνω. Μία άλλη ημέρα στο σπίτι του με τύλιξε με ρολό ζελατίνης από τους αστραγάλους μέχρι το κεφάλι. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Εκλαιγα μέσα στη ζελατίνη. Ανοιξε μια τρύπα στο στόμα μου κι εγώ νόμιζα ότι ήταν για να αναπνέω αλλά αμέσως μου έβαλε στο στόμα το εσώρουχό μου! Με έσπρωξε πάνω στο κρεβάτι και με βίασε. Ημουν βέβαιη ότι θα πεθάνω».

Η απόπειρα αυτοκτονίας και η αρχή του τέλους

«Τον Ιούνιο του 2006 είχα φτάσει πια σε σημείο που δεν άντεχα άλλο. Ενιωθα ένα σκουπίδι! Ηθελα να αυτοκτονήσω. Κατάπια έξι χάπια» περιγράφει η νεαρή. «Με έσωσε κυριολεκτικά ο μικρότερος αδελφός μου, που έβαλε ενστικτωδώς το χέρι του στο στόμα προκαλώντας μου εμετό. Με πήγαν οι δικοί μου στο Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου μου έκαναν πλύση στομάχου».

Σύμφωνα με την ίδια, οι γιατροί του νοσοκομείου ήταν εκείνοι που έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στους γονείς της, οι οποίοι είχαν αντιληφθεί από καιρό ότι κάτι δεν πήγαινε καλά αλλά δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν τι ήταν αυτό που μεταμόρφωσε την κόρη τους από ένα χαμογελαστό και ξέγνοιαστο κορίτσι σε ένα επιθετικό πλάσμα, κλεισμένο στον εαυτό του, που έφτασε στο σημείο να θέλει να βάλει τέλος στη ζωή του. Επειτα από παροτρύνσεις της οικογένειάς της η 15χρονη ξεκίνησε τις επισκέψεις σε ψυχολόγο, στον οποίο σταδιακά αποκάλυψε το χρονικό της φρικτής κακοποίησης που βίωνε επί ενάμιση χρόνο.

Η μήνυση

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται και οι γονείς της άκουσαν για πρώτη φορά σοκαρισμένοι τι είχε συμβεί. Η στροφή προς τη Δικαιοσύνη ήταν μονόδρομος. Τον Απρίλιο του 2007, ενάμιση χρόνο μετά τον πρώτο βιασμό, κατέθεσαν μήνυση εις βάρος του 45χρονου, που συνελήφθη με την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση. Στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας ο κατηγορούμενος φέρεται ότι παραδέχτηκε ότι είχε ερωτικές επαφές με το 15χρονο κορίτσι, αλλά ισχυρίστηκε ότι όλα γίνονταν με τη συναίνεσή του και εκείνο τον παρέσυρε σε ακραία ερωτικά παιχνίδια!

Οκτώ χρόνια μετά (και ενώ ο 55χρονος σήμερα κατηγορούμενος είναι ελεύθερος) η υπόθεση οδηγείται για πρώτη φορά στο ακροατήριο, εξαιτίας αναβολών αλλά και των διαδοχικών αλλαγών στους νόμους που ορίζουν ποια δικαστήρια είναι αρμόδια για την εκδίκαση αυτών των υποθέσεων. Η 25χρονη παλεύει να αφήσει πίσω τους δαίμονες του παρελθόντος, εναποθέτοντας πλέον τις ελπίδες της στην έδρα του δικαστηρίου για την πολυπόθητη δικαίωση. Στο πλευρό της βρίσκονται η οικογένειά της αλλά και ο αρραβωνιαστικός της, που γνωρίζει τα πάντα και τη στηρίζει σε κάθε της βήμα.

Οκτώ χρόνια μετά συνεχίζεται η δίκη

«Στις 23 Οκτωβρίου συνεχίζεται η δίκη της εντολέως μου, που έχει υποστεί βιασμό κατ’ εξακολούθηση με εξαιρετικά βάναυσο τρόπο από τον κατηγορούμενο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ήταν ανήλικη, ικανοποιώντας επάνω της f3 11τις αρρωστημένες ορέξεις του.

Ο τρόπος με τον οποίο ασελγούσε στην παθούσα δείχνει τις ιδιαίτερα διαστροφικές του προτιμήσεις του, τις οποίες θα αναδείξουμε στο δικαστήριο προκειμένου να αποδειχθεί περίτρανα η ενοχή του» είπε στην «Espresso» ο δικηγόρος της κοπέλας Ανδρέας Θεοδωρόπουλος (φωτό) και πρόσθεσε: «Η υπόθεση φτάνει επιτέλους στο ακροατήριο μετά από οκτώ χρόνια κωλυσιεργίας της Δικαιοσύνης και πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο για να έρθουν στο φως και άλλες υποθέσεις, στις οποίες τα θύματα είτε δεν είχαν το θάρρος να καταγγείλουν τους δράστες είτε η Δικαιοσύνη τα κατάλληλα μέσα ώστε να τιμωρηθούν άμεσα οι ένοχοι».

 

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...