Νέο απρόοπτο στη δίκη

Η έδρα διέκοψε για δύο ώρες λόγω φάρσας για βόμβα, ενώ κατέθετε ο ταξιδιωτικός πράκτορας που ασχολήθηκε με τα δικαιολογητικά ελλιμενισμού

Η έδρα διέκοψε για δύο ώρες λόγω φάρσας για βόμβα, ενώ κατέθετε ο ταξιδιωτικός πράκτορας που ασχολήθηκε με τα δικαιολογητικά ελλιμενισμού

Ούτε αυτή τη φορά έλειψαν τα απρόοπτα στην πολύκροτη δίκη για την ποσότητα-μαμούθ των δύο τόνων ηρωίνης του «Noor 1», που διακόπηκε για δύο ώρες εξαιτίας ενός τηλεφωνήματος για βόμβα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώ κατέθετε ο ταξιδιωτικός πράκτορας Παναγιώτης Στρατής, ο οποίος ασχολήθηκε με τα δικαιολογητικά για την κατάπλευση και τον ελλιμενισμό του δεξαμενόπλοιου.

Από τη Μαρία Μεϊμάρη

Η έδρα αναγκάστηκε να διακόψει λίγο μετά τις 10 το πρωί και επανήλθε μόλις ολοκληρώθηκε ο απαραίτητος έλεγχος. Αμέσως μετά, συνέχισε την κατάθεσή του ο ταξιδιωτικός πράκτορας, ο οποίος είχε υποδείξει τον εφοπλιστή Ευθύνη Γιαννουσάκη ως το πρόσωπο με το οποίο επικοινωνούσε για τις διαδικασίες κατάπλου του δεξαμενόπλοιου. Ο ίδιος υποστήριξε χθες ότι ο εφοπλιστής τού πλήρωσε 2.800 ευρώ για τα έξοδα του ελλιμενισμού του πλοίου, για να δεχθεί «καταιγισμό» ερωτήσεων από τους συνηγόρους του:

Δικηγόρος: Είπατε ότι ο Γιαννουσάκης σας έδωσε δυο τρεις φορές χρήματα.
Μάρτυρας: Ναι, μαζί με τον Σταύρο Λάγιο.
Δικηγόρος: Για τον Γιαννουσάκη είπατε. Πόσα σας έδωσε;
Μάρτυρας: Οκτακόσια ευρώ την πρώτη φορά, 1.000 ευρώ τη δεύτερη και 1.000 την τρίτη.
Δικηγόρος: Δηλαδή 2.800 ευρώ… Εκδώσατε απόδειξη; Γιατί δεν την προσκομίσατε;
Μάρτυρας: Οχι, δεν εξέδωσα απόδειξη. Από τη στιγμή που δεν είχαν τελειώσει οι εργασίες στο πλοίο, δεν είχε βγει και το τελικό εξοδολόγιο.

Παρέμβαση στη δίκη έκανε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, συνήγορος του «κάπτεν Τζωρτζ» Γιώργου Μπουρδούβαλη, ο οποίος ζήτησε να διερευνηθεί το δημοσίευμα εφημερίδας σχετικά με τον ρόλο δύο αλλοδαπών που διαμένουν στο εξωτερικό.

Ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Οι συγκεκριμένοι κατονομάστηκαν ως χρηματοδότες του φορτίου της ηρωίνης από έναν από τους βασικούς κατηγορουμένους, στο πλαίσιο της παράλληλης έρευνας που διενεργεί η Εισαγγελία Πειραιά για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Αν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζητήσουν να διαβιβαστούν τα νέα στοιχεία στο δικαστήριο και να συσχετιστούν με την υπόθεση, θα πρόκειται για απρόσμενη εξέλιξη, αλλά αυτό θα το αποφασίσει το δικαστήριο. Από την πλευρά της, πάντως, η πρόεδρος της έδρας δήλωσε άγνοια για το δημοσίευμα.

24.10.2015 espresso weekend

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ