Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Στα βόρεια!

Δεν το διαπραγματεύομαι: Είμαι fan των μικρών «μπαρ με ταυτότητα», δηλαδή των μαγαζιών που αποφεύγουν τις… δηθενιές για να «μεγαλώσουν»

Δεν το διαπραγματεύομαι: Είμαι fan των μικρών «μπαρ με ταυτότητα», δηλαδή των μαγαζιών που αποφεύγουν τις… δηθενιές για να «μεγαλώσουν», σε αντίθεση με εκείνα τα «μικρότερα», που προτιμούν να διατηρούν χαμηλό προφίλ και να κρατούν μακριά οτιδήποτε δήθεν.

Σε ένα τέτοιο μαγαζί βρέθηκα να τα πίνω με δυο φιλαράκια βραδάκι Τετάρτης, έπειτα από μια γρήγορη αναζήτηση (στα Μελίσσια) μαγαζιού που να είναι ανοιχτό. Δεν ήταν απαγορευτική η ώρα, μία μετά τα μεσάνυχτα, αλλά οι επιλογές μας ευτυχώς ήταν λίγες.

Και λέω ευτυχώς, γιατί πιθανότατα δεν θα ανακαλύπταμε ποτέ το 4 all day bar (Αλεξάνδρου Ζαΐμη 4), το οποίο μετρά λιγότερο από έναν χρόνο πορείας στη νυχτερινή διασκέδαση.

rw4rtwetfg 1

Σπιτικές νοστιμιές

Από την ημέρα των εγκαινίων (24 Δεκεμβρίου 2014) έως και σήμερα πολλά έχουν αλλάξει εδώ. Από τον χώρο (το μαγαζί επεκτάθηκε και προς τα έξω) έως τον κατάλογό του, ο οποίος αρχικά περιείχε και σπιτικές, χειροποίητες νοστιμιές, που θα συνόδευαν ιδανικά το τσιπουράκι ή την μπίρα, έπειτα όμως από κάποια «παράπονα» παραδοσιακών πελατών του, ότι δηλαδή τους χαλάει τη συνήθεια του «βγαίνω, πηγαίνω σε ένα μπαρ για να πιω και το πολύ να βάλω στο στόμα μου ξηρούς καρπούς», η διεύθυνση του μπαρ αποφάσισε ότι ήταν απαραίτητες κάποιες μικρές τροποποιήσεις.

«Φωνή λαού», που λέμε… Στο υπό διαμόρφωση μενού θα βρούμε «μόνο» τοστ, κλαμπ σάντουιτς, σαλάτα με κοτόπουλο (ή χωρίς) και ποικιλίες αλλαντικών – τυριών. Πέρα από τις αλλαγές, αυτό που παρέμεινε σταθερό από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του είναι η φιλοσοφία: Το μαγαζί θα λειτουργεί από το πρωί για καφέ ή πρωινό και θα συνεχίζει έως αργά το βράδυ με τζαζ, μπλουζ, άντε και ψιλορόκ soundtrack, σε ένταση τέτοια που θα επιτρέπει στον πελάτη να μπορεί να μιλάει με την παρέα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα άμεσα πλάνα του Νίκου και του Γιώργου, των παιδιών που το «τρέχουν», είναι να γίνονται συχνότερα εδώ και κάποια μικρά λαϊβάκια από μπάντες με έντεχνο ή ροκ ρεπερτόριο. Ηδη περίπου κάθε 15 μέρες όλο και κάτι συμβαίνει στον χώρο του, αλλά το σχέδιο είναι να διοργανώνονται ακόμα και δύο φορές την εβδομάδα, καθώς το μαγαζί «σηκώνει» αποδεδειγμένα ένα τέτοιου είδους εγχείρημα.

ΓΙΑ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚ 

rw4rtwetfg 5

Εχω τονίσει επανειλημμένα ότι οι λάτρεις της έθνικ κουζίνας έχουν αυξηθεί σε σημαντικό βαθμό. Ενα μαγαζί που έρχεται να προστεθεί στον -μακρύ- κατάλογο των ταϊλανδέζικων εστιατορίων είναι το Budoo. Τοποθετημένο σε σημείο-πέρασμα (Λέκκα 14), ο χώρος σε προδιαθέτει για κάτι το ξεχωριστό. Και οι προσδοκίες δεν διαψεύδονται. Σπέσιαλ πιάτα από την ασιατική χώρα, όπως το ψιλοπικάντικο pad Thai goone (noodles ρυζιού με λαχανικά, γαρίδες και σος) ή το sweet and sour fish (τσιπούρα με γλυκόξινη σάλτσα με αρώματα λέμονγκρας και φύλλα καφίρ), σε τιμές που σε καμία περίπτωση δεν θα ξεπερνούν (μαζί με ορεκτικό) τα 30-32 ευρώ. Θα πρότεινα, πριν από την παραγγελία σας, να δοκιμάσετε ένα από τα περιποιημένα κοκτέιλ του μαγαζιού – ό,τι πρέπει για να ξεκινήσει ιδανικά το δείπνο!

Δυνατές γεύσεις σε τέλειο περιβάλλον

rw4rtwetfg 6

Το μπέργκερ απέκτησε τη δική του, ξεχωριστή θέση στα βόρεια προάστια! Η σχετικά νέα άφιξη που ακολουθεί την «τάση» είναι το Meat Love, στο Μαρούσι (Βύρωνος 19). Εδώ θα βρεις μια ποικιλία από μπέργκερ υψηλών προδιαγραφών, η οποία υπόσχεται μια μοναδική γευστική εμπειρία. Και για να το πετύχουν αυτό, τηρούν ευλαβικά τη συνταγή της επιτυχίας: Ψωμιά ζυμωμένα από τους ίδιους και κιμάς πάντα φρέσκος. Σε ό,τι αφορά τον κατάλογο, δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Ζήτησα να μου φέρουν το περίφημο «The tower troubles», ένα μπέργκερ που το «ζήλεψα» από διπλανό τραπέζι. Λίγο αργότερα στο τραπέζι μου προσγειώθηκε ένας «πύργος» φτιαγμένος από φρέσκο χειροποίητο ψωμί, τρία ζουμερά μπιφτέκια (από κιμά black angus), iceberg, ντομάτα, κρεμμύδι, cheddar, πίκλες, σαλάμι αέρος, μορταδέλα, μπέικον, δυο τηγανιτά αβγά και στικ πατάτας. Ολο αυτό πλημμυρισμένο από μια υπέροχη meat love sauce, όπως την ονομάζουν! Πέρα από μπέρκγερ, το μενού προσφέρει και «κλασικά» αμερικάνικα steaks, αξίζει να δοκιμάσεις το (2.200 γραμμαρίων) Tomahawk! Κατά τα άλλα, θεσπέσιος χώρος, συνδυάζει δυνατό μενού και τέλειο περιβάλλον, σε προσιτές τιμές, που στις μέρες μας είναι και το ζητούμενο.

AΥΘΕΝΤΙΚΟ WINE BAR 

rw4rtwetfg 4

Εχοντας διαβάσει τις κατά καιρούς διθυραμβικές κριτικές στο διαδίκτυο, αποφάσισα το βραδάκι της περασμένης Τετάρτης να κατέβω στον Πειραιά και να περάσω μια βόλτα από το μαγαζί που εσχάτως έχει γίνει talk of the town. Ο λόγος για το Charlotte (ακτή Κουμουνδούρου 38), που, όπως παραδέχονται οι πελάτες του, άλλαξε την έννοια της διασκέδασης στην περιοχή. Οι πρώτες εντυπώσεις από τον χώρο είναι παραπάνω από θετικές. Βιομηχανικού στιλ διακόσμηση, η οποία παντρεύει ιδανικά το μοντέρνο με το ρετρό, ενώ αυτό που με κέρδισε ήταν εκείνες οι ατμοσφαιρικές βαθυκόκκινες αποχρώσεις, που σου δίνουν μια αίσθηση απλότητας και κλασικής μπαρίστικης φιλοσοφίας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο χώρος του μαγαζιού έχει πρωταγωνιστήσει σε γυρίσματα επεισοδίων της σειράς «Κλεμμένα όνειρα», ενώ εδώ έχουν γυρίσει και βιντεοκλίπ για το ντουέτο τους οι Σάκης Αρσενίου και Κυριάκος Κυανός! Το Charlotte είναι ανοιχτό από τις 10 το πρωί για καφέ έως αργά το βράδυ, με τη wine list του (ελληνικές και ξένες ετικέτες) να καλύπτει και τους πλέον απαιτητικούς. Σε ό,τι αφορά τη μουσική, καμία έκπληξη, άλλωστε για wine bar πρόκειται. Σε γενικές γραμμές οι επιλογές είναι lounge, αλλά κάθε Παρασκευή και Σάββατο τα πλατό αναλαμβάνουν δύο djs τους οποίους «ενώνει μόνο η ξεχωριστή μουσική του σύμπαντος», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανάρτηση στο προφίλ του μαγαζιού στο facebook.

rw4rtwetfg 3

ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Ας το ξεκινήσω από την ανάποδη. Τι είναι αυτό που θέλουμε να παραδεχθούμε φεύγοντας από ένα μαγαζί; Συνήθως ότι «άξιζε τα λεφτά του». Αυτό είπα φεύγοντας το βράδυ της περασμένης Πέμπτης από το Soleto (Λαοδίκης 33-35) στη Γλυφάδα. Ενας υπέροχος χώρος, που ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι και πρωινό, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ελληνικό γιαούρτι και αναζωογονητικά φρουτένια smoothies που ετοιμάζονται εκείνη την ώρα, ενώ όσο ο ήλιος πέφτει ο ταλαντούχος mixologist δίνει μοναδικές προτάσεις για όλα τα γούστα ετοιμάζοντας πρωτοποριακά κοκτέιλ. Το δυνατό «χαρτί» του, όμως, είναι η κουζίνα: Μπορείς να επιλέξεις είτε την ιταλική, για παράδειγμα φρέσκα χειροποίητα μακαρόνια, τα οποία συνοδεύονται από το ελαφρώς πικάντικο prosciutto aromatica ή (για τους πιο «τολμηρούς») από παλαιωμένο τυρί parmigiano reggiano, είτε (στην αίθουσα Kibo) την ιαπωνική. Εδώ καλείστε να πραγματοποιήσετε ένα ανεπανάληπτο γαστρονομικό ταξίδι, γεμάτο από ποικιλία αυθεντικών γιαπωνέζικων πιάτων, όπως το μοναδικό makimono ή βακαλάο μαριναρισμένο σε λευκή miso. Χωρίς ίχνος υπερβολής, οι γεύσεις καθηλώνουν και το ταξίδι στη γεύση δεν έχει τέλος! Ο φρέσκος σολομός tartar περιχύνεται με yuzu kosho και χαβιάρι, συνοδεύεται από σάλτσα ponzu και είναι σερβιρισμένος σε πάγο.  

rw4rtwetfg 2

Για μεζέδες με παράδοση!

Ενα νέο στέκι για όσους αναζητούν φιλικό περιβάλλον με γνήσιες αυθεντικές γεύσεις, παραδοσιακούς μεζέδες σε «προκλητικές» τιμές, έκανε ξαφνικά την εμφάνισή του στα Πετράλωνα. Ο λόγος για το Πετραλώνι (Πλατεία Ηούς & Αθηνοδώρου 18), ένα μαγαζί που λειτουργεί καθημερινά και προσφέρει στους πελάτες του τον ιδανικό συνδυασμό:  Χειροποίητα πιάτα (και ορεκτικά) που παρασκευάζονται επί τόπου και αυστηρά επιλεγμένα ποτά από περιοχές του τόπου μας με παράδοση σε κάθε είδος, όπως κρασί Λήμνου, ρακή Κρήτης, τσίπουρο Τιρνάβου, ούζο Μυτιλήνης και πάει λέγοντας. Το «πακέτο» συμπληρώνει η ορχήστρα, η οποία φροντίζει να κάνει τον κόσμο μια παρέα.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...